FN Blog / Fociblog / Kinek kell nyernie a Bl-t ?
Nyomtatás Betűméret
Kinek kell nyernie a Bl-t ? 2009-04-20 09:40:21
Néhány mondatban megpróbálom eldönteni ki érdemelné meg az eddig látottak alapján a legrangosabb klub trófea elnyerését.

A legjobb kerete talán a Manchesternek van. 30 bármikor bevethető többségében válogatott játékos, akiket ha nem is ismerünk beállnak és leteszik azonnal a névjegyüket mint a kis Macheda. Minden posztra legalább 2 egyforma képességű játékos, mert igazából mindegy hogy Carrick vagy Flatcher szűr a középpályán, hogy Park vagy Giggs játszik-e. A lényeg hogy nincs az a sérüléshullám ami bajba sodorhatná a vörösöket. A fiatalok pedig mint Evans, Da silva ikrek és a már említett Macheda rögtön felvették a Premier League ritmusát, és megállják a helyüket bárki ellen. Ez még a kapus posztra is igaz, mert bizony Foster nagyon sok más csapatban első számú hálóőr lenne, de a harmadik számú Kuszczak is lengyel válogatott. Ezek a fiatalok rendkívül jó elegyet alkotnak az öregekkel, mint Neville, Scholes, Giggs, akik rutinja aranyat ér a sorsdöntő meccseken. Viszont az utóbbi meccseik elég gyengére sikerültek, de valahol ez is az erejüket mutatja hogy ha nem is megy nekik a játék akkor is továbbjutnak.

Szóval United mert övék a legerősebb keret!


A semleges drukkereknek talán az Arsenal a legszimpatikusabb angol csapat. Évek óta viszonylag kevesebb pénzből fiatalokra építve folyamatos részvevője a Bl-nek. Ezen felül a legattraktívabb futballt játszák a szigetországban. Tény hogy nekik van a legkevesebb esélyük, főleg így hogy a komplett védelmük sérült, és a nagy dobásuk Arshavin nem játszhat a sorozatban. De jó elhinni néha hogy a fák igenis érhetnek az égig, és néha nyerhetnek a kicsik is. Hoppá!

Kezdek átesni a ló túlsó oldalára. Ha felépül a védelemből Clichy meg legalább Gallas, ha Fabregas továbbra is világklasszis módon mozgatja a csapatot, ha Walcott elhiszi végre magáról hogy bárkit képes lefutni, és ha néhányszor elsül Van Persie félelmetes bal lába, és ha jó napja van Adebayornak

akkor nem lehet megfogni ezeket a srácokat.

Szóval Arsenal mert nekik szurkolok!


Akik már unják az angol párharcokat azok nagyon bíznak a Barcában. Nem ok nélkül. A Milan 2 éve tudott nyerni 3 angol társaságában. És habár nem játszottak a katalánok olyan kvalitású csapatokkal (hagyjuk a Bayernt) mint a Chelsea, forma alapján mindenképp komoly esélyük van. Kérdés tudják-e ezt időzíteni a sorsdöntő pillanatokra. Kérdés hogy a csapat Messi függősége nem fog-e visszaütni? Ha például a következő fordulóban sérülten biceg le a pályáról vagy esetleg nem megy neki a játék? Viszont ha megy neki akkor nem állítják meg őket, mert olyan ö mint a kirakós játék utolsó darabja ami értelmet ad a többinek. Xavi mesteri közép pályás munkájának, Eto gólérzékenységének, Henry gyorsaságának, és Puyol tanári szereléseinek. Itt van a legkevesebb légiós a kezdőben és a legtöbb saját nevelés. Ez a csapat már a Cruyffi dream-team-et idézi játékban. Guardiolának mindkettőben nagy szerepe van az biztos.

Szóval Barcelona mert ők játszanak a legszebben!


A Chelsea már tavaly is nagyon közel járt. Ha Terry nem csúszik el...De elcsúszott.

A Scolari-féle mélyrepülésből hihetetlenül jól jöttek ki, és helyreállították a Chelsea drukkerek szemében foszladozni látszó erkölcsöket amik a portugál tréner által lettek megtépázva. Nagy kérdése lesz az elődöntőknek hogy Bosingwa mit fog kezdeni Messivel, de én már látom hogy Essien mennyit fog kisegíteni a jobb oldalra, míg Cole el lesz a másikon Henryval. Lampard Drogba, Anelka óriási formában játszanak, és ha Ballack nem alibizne ennyit akkor ez lenne a világ legjobb középpályája. Hiddink nagyon jól meccsel, kitűnően reagál a különböző történésekre, és észrevehetően más kéket játéka, mentalitása hogy náluk is klasszis edző ül a padon. Mert ahogy előkapta a leírt Maloudát, ahogy kitolta jobb bekknek Ivanovic-ot, ahogy megtalálta Anelka és Drogba helyét a csapatban. Jó példa ez hogy a sok jó játékos még nem minden. Mert kétségtelen hogy tavaly megérdemelte volna a Bl-t Lampard, Terry, Essien,Cole (mindkettő), de a Mu legalább egy Fergivel jobb volt.

Szóval Chelsea mert már tavaly is megérdemelték volna.

 


Cimkék: bl, Manchester, barcelona, Chelsea, arsenal
26 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

7. Nagy Kálmán 2009-04-22 17:09:39
A közeg az stimm.Habár igy Hillsboroughi év forduló környékén tény hogy nagy árat fizettek ezért...
golya,,a pl-ben jatsszak a legjobb focit." az angol csapatok a legerösebbek de (mint ahogy te is irtad) a jó bár értékrendek kérdése szerintem nem ez.Még akkor is ha most bescuszott 2 4-4.
6. golya 2009-04-22 17:00:58
termeszetesen a liverpool helyett az arsenalra gondoltam, de ez meg nem valtoztat a lenyegen. jojjenek a milanok, a lyonok, a juventusok stb...
5. golya 2009-04-22 16:59:34
eszem agaban sincsen itelkezni. tisztaban vagyok azzal, hogy jelenleg a pl-ben jatsszak a legjobb focit.

de az tenykerdes, hogy a ket fa-kupa tragikusan szar volt.

amugy meg unom mar a liverpoolt, a mu-t es a chelsea-t. sokkal jobban orulnek olyan bl-eldontoknek, ahol nem egy orszagbol erkezik harom csapat
4. colomano 2009-04-22 14:45:03
A labdarúgást körülvevő közegre gondoltam elsősorban.
3. Nagy Kálmán 2009-04-22 08:50:52
azért azt nem mondanám hogy a labdarugás csak itt labdarugás.Pl. a Championship-ben egy kényszeritöt vagy cselt nem lehet látni.Tény hogy most az angol klubbok a legjobbak.De 6 éve meg 3 olasz volt a legjobb 4-ben.
2. colomano 2009-04-22 07:38:28
golya, két mérkőzés alapján ítélkezni? Hiába a 21. század, Anglia az Anglia, a labdarúgás meg csak igazán itt labdarúgás. Kezdve a Premier League-től a Conference Division-ig.
    1 2    Következő 6 »

Szóljon hozzá!