FN Blog / Fociblog / Mészárlás a Camp Nou-ban!
Nyomtatás Betűméret
Mészárlás a Camp Nou-ban! 2009-04-09 08:50:35
Most is fülembe csengenek Urbán Flóri szavai ,,ki lehet kapni bárkitől de nem mindegy hogyan”.

Már az előjelek is utalta valami olyasmire ami végül is megtörtént. Lahm nem tudja vállalni a játékot, valami rejtélyes oknál fogva Klinsman But mellett dönt. Korában megsérült Lucio, és Van Buyten is hazarepült ápoltatni magát. Klosera sem számíthattak a bajorok de az az érzésem ha mindenki bevethető se alakul másként. A filozófiám az hogy ha csak az eredmény számítana akkor senki sem nézne meccset. És itt ez úgy jelenik meg hogy a 4-0 egyáltalán nem adja vissza a meccs képét, mert ha 6 vagy 7 null akkor se lehetne a bajoroknak egy szavuk se.

A Barca a szokásos hadrendben játszott, csak Puyol bal bekk szerepe volt picit szokatlan.

Míg a Bayern egy csatárral, és öt középpályással és szinte 4 középső védővel. Oddo és Lell sokat húzódott be segíteni így óriási területe volt Henrynak és Messinek, hiába próbált visszazárni előbbire Altintop a másikra Zé roberto. Meg sem próbáltak embert fogni, márpedig ha területe van ennek a két szélsőnek akkor a zóna mit sem ér. Tisztán vehettek át minden labdát aztán indult a figura mint a futsalban, egy csel befelé, Eto keresztbe fut stb.. A katalánok azt játszották amit kell, amiben jók. Hátul stabilak míg a 3 középpályásuk Xavi, Toure, Iniesta a játék minden aspektusában világklasszis. Messi megkapja majd a jól megérdemelt aranylabdáját, Eto meg az aranycipőt.

Tény hogy Heny is jól illik ebbe a gépezetben de nekem ezen a meccsen is feltűnt hogy hiányzik belőle az az imponáló alázat ami megvan a többiekben. Néha pökhendi és nagyképű, és egy szerencsétlen baleset volt ahogy találkozott But-tal de egy 31 éves világklasszisnak legyen annyi rutinja hogy ne páros nyújtott lábbal csússzon az ellenfél felé, vagy ha már így történt legalább kérjen elnézést.

Igazából az volt a baj Mücheni részről hogy meg se próbálták. Végig arra rendezkedtek be hogy minél kevesebbel megússzák. És ebből általában valami ilyesmi szokott kijönni.

Nem az összeállítással van a baj, mert máshogy nehéz lett volna összerakni ezt a csapatot. Habár itt megjegyezném hogy amikor Lahm sérült volt akkor Zé roberto játszott bal hátvédet és nem rosszul, főleg így utólag hogy Lell szinte minden gólban benne volt. De a többi poszt...

Bűnbakot sem kell kiemelni, mert Lell gyenge volt, Klinsmann nem tudta megfelelően motiválni, felkészíteni a csapatot, Hoennes-nek nyáron figyelembe kellett volna venni hogy sérülések esetén nagyon gyenge lesz a keret, Riberynek akkor megy igazán ha a csapatnak is. Szóval az utóbbi pár évben elkövetett hibák most ebben az egy meccsben kulminálódtak. Lehet belőle tanulni. És kell is.

 


Cimkék: barcelona, bayern, bl
44 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

10. Noti 2009-04-09 17:21:45
Kedves Márk, illetve a többiek! :)

Nem kell kiírnod az email címedet, ha a hozzászólás előtt a valós email címet adod meg (nem kötelező), akkor mi azt látni fogjuk. Viszont akkor mások nem látják majd. :) Így nem kell nyilvánosságra hoznod. Persze megadhatod így is, mint most, ez sem baj, csak nehogy kéretlen levelek is érkezzenek. ;)
9. Csabi(Fradi) 2009-04-09 11:07:47
A Barcelona a foci minden szépségét megmutatta nekünk.
Európában ők játszák a legszebb, és legeredményesebb focit. Messinek az aranylabdát, nem ilyen CRonaldo féle műsesős nyálgépeknek!
Véleményem szerint a visszavágón a Barca B csapatát láthatjuk majd, amely így is simán be fogja húzni a meccset!

8. golya 2009-04-09 11:02:32
nem akarom bantani henryt, az egyik kedvenc jatekosom. de. probalta emelni a labat, de azert nem nagyon. utana meg fetrengett pedig semmi baja nem volt, csak tudta nagyon jol, hogy csunyan elbant buttal. es meg egy rohadt bocsanatkeres sem volt.

amugy ilyen szar birot ritkan latni. illetve sajnos nem eleg ritkan. ahogy ti is irtatok, messi tizenegyese, bommel konyoklese...
7. Márk 2009-04-09 09:58:30
Én mindössze a cikk írójával szeretnék kapcsolatba lépni, mert tetszett az írása. UI: mély gyásznapja volt ez egy bayern-szurkolónak (markoh@citromail.hu)
6. Nagy Kálmán 2009-04-09 09:36:05
Igen ez igaz.Nem volt szándékos, én csak arra céloztam hogy elkerülhetö dolog volt,és óriási szerencse hogy But meguszta ennyivel.a 11-es jogos lett volna a Barcának,és Toni kritikán aluli volt.Semmi nem ment neki csak a reklamálás meg a müesés.
Ismerek sajnos ilyen esetet amikor hasolnó helyzetben valakinek a fél szeme bánta az ilyet..vigyázzunk egymásra,mást nem akartam mondani.
5. scut 2009-04-09 09:30:17
Nem értem, hogy miből gondoljátok Henry-ról, hogy szándékosan csúszott a német kapusba. Aki ezt gondolja, az még életében nem játszott szakadó esőben, vizes füvön. Mindketten csúsztak a labda felé, Henry megpróbálta felemelni a lábait, hogy elkerülje a kapust. Szerencsétlen véletlen volt szerintem. Lehet, hogy elfogult vagyok, de sokkal inkább kedvezett a játékvezető a Bayern-nek. Gondoljatok a 11-es helyett sárga lap Messinek, vagy amikor szintén Messit letarolta Van Bommel. Toni műesése sem ért sárgát ennél a bírónál, vajon miért, ha Messi azért kapott, mert elgáncsolták?
    1 2    Következő 6 »

Szóljon hozzá!