FN Blog / Fociblog / Ki a tuti csávó?
Nyomtatás Betűméret
Ki a tuti csávó? 2008-12-30 15:35:10
Év végi szavazás, ki tett többet a magyar futballért? Azaz, ki volt idén a tuti csávó?

Aki akar szavazzon. Már csak azért is jól teszi, mert pontosan tudom, hogy ki olvasta a bejegyzést, és azt is, hogy hol lakik... :)

Na szóval a jelöltek. Mindenkiről 1-2 mondat, próbálom objektíven, mer' ugye ilyenkor nem fair sem agyonajnározni, sem pedig lehúzni egyik jelöltet sem.


Tarsoly Csaba. A győri stadion és futballklub újjávarázslója, aki egyelőre pénzt, időt nem kímélve munkálkodik azon, hogy az ETO újra régi fényében tündököljön. Nevéhez fűződik Magyarország jelenlegi legszebb és legmodernebb stadionjának felépítése (is).Szima Gábor. Tarsoly Nyugaton, Szima keleten építgeti a csapatát. Kezei közt kieső csapatból az Nb1 elit alakulatává vált a DVSC. Idén is, ahogy azt az elmúlt években már megszokhattuk, a bajnokság egyik favoritjának számít a Loki. Már csak egy új stadion kéne...Kevin McCabe. A Fradi megmentője, aki szép csendben építgeti a kontinenseken átívelő futballbirodalmát. Klubjai vannak Európában, Ázsiában, Dél-Amerikában, legutóbb pedig Ausztráliában vásárolta be magát egy futballcsapatba. Idehaza a Fradi labdarúgócsapatánál felhalmozódott mintegy 800 milliós adóság eltüntetése és a szemmel láthatóan izmosodó csapat építése fűződik a nevéhez. Az új stadion tervei már megvannak, az építkezés befejezését 2012-re tervezik.


Rózsa Pál. Kerestem, hogy ki kerüljön ide, mert talán szerencsésebb lenne a „Kecskeméti összefogás” vagy valami hasonló. De, hogy mégiscsak személy legyen itt, maradt Rózsa Pál a KTE egyik tulajdonosa. Győr és Debrecen után Kecskeméten is igazi fellegvára épülhet a magyar futballnak. Röpke három év alatt Nb2-es középcsapatból stabil első osztályú csapattá nőtte ki magát. Köszönhető mindez a kecskeméti vállalkozók, az önkormányzat és a szurkolók összefogásának. A „Kecskeméti sztori” egyelőre meredeken ível felfelé.


Ervin Koeman. A magyar válogatott szövetségi kapitánya. Irányítása alatt, ha nem is rohamléptekkel, de felfelé indultunk a világranglistán. A csapat meg helyenként szép játékkal, máskor meg fogcsikorgatva, de mindenképp eredményesen veszi az akadályokat. Ennek köszönhetően gyakorlatilag a selejtezősorozat felénél a csoport második helyén tanyázik, maga mögé utasítva többek közt a csoport szuper favoritjának kikiáltott Portugáliát is.


Kisteleki István. Az MLSZ fura ura, aki nem akart elnök lenni -sem a ligában, sem az MLSZ-ben- aztán valahogy mégis odakerült. Van Ollé program, állítólag adósságrendezés is, aztán, hogy melyik mire viszi, majd az idő dönti el.
George F. Hemingway. A Kispest örök optimista tulajdonosa, aki stadiont szépít, csapatot épít és elkeseredetten próbál reformálni. A nagy kiugrás még várat magára, de ismerve elszántságát talán már nem sokáig.


A szurkoló. Végül, de nem utolsó sorban. Akik esőben, szélben, a sokszor finoman szólva is harmatgyenge produkciók ellenére is ott ülnek/állnak a lelátókon és akik nélkül nyilván még ennyire sem lenne életképes a magyar futball. Mert ugye ha tetszik, ha nem, a klubkasszába a szurkoló teszi a pénzt. Szó szerint és átvitt értelemben is. Egyrészt a jegy/bérlet megvásárlásával, másrészt azzal, hogy ott van. Mivel a szponzor nyilván azért nyúl a zsebébe és vesz reklámfelületet a stadionban, mert van aki azt majd látni fogja. Magyarul, van reklámértéke, eljut az emberekhez. Ha sok a néző a stadionban és a tévé előtt, akkor mélyebben nyúl a zsebbe, ha kevés, akkor meg csak finoman. Ezt sok országban már felfogták, nálunk még csak most kezdik kapiskálni...


Cimkék: magyar foci
17 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

3. TommyMS 2009-01-02 17:37:33
Ja most olvasom csak volt :(:(
2. TommyMS 2009-01-02 17:37:01
Szerintem a legtutibb pasi a Sákovics József!
1. Hingyi Győző 2008-12-31 14:51:18
Szerintem ide Kisteleki nem illik,az Ollé program egy nagy 0.Ezzel már nem hoz helyre semmit,annyit rombolt. Magyar ember és szurkoló vagyok, van véleményem amit kultúráltan ki szeretnék fejezni bárhol,bármikor.Ebben nem akadályozhasson meg egy ilyen senki.Tűnjön el a magyar labdarúgás éléről.

Szóljon hozzá!