FN Blog / Fociblog / Sanyi a csatársztár
Nyomtatás Betűméret
Sanyi a csatársztár 2008-08-26 22:03:05
Igazi magyar gyerek a mi Sanyink. Ha már a futballista pályát választotta csak akkor teljesít ha nagyon muszáj. Most épp' ideje volt, hát tolt két gólt. Egy csodaszépet, meg egyet ráadásnak. Mindkettőről videó is van.

Ez a Sanyi egy rejtély. Időről-időre feltűnik, csinál valami klasszist, aztán huss tovaszalad. Nem értem na. Pedig van ebben a srácban valami. Többre vihetné. Annak idején feltűnt a válogatottban, a németek ellen lőtt is mindjárt két gólt, had' ámuljon a világ, hogy jön ez a Sanyi gyerek és lazán bealázza a Nationalelf-et, ráadásul odahaza. Na nem is sokáig maradt a magyar bajnokság posványában. Amolyan világba szakadt hazánkfia lett. Hol itt, hol ott tűnt fel, néha jöttek hírek róla, egyre kisebb csapatok háza tájáról. Talán maga sem értette mi történik körülötte, nem ehhez volt szokva. Ő idehaza azt szokta meg, hogy elég évente egy meccs ahol kijön a lépés ahhoz, hogy sztár legyen. Talán nem is értette, hogy ez miért nem így működik a profi világban. Miért van az, hogy sokszor még az sem elég ha valaki havonta tol egy jót.

Mert ott bizony nem elég.

Leáldozóban lett Sanyi karrierje, hát most ismét elkezd focizni. Amint látszik nem is akárhogy!

De ha valaki így is tud, miért kell mindig kivárni, hogy muszáj legyen bizonyítani?

Miért nem lehet csak úgy minden meccsen megmutatni? Mint más, boldogabb nemzetek futballistáinak. Akiknek teljesen természetes az, hogy meccsről-meccsre, egész évben a maximumot vagy ha lehet akkor annál is egy kicsit többet próbálnak nyújtani.

Sanyiból is lehetne jó játékos. Nem világsztár, nem „galaktikus”, meg persze a Manchester sem kapna hajba érte a Milannal, de azért egy európai szinten is jó közepesre taksált csatár kijönne belőle. Csak ehhez nem ez a hazai mentalitás kellene. Hanem az a „nyugati”. Nem csak akkor kellene megmutatni amikor már lejtőn van az ember. Akkor is meg kellene mutatni, sőt akkor kellene igazán, amikor épp' felfelé tart. Csak a mi Sanyink olyankor úgy érezte, ő már mindent bebizonyított, például azzal, hogy megleckéztette a germánokat. És innentől most akkor lehet lazsálni. Akár 1-2 évet is.

Félreértés ne essék, nem a Sanyira haragszom én. A rendszerre ami a Sanyit, a Sanyikat „kitermeli”.

Arra a rendszerre ami már kölyökkorában elhitette vele, hogy a sztárnak elég évente kétszer villanni. Amúgy meg nyugodtan elbóklászhat a pályán. Mert ezt nem a Sanyi találta ki magának tizenakárhány éves korában, hanem ezt látta maga körül, ezt tanulta meg az „öregektől” a pályán vagy az edzésen, és ezt hagyta rá az edzője. Ez a gyerek ezt vette természetesnek. Ahogy minden gyerek azt veszi természetesnek amit a környezetében csinálnak a „nagyok”.

Nem bántom a mi Sanyinkat, nem ő tehet róla.

Ezt a gólt viszont érdemes megnézni, akár többször is. Tényleg ott van a szeren az egész támadás:


 


Cimkék: világfoci, bundesliga
28 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

8. kerék 2008-09-02 21:30:48
sziasztok!
én nem azért irtam, hogy le sza.ozzátok,főleg nem azért, hogy
a nevével:(bárki nevével!!)gúnyolodjatok!...lehet Kis, Grün,???)az Z.Ibrahimovic svéd név???Nem!nem mindenki egyformán focizik! a neveket tartsuk tiszteletben.üdv. kerék
7. paradroid 2008-09-02 15:14:49
még annyit a sanyinkról, hogy tényleg nem mindegy, hogy vki a panathinaikoszban és ezzel a bl-ben, vagy a német II. osztályban játszik, az ember becsülje meg magát, r. koeman döntését rossznak találom, bár tévednék. egyébként milyen név ez a thorgelle, tán norvég?
6. paradroid 2008-09-02 12:18:16
priskint vissza!!
5. Öreg 2008-09-01 08:36:12
Teljesen igazad van! Kineveltek olyan "sztárokat", akik az igazi focisták után még a cipőt sem vihették volna!
4. ymer 2008-08-30 13:24:26
Ez a tóthgerle akkora kupac sz.r amekkorát magyar földön is keveset látni. Bocs sanyika.
3. Jenőbá 2008-08-28 22:26:38
Szerencsére nem mi fizetjük. Csak eltudta adni magát eddig.Ezek a külföldi csapatok meg szokták nézni mire költik a pénzüket.
    1 2    Következő 6 »

Szóljon hozzá!