FN Blog / Fociblog / Bárkin áttapos az MLSZ, hogy keresztbe tehessen ...
Nyomtatás Betűméret
Bárkin áttapos az MLSZ, hogy keresztbe tehessen a Fradinak? 2008-08-20 18:43:38
Fel is vették a kapcsolatot a Fradi illetékeseivel, hogy segítenének-e ebben a megoldásban megrendezni a meccset. Mivel a Fradinak is kényelmesebb lett volna ez a variáció, mint utazgatni, aztán meg egy ki tudja milyen minőségű pályán játszani, így a paktum megköttetett. A Fradi otthon játszik, a Leányfalu meg viheti a kasszát. Mindenki jól jár. Itt tartott a történet hétfőn amikor is egy kurta-furcsa üzenet járta be a sportfórumokat...

Alapjában véve minden remekül indult. A Leányfalu csapata az FTC-t kapta a Magyar Kupában. Mindenkinek jó párosítás. A Megye III.-ban vitézkedő kis csapat, akik nyilván nem túl vehemens reményekkel vágtak neki a sorozatnak, megkapta a „kasszasikert” hozó meccset, míg a Fradi is elégedett lehetett, hiszen egy könnyű ellenfél várta őket a kupanyitányon. Gondolhatták is a leányfalusiak, hogy ezúttal végre megfogták az Isten lábát. Nem elég, hogy végre egy nagy közönséget vonzó csapat lesz az ellenfelük, de ráadásul Augusztus 20.-án, tehát ünnepnap, és ha ez még nem lenne elég, hát a kezdési időpont is kifejezetten szurkolóbarátra sikeredett (16.30). Nyilván az év, de lehet, hogy az évtized meccsére készültek. Legalábbis bevétel szempontjából bizonyosan. Bár nem ismerem a Leányfalu gárdájának hazai átlagnézőszámát, de erősen feltételezem, hogy a megyei harmadosztályban nem igazán jellemző, hogy több ezer jegyet tudjanak eladni egy-egy meccsre. Azt hiszem a pár száz is már nagy szó arrafelé. A kupában meg általában nem jutnak el odáig, hogy nagy nézőszámot vonzó csapatot fogadhassanak, az már talán csúcsnak számít ha az Nb.III.-as Kiskunhalas, esetleg a Karakószörcsök ellen esnek ki, 200 néző előtt.

Még egyszer jelzem, nem ismerem a Leányfalu hazai átlagnézőszámát, de ismerve a magyar futballviszonyokat nem igazán tudok elképzelni 150-200 fizető nézőnél többet a „megye háromban”. Ezt mondjuk 15 hazaival beszorozva még mindig csak jóindulattal járunk a 3000 eladott jegynél, egy szezonban. Azt hiszem felesleges is tovább ragozni, hogy miért is lett volna ez egy óriási lehetőség egy ilyen szerény anyagi körülmények között működő kis csapat számára.

Aztán kezdődtek a gondok. Nevezetesen az, hogy a Leányfalu pályája nem igazán alkalmas egy ilyen érdeklődést kiváltó meccs megrendezésére. Na most abba ne menjünk bele, hogy számos Nb.II.-es csapat pályája vajon alkalmas-e, és mégis megrendezhetik.... Szóval maradjunk annyiban, hogy nem alkalmas. De nem is ez lett volna a legfőbb gond, ugyanis ezt még egy zseniális ötlettel áthidalták volna a klub vezetői. Gondoltak egy nagyot ugyanis. Eljátszottak a gondolattal, hogy hogyan lehetne maximálisan kiaknázni ezt a ritka nagy lehetőséget. Az ország legnépszerűbb csapatával játszanak, ünnepnap, szurkolóbarát időpontban, ezek ugye adottak. De lehetne annál nagyobb bevétel ha még ráadásul az Üllői úton rendeznék meg a meccset? Nyilván így lehetne kihozni a dologból a lehető legnagyobb nézőszámot és ezzel együtt a legnagyobb bevételt is. Hiszen Augusztus 20.-án délután, az Üllői úton, Fradi meccsen simán összejöhet akár 3-4 ezer néző is, ami ugye 3-4 ezer eladott jegy. Esetünkben ez akár több is lehet, mint a Leányfalu egész éves jegybevétele. Pláne ha hozzászámoljuk, hogy ezúttal a megyei harmadosztály jegyáraihoz képest azért némiképp magasabb árral kalkulálhatnak.

Fel is vették a kapcsolatot a Fradi illetékeseivel, hogy segítenének-e ebben a megoldásban megrendezni a meccset. Mivel a Fradinak is kényelmesebb lett volna ez a variáció, mint utazgatni, aztán meg egy ki tudja milyen minőségű pályán játszani, így a paktum megköttetett. A Fradi otthon játszik, a Leányfalu meg viheti a kasszát. Mindenki jól jár. Itt tartott a történet hétfőn amikor is egy kurta-furcsa üzenet járta be a sportfórumokat:


Kedves Szurkolók!

Szerdán kisorsolták a Leányfalu csapatát a magyar kupa menetelésünk első állomásáva. A MegyeIII-as klub pályája alkalmatlan a Ferencváros szurkolók fogadására, így a duna-parti klubnak nem maradt más választása, mint felvegye a kapcsolatot a Ferencváros vezérkarával és tárgyalást kezdeményezzen a pályaválasztói jog felcseréléséről. Kölcsönösen hasznos megegyezés született, és az Albert Stadiont választották a mérkőzés helyszínévé. A két klub vezetői együtt hívták fel az mlsz-t ahol a "nagyhatalmú" kovács istván nevű úriember elútasította ezt a kezdeményezést mindenféle indok nélkül. Pár órán belül ugyanaz az úr felhívta telefonon a leányfalu technikai igazgatóját, hogy az elútasítás nem ellenük, hanem a Ferencvárosi Torna Klub ellen irányul, és ne is próbálkozzanak írásos kérvények beadásval, mert a magyar labdarúgó szövetség nem fog hozzájárulni semmi a Ferencvárosnak hasznot hozó megegyezéshez.

Az alábbi történesekről onnan szereztem tudomást, hogy a Leányfalu technikai igazgatója az ismerősöm.

Szeretném hogy az alábbi hozzászólás helyet kapjon a fórumotok főoldálán, ugyanis így mindenki számára nyilvánvalóvá válhat, hogy hogy viszonyul a magyar labdarúgó szövetség a klubokhoz..

Előre is köszönöm a szerkesztőknek”


Bevallom először nem igazán vettem komolyan a dolgot. Gondoltam valaki valamit félre hallott, félre értett, esetleg csak egy rosszindulatú pletyka. Persze miért pont ezt ne tudná elképzelni az MLSZ-ről? Arról az MLSZ-ről aminek a biztonsági cégének vezetője már börtönben ül pénzmosás vádjával, vagy arról az MLSZ-ről melynek alelnöke és egyben jogi képviselője jelenleg egy ködös drogbotrány egyik kulcsfigurája...

Aztán az események úgy alakultak, hogy hivatalosan is megerősitetett, nem engedélyezik a változtatást. A Leányfalu most halasztást kért és keresi a megfelelő stadiont. Valószínűleg jövő csütörtökön játsszák le a meccset. Hogy miért nem engedélyezték a pályacserét az kérdéses, ugyanis az elmúlt években többször is volt példa hasonló méltányosságra. Pár hónapja például a Kispest B-csapata esetében. Egy hír a kispestiek honlapjáról:


Csepelen játszik a B-csapat a kupában
2008-05-30 12:27:59

NB III-as együttesünk a főtáblára kerülésért vívja következő Magyar Kupa-selejtezőjét.
Az ellenfél a sorsolás alapján az NB III Duna-csoportjának 10. helyén álló Csepel gárdája lesz (csak emlékeztetőül: Csábi József
gárdája az Alföld-csoport harmadik helyén tanyáznak jelenleg). A továbbjutás egyetlen összecsapáson dől el, jövő csütörtökön, június 5-én.
A mérkőzésre eredetileg Kispesten került volna sor, az ellenfél azonban kérte a pályaválasztói jog felcserélését, így a találkozót Csepelen, a Béke téri stadionban vívják. A győztes ősszel a következő évi kupasorozat főtábláján léphet pályára.

Pontos időpont még nem ismert. Izzítsátok be a reflektorokat, legyen olyan a hangulat mint régen!
http://honvedfc.hu/?page=9&newsid=3910  ”


Úgy tűnik három hónapja ez még simán megoldható volt...

Tartok tőle, hogy valóban kicsinyes bosszúvágy fűtötte az döntéshozókat. Viszont az talán elkerülte a figyelmüket, hogy ezzel valójában nem a Fradival csesztek ki, hanem a Leányfaluval. Kereshetnek egy stadiont valahol, bérleti díjért. Gondoskodhatnak a rendezőkről, nem kis pénzért. És nem utolsó sorban sima hétköznap játsszák a meccset, valahol, valamikor, nyilván fele annyi szurkoló előtt, fele annyi bevétellel. Vagy még annyival sem...Cimkék: kupa, mlsz, magyar foci
178 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

32. Noti 2008-09-10 18:10:41
Üdv Kerék!

Én is úgy ülök le, ma is. :)
Pedig tudom, hogy nem nyerünk. De azért mégis reménykedik az ember, hogy hátha mégis összejön. Mer' ugye hiába jobb csapat a svéd, miért ne lehetne elkapni őket.
Persze a hét végi fiaskójuk után, most hazai pályán tuti harapni fognak. Én már az X-nek is örülnék. Az egy jó eredmény lenne. A dánok ellenit nagyon sajnálom. Ha ott összejött volna a győzelem, akkor meg aztán pláne jó lenne ma egy X. :)
31. kerék 2008-09-09 22:56:49
sziasztok!
hát én mindig úgy ülök le egy válogatott meccs elé, hogy nyerünk!
hát ha valakit nem érdekel az nem én vagyok!!!Igen nem kisteleki ügy, én nem is ezt mondtam!hol volt a kisteleki 90'-ben?schmidt?...hát igen...monnyon leeee!én szégyellném magam!
azért a válogatott meze még vörös maradhat ugye?!!!
üdv kerék
30. Garay D 2008-09-08 12:26:44
29."kerék" figyelmébe ajánlom, hogy ma már (sajnos) nem hoz tűzbe senkit a labdarúgás, hiszen annyi sok pofára esés után fenntartásaink vannak vele szemben.Az MLSZ (de egyetlen vezető,-és irányító szervezet)nem tud a labdarúgók helyett gólt rúgni.Ennyi lehetőség a megelőző évtizedekben nem állt a sportolók rendelkezésére, mint ma, mégis sikeresek voltak. A labdarúgók is. (egy ideig, már nem is emlékszünk rá,-szinte meddig.)Ez nem Kisteleki ügy! Ez társadalmi ügy! Megosztott a sport-társadalom benne az olimpiai mozgalom is. Amíg egy párt alelnöke lehet a MOB elnöke, ilyen körülmények között, mint a mi ma jellemzi a társadalmat,-addig ilyenek az eredményeink is.
29. kerék 2008-08-28 20:55:55
sziasztok!
reálisan...-nak üzenem, hogy magyarország legnagyobb problémáján már dolgoznak!
ja és nem nyilatkozgatunk, csak beszélgetünk elektronikusan, mert ez egy ilyen oldal. ui. a magyar focit a rendszerváltás óta az MLSZ tette tönkre,süllyesztette ilyen mélyre,vele együtt a játékosokat!
28. Noti 2008-08-27 19:03:52
Még egy kis adalék, hogy alátámasszam az egyik hozzászólásomat.
Ma sorsolták a kupa következő körének párosítását.
Meccsidőpontok jövő héten.
Akkor aki ma tudta meg a jövőheti ellenfelét adjon már be hivatalos kérelmet (bármire) a szabályokban rögzítettek (tehát minimum 15 nappal a meccs előtt) szerint.
Ennyi.
27. Reálisan... 2008-08-27 15:22:11
Úgy nyilatkoztok itt a labdarúgásról, mintha az lenne a mai Magyarország legnagyobb problémája. Hát nem az! Már csak nagyon keveseket hoz lázba.Lassan azt sem tudják az emberek, hogy milyen (volt) az igazi magyar foci. Ezért bármilyen az MLSZ, nem lehet gyengébb a labdarúgásunknál. Sőt...... És meg is érdemeljük.
    1 2 3 4 5 6    Következő 6 »

Szóljon hozzá!