FN Blog / Fociblog / Fradi, egy új dimenzió. + a szurkolói ankét vi...
Nyomtatás Betűméret
Fradi, egy új dimenzió. + a szurkolói ankét videója 2008-08-12 22:01:17
Megkezdte idei szereplését a Fradi labdarúgócsapata is. Története során harmadszor a másodosztályban. Némi szösszenet a nyitómeccsről, videóösszefoglaló, no meg a szurkolói ankét videója azoknak akik lemaradtak volna.

 

Élesben is bemutatkozott az új Fradi. Némi meglepetésre mérsékelt nézőszám mellett. Igaz a „mérsékelt” eléggé viszonylagos. Fradi viszonylatban nem tűnik soknak a mintegy 8-9 ezer néző, igaz ugyanakkor, hogy ez még így is bőven duplája az Nb1 hétvégi átlagnézőszámának. Szóval félház várta a nyitányt és ezúttal nem okoztak csalódást a zöld-fehér legények. Jól kezdett a Fradi, a vezetést is sikerült megszerezni, aztán kicsit leült a meccs. A Tökölnek meg összejött az egyenlítés egy kamu tizenegyesből. Igaz, a második játékrészben „egyenlített” a játékvezető, a Fradi harmadik gólja lesről esett. Előtte azonban az új szerzemény, Ferenczi is elkezdte kitermelni a vételárát, még a szünet előtt ismét megszerezte a vezetést a fővárosiaknak. Aztán a második félidőben már csak egy csapat volt a pályán. Helyenként kifejezetten jó, sőt magyar pályán ritkán látható közönségszórakoztató játékkal rukkolt elő az FTC. A vége meg már-már örömfociba torkollott. Régen lehetett ilyent írni, de most helyén való: a meccs egyes szakaszaiban sziporkázott a Fradi.

Ami viszont igencsak meglepő, a pályára lépő Fradiban alig volt új ember. A kezdőcsapatban mindösszesen 3 olyan srác futott ki aki tavaly nem volt a Ferencvárosnál (Ashmore, Ferenczi, Downing). Ráadásul Downing inkább kerékkötője volt a csapatnak, ez nem az ő meccse volt, később Tóth váltotta. És mégis! Micsoda különbség volt a tavalyi csapatjátékhoz képest!

Tényleg ennyit jelentene a nyugodt, biztos háttér?

Szóval kifejezetten jól játszott az FTC, olyannyira, hogy a Tököl szerencsésnek mondhatja magát a hat kapott góllal. Ha kicsit szerencsésebb a Shaw-Ferenczi csatárduó akkor akár két számjegyű is lehetett volna a zöld-fehér termés. Mindennél többet mond, hogy az egyik közismert sportportál a meccsen jó teljesítményt nyújtók között említette a hat gólt kapó tököli kapust. Furcsa, de nem biztos, hogy érdemtelen elismerés ez, hisz' való igaz, bravúrokat is be kellett mutatnia ahhoz, hogy hatnál megálljon a Fradi.

Mindent összevetve szerintem eddig ez a meccs volt az új tulaj által meghirdetett „come back” kampány leghúzósabb eleme. Ha ilyen (vagy még ilyenebb) produkciókkal rukkol elő hétvégenként a gárda, akkor hamarosan ismét rendszeres lesz a telt ház az Üllői úton...

Ferencváros-Tököl 6-2

Gól: Shaw (11. 62.), Ferenczi (44., 56., 82.), Gálhidi 47., öngól), ill. Gasparik (20., 11-es), Csabai (75.)

A gólok:
És akkor a beígért bónuszvideó a Fradi szurkolói ankétról:
Kattints ide a teljes videó megtekintéséhez!
Cimkék: fradi, magyar foci
12 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

9. Kornell 2008-08-20 21:47:48
Igen! Pontosan.Gondoljunk bele, ha egy vasesztergályos a nap 24 órájában csak a szakmájának él, azt gyakorolja, milyen szinten képes annak minden fortélyát elsajátítani. A labdarúgókra ez miért nem igaz? vajon miért?
8. Noti 2008-08-18 20:39:01
Kornell!

Ez már inkább az az eset, hogy megfizetik a magyar focistát, mégsem tud úszni. :)
7. Kornell 2008-08-18 19:52:44
"Tényleg ennyit jelentene a nyugodt, biztos háttér?"

Ennyit! Bőcs-Ferencváros 2:1

....és még hol vannak az igazi, komoly ellenfelek? Azt hiszem a pénz nem minden! Ahogy Hofy Géza mondta: "Tud úszni? Nem? És ha megfizetem? Ezt kell megszívlelni minden magyar labdarúgónak, és minden sportolónak.
6. Békebeli 2008-08-14 16:35:16
A "Csabi"-nak üzenem. Tudom mi volt a múltban,-mintahogy oly sokan ismerjük a történelmünket,-de ebből ma a XXI.században nem lehet profitálni még a labdarúgásban sem, ha nincs hozzá kellő akarat, tisztesség, szorgalom. Ha a sport elveszti nemes küldetését, és már ezt is "magyarkodásra", egymás gyűlöletére, és kirekesztésére használják fel.A mai labdarúgásban nálunk ugyanis ez történik. Aki kimegy ma az FTC mérkőzéseire nem klubzászlókkal találkozik, hanem árpádsávos lobogókkal. lukas nemzeti zászlókkal, aminek nem egy sportrendezvényen, hanem múzeumban, és nemzeti ünnepeinken van a helye.
Ezeken az új tulajdonos valószínű el fog gondolkodni, ha sikeres, és csak a sportra koncentráló csapatot akar építeni magyarországon.
5. Csabi 2008-08-14 09:28:49
Köszönjük Emese :)
4. Kű Lajos 2008-08-14 08:55:56
A csaj,aki cumizott a lelátón,azt nem igazoltátok le?Egyszerűen csicskák vagytok!
    1 2    Következő 6 »

Szóljon hozzá!