FN Blog / Fociblog / Más súlycsoport
Nyomtatás Betűméret
Más súlycsoport 2008-08-07 22:07:44
Ami az idei Bl-selejtezőről eszembe jutott...

Sejtettem én már az első meccs után, hogy baj lesz. Hiába volt a „tisztes eredmény”, no meg néhány médium jól hangzó szlogenje „az MTK kitett magáért”, ugyanis néztem a meccset. És nagyjából azt láttam, hogy a félgőzzel -helyenként talán még annyival sem- játszó törökök rúgtak két gólt, meg két kapufát azt' jó napot. Mást nem nagyon lehetett kiemelni a meccsből. Már akkor látszott, hogy tipikus macska-egér harc ez. Nyilván valami hasonlót láthattak mások is, mert a visszavágóra igencsak gyér volt az érdeklődés. Jó tudom, egy MTK meccsen amúgy sem szoktak tízezrek tolongani, de azért kicsit furcsa, hogy egy Bl selejtezőn gyakorlatilag a vendégdrukkerek vannak többen. Hát aztán a meccsen nem sok öröme akadt a kilátogató magyaroknak. A törökök gyorsan megszerezték a vezetést, onnantól kezdve meg minden eldőlt. Az MTK-nak négyet kellett volna lőnie, az meg az addig látottak alapján eléggé a lehetetlen kategóriába tartozott. A Fener meg kényelmesen lehozta 5-0-ra a meccset, így 7-0-val lépett tovább. És azért ez egy kicsit elgondolkodtató. Mert persze jó ez a török csapat, de azért mégsem egy Real vagy Manchester. Szóval azért 7-0-al kiesni, kicsit fájó volt.

És akkor nem kell csodálkozni, hogy az UEFA nagyjából a 80. helyre rangsorolta a magyar bajnokság erejét. Persze volt nagy felháborodás a magyar „szakembergárda” részéről, hogy azért ez túlzás, meg nem értik mi alapján jött ez ki. Hát például megnézték a magyar kupaindulók eredményeit. Na az alapján jött ki. Egyértelmű, hogy ha egy nemzet kupaindulóit rendre nevesincs csapatok verik ki, ha meg egy kicsit is komolyabbal összefutnak akkor meg méretes zakó a vége, akkor annak a nemzetnek a bajnokságát nem az első tíz legerősebb között emlegetik majd. Sajnos ez van, jelenleg ez a realitás. A Kispest egy nem éppen világhírű osztrák csapat ellen omlott össze, a Loki és a Győr nyögvenyelősen jut tovább olyan csapatok ellen amikről azt sem tudják Európában,. Hogy egyáltalán léteznek. Szóval ilyen szereplések után mégis mit várnak a szakembereink?

Visszatérve a törökökre.
Meccs közben azon gondolkodtam, hogy bő húsz évvel ezelőtt még simán a futottak még kategóriában emlegettük a török focit. Úgy a '80-as években ők arról álmodoztak, hogy egyszer talán olyan focijuk lesz mint a magyaroknak. Még edzőket is vittek tőlünk, hogy ugyan tanítanák már meg futballozni a fiaikat. Érdemes megnézni, hogy hová jutott a két nemzet futballja az elmúlt húsz évben.
Akkor sem voltuk egy súlycsoportban és most sem vagyunk. De micsoda különbség!
Akkor örültünk neki, hogy a miénk egy más súlycsoport, most sajnáljuk... 


Cimkék: bl, mtk
12 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

1. gazskóvics 2008-08-11 20:33:08
No nemán!

Szóljon hozzá!