FN Blog / Fociblog / Véget ért a móka mára
Nyomtatás Betűméret
Véget ért a móka mára 2008-06-05 21:58:26
A fantasztikus izgalmakat kínáló kupadöntővel végérvényesen lezárult a 2007/2008-as szezon. Még mielőtt vigyázó szemünket Párizs helyett ezúttal Svájcra és Ausztriára vetnénk, elálmélkodunk a lezárult bajnokság történésein. Mer' olyan „viccesszomorú”.

Szóval a tegnapi nappal végérvényesen és visszavonhatatlanul lezárult a szezon. Hivatalosan. Nem hivatalosan már előbb, mert a kupadöntő visszavágójának nagy tétje már nem volt. Nyilván még a legfanatikusabb Kispest drukkerek sem gondolták komolyan, hogy csapatuk néhány nap alatt olyannyira megtáltosodik, hogy idegenben 7-0-ra veri a Lokit, majd az így kiharcolt hosszabbítás után mondjuk büntetőkkel megszerzi a végső győzelmet. Na nem is így lett. A kérdés -már ha volt egyáltalán- az volt, hogy kettős győzelemmel lesz kupagyőztes a Debrecen vagy esetleg bravúrral sikerül valamelyest szépítenie a Kispestnek? Nem sikerült. A pesti 0-7 után ezúttal 2-1-re kaptak ki, így 9-1-es összesítéssel a hajdúságiak nyerték a kupát. A bajnoki cím viszont ezúttal nem jött össze a Lokinak, be kellett érniük az ezüsttel. És ezzel kapcsolatban idén választ kaptunk egy régi-régi kérdésre is, nevezetesen arra, hogy létezik-e az az őszi előny amit tavasszal nem tud elherdálni az MTK. Igen, létezik. Ezúttal behúzták, illetve bearanyozták a tavaszt. Újpesten meg -idén is- összeállították a (duma)bajnokcsapatot amivel sikerült lecsúszni az ezüstről is, sőt ezúttal a végén még a bronzról is. Mert jött a győri gyors. Azokkal a győriekkel akik nem annyira koncentráltak rá a kommunikációs vonalra, inkább a kevesebb duma, több munka elvet szem előtt tartva befutottak a harmadik helyre az osonópályán. Frenetikus izgalmakat szolgáltatva ezzel a zárófordulóra. Egyszerre is kellett kezdeni aznap a Győr és az Újpest meccseit, mer' az dönt a bronzról, és hát fair play meg mifene. Meg ugye az UEFA is az ilyesmit szorgalmazza. Az persze némiképp rejtély, hogy akkor az utolsó előtti fordulóban miért nem egyszerre játszották a Paks-DVSC és a REAC-MTK meccseket, mert az meg ugye az aranyról döntött...

Van ugyan egy ötletem, bár első blikkre elég röhejesnek tűnik, viszont ismerve a magyar labdarúgásban uralkodó kaotikus állapotokat...

Szóval a rossz nyelvek szerint az történt, hogy „odafent” egész egyszerűen megfelejtkeztek róla, hogy az MTK a Sopronnal „játszik” a zárófordulóban. Illetve csak játszott volna, ha lett volna még csapata a Sopronnak, ők ugyanis télen becsődöltek, így tavasszal a soros ellenfeleik játék nélkül, automatikusan megkapták a 3 pontot. Na ha ez így történt az tényleg magyarázatot ad arra, hogy miért felejtették el az utolsó előtti fordulóban egyszerre játszatni a két bajnokesélyest, hisz' azt ők azt hitték, hogy majd csak az utolsó fordulóban dől el az arany.

Aztán volt még itt egy kisebbfajta népvándorlás is tavasszal. A Sopron ugye eltűnt, a REAC Sopronban játszotta a hazai meccseit, a Tatabánya meg a BVSC pályán. A Siófok meg hol itt, hol ott. Csoda, hogy némelyik szurkoló már azt sem tudta hová induljon el a hétvégén pedig elvileg „otthon” játszott a csapata. Na a Tatabányánál nem mindig. Nekik a BVSC pályára kellett járniuk mert a tatabányai stadion állítólag nem alkalmas Nb1.-es meccsek megrendezésére, viszont általában zárt kapuk mögött kellett játszaniuk, mert a BVSC pálya nem alkalmas Nb1.-es meccsek megrendezésére. Szóljon aki követni tudta!

Na és persze idén is megvolt az évi szokásos licenc bohózat. Összeült a szupertitkos fószerekből álló bizottság és szigorú tekintettel átnézték a licenc kérelmeket. Csakúgy mint tavaly, mikor is minden szigorukat elővéve simán adták meg a rajtengedélyt a félúton csődbe ment Sopronnak vagy éppen a hasonló tragédiát hajszál híján elkerülő Fehérvárnak, és persze megemlíthetjük itt a tavasszal össze-vissza pakolászott csapatokat is, akiknek ugye nem volt világításuk. Miért ősszel még volt nekik? - kérdezhetnénk a licencadó testület szigorú uraitól.

És persze erősen téved aki azt hiszi, hogy a tavalyiakból okult a licencadó testület. Újabb közröhejt szolgáltatva ismét minden igénylő megkapta az engedélyt. Persze most is minden szigorukat elővéve vizsgálták a vizsgálni valót, efelől kétségünk sem lehet. Viszont a Siófok már bejelentette, hogy erősen kétségessé vált, hogy valóban el tudnak-e indulni a bajnokságban, pedig hol van még a rajt... Ennek örömére a Szolnoknak kell(ene) átvenni a helyüket, licencet ugyan ők is kaptak, de a lehetőség annyira meglepte őket, hogy ijedtjükben félig-meddig bevallották, hogy ők sem igazán tudják ezt vállalni. Ugyanis hazai pályaként az Újpest stadionját jelölték meg és egyébként is, mint azt az ügyvezetőtől megtudtuk, a kérelemben szerepeltek olyan tételek is a bevételek között amik valójában inkább csak elviekben vannak meg, amúgy nem igazán. Meg aztán ha a hazai pályára is Pestig kellene majd utazgatni az azért elég nagy pluszköltség és így ők nem is annyira... Hja, micsoda szerencse, hogy van egy ilyen kőkeményen vizsgálódó és vasszigorral eljáró licencadó testülete a magyar focinak...

Apropó Siófok. Nos ők azért bizonytalanodtak el „indulásügyileg”, mert az MTK fiókcsapata feljutott az Nb3.-ból az Nb2.-be és így visszarendelik Siófokról a kölcsönjátékosaikat, hogy ezentúl a fiókcsapatban játszanak. Így viszont Siófokon alakul ki „némi” játékoshiány amit nem biztos, hogy pótolni tudnak. Viszont ez az ügy felvet egy másik, igen érdekes kérdést is. Mennyire jó dolog az, hogy ugyanazon bajnokságban szerepel két olyan csapat amelyek közül az egyik a saját játékosait játszatja -és fizeti őket- a másik csapatban? Mert most ugye gyakorlatilag úgy nézett ki a dolog, hogy az MTK látta el kölcsönjátékosokkal a Siófokot, magyarul elég egyértelmű függőségi viszony volt a két csapat között. Nem állítom én, hogy bármiféle sumákolás lett volna a dologban, viszont az egyértelmű, hogy nem szül jó vért az ilyesmi. Általában ez azért pletykákra ad okot, úgyhogy talán jobb lenne elkerülni az ilyesmiket a jövőben.

Nos, mint írtam a továbbiakban már rákanyarodunk a hétvégén rajtoló Európa Bajnokságra és egyelőre pihentetjük a hazai futballt. Azt majd nyár végén vesszük elő újra, addig is reménykedjünk, hogy jövőre már kevesebb negatívummal zajlik le a bajnokság.

Mondjuk az már nagy előrelépés lenne ha ugyanannyi csapat fejezné be a bajnokságot, mint amennyi elkezdte...Ajánló:

Háromszor köszönjük Damien! A Magyar-Horvát margójára

Ismét barátságtalan vendéglátók voltunk. A Magyar-Görög margójára

Fehérváron (is) menekülnének a nemzetközi porondtól

Újpesten félnek a sikertől

Smacizás, bíró tapizás, flúgos edző és beintő nagymama, vicces Premier League videó


Cimkék: hülyeség, nb1, magyar foci
10 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

2. NNS 2008-06-11 18:44:35
Kezdôdik a bohózat, Újpest és Nyíregyháza nevezését nem fogadta el az MLSZ. :)
Be izgulok hogy végülis megkapják-e...
1. Mondj Nemet a Modern Focira ! 2008-06-06 17:25:43
Az MLSZ 2007-´08-as évre vonatkozó "Labdarúgás versenyszabályzata nagypályára és csökkentett pályaméretekre" a 31. § (5) pontjában ezt írja: "A mérkőzés kezdésének időpontja / Minden osztály utolsó bajnoki fordulójának mérkőzéseit a csapatok egy időben
kötelesek elkezdeni."

Ehhez képest ugyebár az NB I 30. fordulójának meccsei 4 napra lettek elosztva, az NB II mindkét csoportjában pedig 2 napra. Meglepönek tartom azt is, hogy csak a versenyszabályzat szerint elég, csupán az utolsó forduló minden meccsét egy idöben, holott külföldön két forduló a "divat" és sokan azt is keveslik!

Szóljon hozzá!