FN Blog / Fociblog / Elbocsájtó szép üzenet: „Ti unalmasak vagyt...
Nyomtatás Betűméret
Elbocsájtó szép üzenet: „Ti unalmasak vagytok, ezért focizunk a műfüvön!” 2008-05-27 22:58:17
Ez az üzenet várta egy drapériára kifeszítve a hétvégi bajnokira kifutó Újpest labdarúgóit. És az üresen tátongó szektor tanulsága szerint nem a levegőbe beszéltek a szurkolók, valóban elegük lett a csapatuk tavaszi bohóckodásából.

Nem is olyan régen még tízezres átlagnézőszámot vizionáltak Újpestre a klub vezetői, ehhez képest a hétvégén erősen foghíjas lelátó fogadta a pályára kifutó csapatot. Meg egy kerítésre kifeszített üzenet, ami némi magyarázattal szolgált a szurkolók tartózkodási helyét illetően.
Ti unalmasak vagytok, ezért focizunk a műfüvön!”


És valóban. Tavasszal örömteli izgalmak helyett jobbára csak unalommal vagy éppen idegeskedéssel szolgált szurkolóinak az Újpest. Pakson még amolyan spontán népi kezdeményezésből induló önkéntes stadionrekonstrukciós programba kezdtek a lila-fehér hívek, hasztalan. Majd a hazai pályán próbálták magukra gyújtani a stadiont, szerencsére eredménytelenül. Úgy látszik mostanra rájöttek, hogy amennyiben focit akarnak látni Újpesten, úgy azt maguknak kell „megcsinálni”. Hát gondoltak egy nagyot és ezúttal egy jópofa kezdeményezés jött. Mentek a műfűre, amazok meg csináljanak amit akarnak. Utólag szerencsésnek mondhatják magukat, mert a „nagy meccsen” ismét nem sok öröme akadt a kilátogatóknak. Már ha nem éppen Miskolcról érkezett az illető. Az első félidőben a Diósgyőr ráhúzta a hidegindítót és így (Újpest) szívatón döcögte végig az első félidőt. A félidő közepén két perc alatt két gólt lőve le is tudták az első játékrészt. Úgy látszik, a szünet 15 perce meg remek lehetőséget biztosított a miskolciaknak arra, hogy az öltöző mélyén meggyőzzék egymást, ők bizony az első negyvenöt percbe besűrítettek 90 percnyi játékot (meg némi hosszabbítást) így a második játékrészben már kár lenne odatenni magukat. Volt ugyan egy erőtlen próbálkozás néhány játékos részéről, hogy talán a szép számban érkező miskolci drukkerek megérdemelnék a második félidőt, de a többség gyorsan mattolta az éppen csak kibontakozó szakadármozgalmat. Így aztán az Újpest meg három perc alatt szerzett két gólt a második játékrész elején. Ezzel le is tudták a csapatok az aznapit, ugyanis a hátralévő bő félóra tömény unalomba fulladt.

Azt nem tudom, hogy milyenre sikeredett a „műfüves” meccs, volt-e egyáltalán, de abban biztos vagyok, nem vesztett túl sokat az a szurkoló aki nem a stadiont választotta. Már csak azért is, mert volt már szerencsém szurkolói focit látni és kifejezetten élvezhető meccsek voltak ott. Az esetleges technikai hiányosságokat jól pótolta a lelkesedés. Mondhatni, ha nem is tudtak mindent a futballból, de amit tudtak azt csinálták, tiszta szívvel.

Egyébként ezt a drapit akár kölcsön is adhatnák Kispestre is vagy éppen az Üllői útra, de akár egyfajta „vándorzászlóvá” is avanzsálhatna, amely bejárhatná az ország stadionjait. És hétvégente a szurkolói csapatok is megmérkőznének, hátul a műfüvön. Lehet, izgalmasabb lenne. Lélektelen játékot biztos, hogy nem látnánk és az esetleges hibák sem zavarnának annyira, mert tudnám, hogy ezek a srácok legalább nem követelnek százezreket egy-egy spontán pályára lépésért...

Ajánló:

Ismét barátságtalan vendéglátók voltunk. A Magyar-Görög margójára

Fehérváron (is) menekülnének a nemzetközi porondtól

Újpesten félnek a sikertől

Smacizás, bíró tapizás, flúgos edző és beintő nagymama, vicces Premier League videóCimkék: magyar foci, újpest, nb1
18 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

2. kerék 2008-05-30 00:31:11
én személy szerint sajnálom az uté-t,mert lehet, hogy jövőre megint nem lesz fradi-ute mecss!
(na nem mi esünk ki!!!)
komolyra fodítva nagyon elszúrták a bajnokságot,én elzavarnám a kovács zolit!!!!!(azért mert nincs haja)
1. colomano 2008-05-28 10:03:00
Pedig micsoda erősítések érkeztek 1 millió € összértékben! Moldovan, aki Liga-kupa mérkőzéseken szerzett két ollózásos gólt még a Nyíregyháza színeiben, Roiha - hol van?, Sadjo, aki csak bőrszíne miatt tűnne ki az NB/3-ból, róla mondta a következőt Sallói "A bal oldalon nekem tetszik Sadjo Haman játéka, mert támadó típusú balbekk, mint Roberto Carlos" - tegyük hozzá a gólok 80-90%-át innen kapta az Újpest, aztán állítólag ők is erősítések(!) Szalma, Dudic, Bozic, Ebala, Györök, Takács, Hajdú...

Szóljon hozzá!