FN Blog / Fociblog / A legigénytelenebb produkció
Nyomtatás Betűméret
A legigénytelenebb produkció 2008-04-06 00:37:20
Van ami még a magyar másodosztály színvonalát is képes alulmúlni. Ki gondolná például, hogy egy „profi” portál, ami speciálisan az Nb.2-re szakosodott, képtelen kitalálni az általa on-line közvetített meccs végeredményét? De ha még csak ez lett volna a baj...

Van az úgy ugye, hogy az ember fia nem tud meccsre menni. Mit tesz ilyenkor szurkoló? Elkezdi böngészni az on-line közvetítéseket. Nos ezt tettem én is, vesztemre rátaláltam az Nb2.hu gúnynévre keresztelt „hírportálra”. -Az idézőjelet a hétvégi produkciójuk erősen indokolttá tette.- A honlap neve alapján gondolhatta ugye a gyanútlan áldozat, hogy ez bizony egy korrekt kis oldal, mely a magyar másodosztály küzdelmeire specializálta magát. Kiderült azonban, hogy sem nem korrekt, sem a másodosztály küzdelmeire való specializálódás nem sikerült túl fényesen. Az on-line közvetítésükkel például sikerült alaposan alulmúlniuk még a harmatos magyar foci másodosztályának színvonalát is.

Az még hagyján, hogy gólok hiányoznak a közvetítésből, -lehet, hogy emberük elaludt a hihetetlen izgalmak közepette, így nem tudott beszámolni minden fejleményről-, de, hogy még a végeredmények sem igazán akarnak összeállni...

Kezdődött azzal, hogy a Tököl-Kecskemét meccs náluk még bő félórával a lefújás után is 0-0-ra végződött. Értem én, hogy a Kecskemét csak a hajrában szerezte meg a vezetést, de az azért mégiscsak röhejes, hogy a KTE fórumán már fél órája azon vitatkoznak, hogy most akkor ki hazudik, mert a csapatot elkísérő szurkolótársaiktól azt az infót kapták telefonon, hogy 1-0-ra győztek, viszont a meccset figyelemmel kísérő „szaksajtó” még mindig 0-0-ás végeredményt közöl. No de az igazi fejvakargatás csak ezután jött. A másodosztály másik slágermérkőzése a Kazincbarcika-Szolnok volt. Nos, hát itt aztán sikerült rendesen belegabalyodniuk a történetbe. Jöttek az eredmények annak rendje és módja szerint egészen 3-0-ás hazai vezetésig. Itt aztán történhetett valami -talán ez az emberük is megszunnyadt-, mert a további frissítés elmaradt. Olyannyira, hogy az egyébként 4-1-es Kazincbarcika sikerrel véget ért találkozó végeredménye szerintük 3-0 volt. Legalábbis egy jó félórán keresztül. Aztán „frissítettek”. Bár ne tették volna, mert -és akkor most tessék megkapaszkodni- az új végeredmény 1-4 lett. Sőt, bő négy órával a vége után náluk még mindig a Szolnok nyert 4-1-re, annak ellenére, hogy a meccs közben eljutottak odáig, hogy már 3-0-ra vezetett a Kazincbarcika... Nem tudom mire gondolhatott a szerkesztő? Mert olyanról már hallottam, hogy egy gólt nem adott meg a játékvezető, de olyanról még nem, hogy a meccs után két gólt elvett volna egy csapattól, hármat meg adott volna a másiknak. Ennél azért talán egy kicsit igényesebb tájékoztatást várna el az ember, pláne, hogy a portál fő profilja az Nb2-es bajnokság. Mással nem is foglalkoznak, bár úgy tűnik, hogy ezzel sem igazán. Csak akkor meg minek vannak? Én úgy gondolom, a Kecskemét vagy a Szolnok drukkerei -meg a többi is- ugyanúgy megérdemelnék a megfelelő tájékoztatást.

Ezek után már meg sem kottyant, hogy a Fradi-Orosháza meccs közvetítéséből is kimaradtak olyan csekélységek mint az elefántcsontparti srác gólja. Netán a csávó bőrszíne nem tettszett a tudósítónak? Aztán jött a teljesen korrekt és elfogulatlan tájékoztatás iskolapéldája. A vendégjátékos kiállítását eképpen kommentálta a „szakember”: „A bíró óriásit tévedett természetesen a Ferencváros javára.”

Az esethez hozzátartozik, hogy kb. 5 perccel az orosházi srác kiállítása előtt a bíró nem adott meg egy gólt a Fradinak -ezt a gólt "felejtették el" belevenni a tudósításba-, nagyjából 3 perccel az orosházi piros lap előtt meg kiállította a Fradi kapusát. Nos ezek után azt sugallni az olvasónak, hogy a játékvezető épp el akarja csalni a meccset a Fradinak, minimum a pofátlanság kategóriájába tartozik. De itt legalább a 2-2-es végeredményt sikerült elsőre eltalálniuk. Okulva az fentebb említett két meccs tanulságaiból ezt mindenképp előrelépésként kell elkönyvelnünk.

Mindenesetre észrevételeinket eljuttattuk az illetékeseknek, reméljük mihamarabb javítják a javítani valókat, valamint abban mind a négyünk egyet értett, hogy történhet bármi ezentúl sem az Nb2.hu-ról szerezzük be az információinkat. Sőt, igyekszünk nagy ívben elkerülni őket.


Cimkék: nb2, magyar foci
42 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Szóljon hozzá!