FN Blog / Fociblog / Beindult a bűnbakgyár
Nyomtatás Betűméret
Beindult a bűnbakgyár 2008-04-04 07:00:00
Ha Várhidi Péter nem is, de futballunk zseniális ikonjai -Kisteleki „Igazmondó” István és Kovács „Csak pofázni tudok” Péter- megtalálták a Szlovénia elleni betli okát. A taktika zseniális volt, a játékosok fantasztikusan hajtottak, a bűnbak Gera Zoltán, pontosabban -és akkor most tessék erősen megkapaszkodni a karosszékben- az ő néhány napos kislánya. Örök kérdés, meddig süllyedhet még a honi futball?

Ülésezett az MLSZ (Magyar Labdarúgást-nyúzó Szövetség). A gittegylet összejövetelén bizonyára rengeteg fontos kérdésről döntöttek (például: idén ki mennyit tud zsebre tenni, hogy lehetne jövőre is kilopni a közvetítési díjakat a kis csapatok zsebéből, ja és tessék készülni, az MTK bohózat is folytatódik.), és sikerült meghallgatni Várhidi Péter értékelését a Magyar-Szlovén sörmeccsről is. Nevezhetjük bravúrnak is, hiszen Várhidi az értékelhetetlen értékelésével próbálkozott. Aki nem emlékezne rá -esetleg a látottak olyan sokkhatást váltottak ki belőle, hogy memóriájából törlődött az a bő 90 perc- annak röviden:
Hazánkba látogatott a méltán világhírű, Európa szerte rettegett szlovén labdarúgó válogatott -pontosabban a B csapatuk- és egy kritikán aluli meccsen 1-0 győzelmet aratott az aranylábú fiaink felett. Persze nem volt ez ilyen sima ügy, a nyolcvan akárhányadik percben bizony a kapuig is sikerült eljutnunk, sőt ebben az időszakban megszületett az első magyar kapura lövés is, tehát azért odatették magukat rendesen a srácok.

Nos mindenkit megnyugtathatunk, az MLSZ gittegyletének sikerült felgöngyölítenie a történetet, meghatározni a felelőst és kilátásba helyezni a büntetést. Persze aki azt hiszi, az elcseszett taktika vagy a lélektelen játék volt a kudarc oka, az erősen téved. Nem. A kudarc valódi oka Gera Zoli, illetve az ő nem rég született kislánya, aki ezek szerint már most sem egy ma született bárány. Legalábbis néhány sötéthülye bugris szerint.

A lavina Gyárfás „ha jól megfizetsz jót kérdezek” Tamás műsorában indult el. Bár Várhidi még -becsületére váljon- megvédte Gerát, de Kisteleki -Tomi bácsi lelki-, és üzlettársa- már odapiszkált Gerzsonnak. Aztán ezt a gondolatmenetet továbbvíve Kovács Péter az Újpest résztulajdonosa már egyenesen bűnbaknak kiáltotta ki és minimum nyilvános megkövezést tartana csak elfogadhatónak Zoli esetében. Gondolom utána jöhetne a felnégyelés és az MLSZ székház négy falára szögellés. Csak reménykedni tudunk benne, hogy Kovács úr esetleg alkoholos befolyásoltság alatt tette ezt a nyilatkozatot a Nemzeti Sportnak, és valójában nem ennyire érzéketlen, buta bugris. Szóval az ominózus mondatok:

„A másik, ami engem felháborít, hogy valaki a gyermeke születése miatt kihagyja az összecsapást Ha Huszti Szabolcsot megbüntettük, akkor most Gera Zoltánt többszörösen meg kell! A magyar futball azért tart itt, mert morális válságban van. Mindenesetre én még mindig bizakodó vagyok."

A történetről nem árt tudni, hogy míg Huszti Szabolcs egy edzésen összeveszett a szövetségi kapitánnyal, majd faképnél hagyta a válogatottat, addig Gera Zoli megkérte Várhidit (és akkor ezt hangsúlyozzuk ki, megkérte. Nem követelte, nem hisztizett, nem faképnél hagyta, hanem megkérte), hogy tekintettel a körülményekre (a mérkőzés barátságos volta, és a gyermekáldás) ha lehetséges akkor tekintsen el a szerepeltetésétől. Nos ezt a két esetet egy lapon emlegetni, sőt még Gera fejére nagyobb büntetést követelni, minimum agyalágyultságra utal. Az meg, hogy ez az ember elnökségi tag lehet az MLSZ-ben, hát... Bár igazság szerint az élő adásban hol bőszen káromkodó, hol pedig vidáman niggerező Mészöly után mi már semmin sem lepődünk meg. A kérdés adott, meddig lehet még fokozni az össznépi hülyeséget?

Egyébként Huszti több hónapos mellőzést kapott akciójáért, na most akkor mi legyen Gera „jogos” büntetése, ami annál sokkal súlyosabb? Lehetne mondjuk, hogy meztelenül, térden csúszva megy végig a parázzsal felszórt Váci úton, miközben a felbőszült tömeg köpködi. Esetleg még megspékelve azzal, hogy az MLSZ nagyjai ostorral noszogatják. És természetesen, hogy a jövőben elkerüljük a hasonló akcióit, a Váci út végén egy orvosi stáb kasztrálja. Ki tudja ugye, mi lesz ha legközelebb a Luxemburg B-Magyarország sörmeccs előtt születik gyereke? Jobb ha bebiztosítjuk magunkat.

Nem akarok senkit saját sztorival untatni, de emlékszem saját lányom születésére. Nem volt az olyan régen na! Szóval még tisztán emlékszem a dolgokra. Nem vagyok egy lelkizős gyerek -fele annyira sem mint Gera, ismerem ennyire- , de bevallom őszintén, azokban a napokban nem igazán voltam egy topmunkás. Egy ideig idegességemben, aztán meg már a feszültség és kialvatlanság egyben. Nos ilyen körülmények között, plusz fél Európa átutazása után, nem biztos, hogy tudna egy játékos értékelhető teljesítményt nyújtani. Emberek vagyunk na. Hozzátéve, hogy ettől függetlenül Gera nem lemondta a válogatottságot, vagy egyszerűen beintett, hanem megkérdezte, hogy lehetne-e... Nem baj, azért csak köpjük pofán!

Meg kell büntetni, példásan. Ahogy Mészöly mondaná: Abüdösúristenit! Mégis mit képzel ez a kis takony, hogy gerincesen odaáll a szövetségi kapitány elé és megkéri, hogy ha lehet, akkor ő most had' maradjon ki? Elképesztő na! Nem szabad engedni, hogy az ilyen mentalitás felüsse a fejét a magyar futballban, el kell riasztani az ilyesmitől a játékosokat. Mennyivel kívánatosabb a már évek, évtizedek óta bevett szokás, ha a játékosnak nincs kedve játszani, akkor megereszt egy telefont a mesternek, hogy „lesérültem wazzeg, nem megyek”, azt' tojik az egészre. Na ezekből sose lesz bűnbak, nekik nem követelik a fejüket. Zoliét igen. Morális válság. Na igen az van Kovács úr...

Kezdődik azzal, hogy Kovács úr az Újpest tulajdonosaként ott trónol az MLSZ elnökségében. Ez ha tetszik, ha nem erősen megkérdőjelezi az Újpesttel kapcsolatos MLSZ döntések tisztaságát. Már ha a magyar fociban jelent még valamit ez a szó. Természetesen nem állítom én, hogy Kovács Péter elnökségi tagságához bármi köze lenne annak, hogy a minap az MLSZ megint eltörölt egy a fegyelmi bizottság által az Újpestre kiszabott büntetést. Lehet, hogy a kettőnek semmi köze egymáshoz, csak furcsa na. Furcsa, hogy egy köztudottan többszörösen visszaesőnek számító klub most megint megússza a pénzbírságot. Mondjuk nyilván egy ilyen kisebb rendbontás már meg sem kottyan azok után, hogy 1-2 éve meccs közben Újpest drukkerek rohantak a pályára, hogy elkalapáljanak néhány MTK játékost meg a játékvezetőt, de azért talán az ilyen kisebbeket sem ártana szankcionálni. Pláne, hogy más klubok, akik esetleg még csak többszörös visszaesőnek sem számítanak, fizetnek mint a katonatiszt... Nyilván ennek semmi köze ahhoz, hogy Kovács Péter az Újpest tulajdonosaként tagja az MLSZ elnökségének, biztos, hogy nem erről van szó. Vannak ilyen felettébb furcsa, teljesen véletlen egybeesések.

Mindenesetre Kovács Péter egy mondatát, nevezetesen az utolsó előttit, tökéletesen igaznak érzem én is:
A magyar futball azért tart itt, mert morális válságban van.” Csak ezt a válságot nem Gera Zoli mentalitása jelzi, hanem egész más...

Régebben:

Puskás. Megemlékezés képekben

Bukni tudni kell

Európa messze van

Na most kit büntessünk?

Tíz kicsi bunkó


Cimkék: válogatott, Gera, mlsz, hülyeség, magyar foci
41 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

6. fradista 2009-10-30 08:26:45
Ha elégedtlenek vagytok az MLSZ-el EZT írjátok alá!: www.petitiononline.com/asd1s2f3/petition.html
5. bálint 2008-04-17 20:48:46
Ez már tényleg pofátlanság!Na ha az ilyen mondjuk rooneyval történik, akkor úgy beveri a pofáját annak a ... Gera jó,talán a legjobb a magyar fociban, erre tessék!
4. Diogenes 2008-04-11 20:00:31
Na, most megint jól odamondott valaki a magyar focinak. Hihetetlenül egyszerű tehát a megoldás: Kistelekit száműzni kell, az MLSZ-t feloszlatni, az Újpesti pályát felszántati és sóval behinteni. Utána minden jó lesz: a magyar "A" válogatott játsza a VB döntőt a magyar "B" csapattal és a Fradi az NB-II. keleti csoportjából BL döntőt játszik a Bayern Münchennel.
Én azt hiszem, a focit úgy kell szeretni, hogy kijár az ember a meccsekre és a győztes meccs után boldog, a vesztes meccs után pedig várja a következő hétvégét.
3. tanotto 2008-04-06 20:26:39
Nagy csodálattal hallom, hogy Magyarországon még létezik egy ilyen sportág, hogy labdarugás? Úgy hallottam, hogy ezt a "retro" sportágat csak máshol művelik? Minden magyar foci-pályára lakótelepet építettek? Na tényleg! Van még foci?
2. Noti 2008-04-05 13:37:52
Köszönöm!

Bár reméltem, hogy lesz hozzáfűzni valód... ;)
Ezek szerint most mégsem, no majd legközelebb. :)
1. colomano 2008-04-04 08:33:43
Ez tetszett!
Szép munka! :)

Szóljon hozzá!