FN Blog / Fociblog / Bukni tudni kell
Nyomtatás Betűméret
Bukni tudni kell 2008-03-31 23:52:34
Úgy tűnik ez volt az elszalasztott lehetőségek hétvégéje. Idehaza a Fradi bukott rangadót, Olaszországban egymást érték a betlik, Spanyol honban meg a Barcával esett meg világra szóló csúfság. Lehet, hogy jövőre Fradi nélkül lesz Nb1, Milan nélkül Bl és Ronaldinho nélkül a Barca?

A nagy -és kimaradt- lehetőségeké volt ez a hétvége idehaza és külhonban is egyaránt. Itthon az Nb2 Keleti csoportjában rendeztek rangadót, Szolnokon. A város csapata a nép csapatát fogadta, tehát Szolnok-FTC. Igazi rangadó volt, hiszen a Szolnok az első helyen -és 3 pont előnnyel- várta a harmadik pozícióban tanyázó Fradit. A budapesti zöld-fehérek egy esetleges győzelemmel beérték volna a Szolnokot, ezt az eredményt egyébként a Kecskemét sem bánta volna, hisz' akkor egy pont előnnyel ők vezették volna a tabellát. Nem ez történt, a Fradi kifejezetten gyenge játékkal 2-1-es vereséget szenvedett, így viszont halványodni látszanak a zöld-fehér remények. Bár még tíz forduló hátra van a bajnokságból, a Szolnokkal szemben hat pont a lemaradásuk, míg a Kecskemét négy ponttal áll előttük.

Olaszország. Nehéz lenne kitalálni, itt ki bukott nagyobbat a legutóbbi fordulóban, de talán a Milan. Nem kizárt, hogy elszállt a negyedik hely és vele a Bl szereplés. No de kezdjük fentről lefelé. Az Inter kihasználhatta volna a Roma botlását és egy győzelemmel négyről hat pontra növelhette volna előnyét. Ez esetben aránylag nyugodtan várhatta volna a hátralévő nyolc fordulót. Nem ez történt, az Internek csak egy 1-1-es döntetlenre futotta a Lazio otthonában, így maradt a négy pontnyi előny. Persze visszafelé is érvényes a dolog, a Roma is kihasználhatta volna az Inter pontvesztését, ha győzni tud a Cagliari vendégeként, de nem tudott. Szintén 1-1 lett az eredmény. Így a fővárosiak nem tudták két pontra faragni hátrányukat és ismét abszolút nyílttá tenni a bajnokságot. A Juventus kényszerpihenőn volt a hétvégén, szurkolóhalál okán, így ők nem tudták kivenni a részüket a betlisorozatból. Igaz a Juve harmadik helye nincs komoly veszélyben. Egy meccsel kevesebbet játszva is öt pont az előnyük a Fiorentinával szemben. És ha már Fiorentina... A firenzei lilák az Udinese vendégei voltak a hétvégén. Ha sikerült volna győzniük akkor a Milan vereségével négyről hét pontra emelkedett volna az előnyük az 5. helyezettel szemben. Hét fordulóval a zárás előtt hét pont előnnyel birtokolni a 4. még Bl-indulást érő helyet az ugye nem is olyan rossz ómen. Mondanom sem kell, nem így történt. A lilák 3-1-es vereséget szenvedtek. Ezzel nemhogy az előnyüket nem sikerült növelni, de még a győzedelmeskedő Udinese is feljött a nyakukra. Bár a firenzeiek előnye még így is három pont, azért ezt közel sem lehet megnyugtatónak nevezni. És akkor elérkeztünk a hétvége talán legnagyobb veszteséhez, a Milanhoz. A milánóiak az Atalantát fogadták, és ha nyerni tudtak volna akkor egy pontnyira megközelítették volna a Fiorentinát és azt a bizonyos nagy értékű negyedik helyet. A piros-fekete sztárcsapat azonban nem találta az ellenszerét az Atalanta játékának és 2-1-es vereséget szenvedett. Ezzel oda lett a nagy lehetőség -valószínűleg a firenzeiek sem fognak már sokat bukni- maradt a négy pontos hátrány. Sőt, hogy csőstül jöjjön a baj Milánóra, még az Udinese is eléjük furakodott, így már két csapat eredményeit is figyelniük kell. Bármilyen meglepően is hangzik, egyre elképzelhetőbb, hogy jövőre nem lesz ott a Milan a Bl rajtján. Persze a hátralévő hét fordulóban még sok minden történhet, de a hétvégi vereséggel nagyon nehéz helyzetbe kerültek.

És akkor természetesen nem maradhat ki a nagy betlik sorából a Barca kudarca sem. A Barcelona a Betishez látogatott. Egy győzelem esetén tarthatta volna a lépést a szintén hullámzó teljesítményt nyújtó Real Madriddal így életben tartva a bajnoki álmait. Nem is indult rosszul a meccs, az első negyedóra végére már 2-0-ás előnyt harcoltak ki a katalánok, akik a félidő hátralévő részében is uralták a játékot. Mivel a Betis gyakorlatilag semmiféle veszélyt nem jelentett a Barcára, így talán már mindenki elkönyvelte a sztárcsapat győzelmét. Legalábbis majdnem mindenki, a Betis játékosainak más volt a véleménye, és a második félidő közepétől fantasztikus offenzívába kezdtek. 14 perc (!) alatt három gólt rúgva megfordították a mérkőzést! Mivel a Real ezúttal épp nyert így a Barca hátránya most ismét hét pontra nőtt. Sőt, már nem csak a Madrid, hanem már a Villarreal is elé került. Persze figyelembe véve a Real hullámvölgyeit, korai lenne még kijelenteni, hogy a Barca ezzel kiszállt a bajnoki címért folytatott versenyből, de nyolc fordulóval a vége előtt a hét pontos hátrány mindenképp soknak tűnik.


Cimkék: világfoci, fradi
10 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

2. Kóti János 2008-04-15 15:37:04
Ez a magyar foci érdekel még valakit?

Bogáti
1. Diogenes 2008-04-11 20:06:22
Hajrá Kecskemét! Hajrá ÚTE!
A Fradi - ha valóban nem csak a múltját siratná és pereskedne - már visszajuthatott volna az NB-I-be. Így nem sok esélye van.

Szóljon hozzá!