FN Blog / Fociblog / Na most kit büntessünk?
Nyomtatás Betűméret
Na most kit büntessünk? 2008-03-24 22:14:22
Zéró tolerancia. Na amikor ezt benyögte a Kisteleki nekem már elkezdett derengeni, hogy előbb-utóbb kitalálja az élelmes szurkoló, hogyan lehetne ezt a saját céljaira felhasználni. És lám. Nem is kellett sok időnek eltelnie, hogy feladják a leckét az MLSZ-nek. Akkor most tessék okosnak lenni Pista bá'!

 

REAC-Győr, na hol máshol, Sopronban. Nem volt nagy meccs, no azért olyan pocsék sem, de mindenképp szolgált érdekességekkel. Például, hogy az a REAC amit kiesés ellen küzdő csapatként aposztrofálhatnánk ha az idei kiírásban lehetne még értelmezni azt a fogalmat, hogy kiesés, alaposan megtréfálta azt a Győrt, mely egyértelműen a dobogós helyek valamelyikéért száll harcba. A 2-2-es végeredmény nyilván az ETO-nak fáj, értékes pontok hullottak itten. A REAC-nak igazából mindegy, a Sopront kizárták, a Tatabánya már jó előre jelezte, hogy esze ágában sincs jövőre is az Nb1.-ben bohóckodni, így emberi számítás szerint akár a fejük tetejére is állhatnak a rákospalotaiak akkor sem tudnak kiesni. De igazából a másik érdekesség volt az érdekesebb, történt ugyanis, hogy egy nagy csokor soproni látogatott ki a meccsre, és a fene nagy izgalmukat azzal fokozták, hogy megpróbáltak minden lehetségest elkövetni annak érdekében, hogy megszegjék az MLSZ „zéró tolerancia” szabályzatát. Volt ott kérem cigányozás, parasztozás, Győr mocskolás, bíró alázás, felsorolni is sokáig tartana. Na de mit lehet ilyenkor csinálni? Hát nyilván a Győrt nem büntetik meg. Egyrészt mert nem a Győr volt a rendező klub, másrészt meg nem az ETO szurkolói bontották a jól felépített rendet. A REAC-ot büntetni azok után, hogy ebbe a faramuci helyzetbe belekényszerítették, minimum pofátlanság lenne. Mondjuk a pofátlanság és az MLSZ mára már két egytestvérként tartható számon, így akár még egy jópofa büntetés is befigyelhet Rákospalotára. Csak hát igazából van-e értelme? Igazából itt most megint elbizonytalanodik az ember, mert értelmet, rációt keresni a jelenlegi MLSZ vezetés háza táján...

Szóval lenne értelme egy ilyen büntetésnek?

Az alap elképzelés ugye az, hogy ha a szurkoló csúnyákat kiabál, akkor meg kell büntetni a klubját. Abból majd tanul. Teszem azt ha egy Honvéd drukker a Honvéd meccsén a második félidőben azt kiabálja, hogy csúnya Kisteleki, akkor -hiába, hogy esetleg igaza van, mert tényleg nem egy Adonisz- megbüntetik a Honvédot. Így a honvédos előbb-utóbb elgondolkodik azon, hogy hiába ronda ez a Kisteleki, nem kiabálom be, mert a saját klubommal cseszek ki. Na de most egy merőben új helyzettel állunk szemben, hiszen itt nem a résztvevő klubok szurkolói kiabálták be a véleményüket, hanem egy harmadik egyesületé. Nagy értelme nincs a REAC-ot büntetni. Nem hiszem, hogy attól a Sopron drukkerek könnyes szemmel, megtört tekintettel, fejükre hamut szórva vonulnának Pestre megkövetni az MLSZ-t. Az a valószínűbb, hogy tojnának az egészre. A REAC-nál meg értetlenkedve néznének, kezüket széttárva, hogy mégis mi a jó büdös lófingot tudnának ők tenni. Igaz ugyan, hogy ők voltak a rendező klub, de csak nem állíthatnak minden néző mellé egy-egy rendezőt is, hogy rászóljon ha épp elkezd „buzigyőrözni”. A Sopront meg vicces lenne megbüntetni, mivel már megszűnt. Persze lehetne vonogatni a pontokat a tabella alján, 0 ponttal álló klubtól, csak nincs nagy értelme. Pénzbírságot is ki lehet szabni, az meg elég vicces lenne egy megszűnt Kft.-vel szemben. Arról már nem is beszélve, hogy a Sopron meg joggal kérdezhetné, hogy neki mégis mi a jó büdös franc köze van a REAC-Győr meccshez? Meg aztán mégis mi bizonyítja, hogy azok a drukkerek soproniak voltak? Csak azért mert a Sopront éltették?

És akkor itt egy merőben új hadviselési forma bontakozhatna ki. Mert mi van ha az élelmes honvédosok jövő héten meg elindul Győrbe, persze előtte beszerezve a megfelelő szín összeállítású sálakat -mondjuk fehér és zöld- és elkezdik a meccs alatt szapulni az MLSZ-t? Nyilván megbüntetik a Győrt. Ha elég kitartóan csinálják, mondjuk minden héten, akkor akár még pontlevonásig is fajulhat a dolog, az meg jól jönne a Honvédnak a dobogóért folytatott harcban. Lelki szemeimmel már látom is, ahogy kék-fehérbe öltözött Loki szurkolók lepik el az MTK stadion lelátóját, hogy végig cigányozzák a meccseket, kéthetente honvédosnak álcázott Újpest drukkerek indulnak a Bozsik stadionba...

Érdekes bajnokság lenne, az már ugyan Szentigaz!

Szavazás:



Cimkék: hülyeség, nb1, magyar foci
25 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

5. padar63 2008-03-29 18:58:05
Bohózat ami nálunk futball címszó alatt megy.Én a rendezőgárdát büntetném.
4. Diogenes 2008-03-28 09:55:37
Kedves Barátaim!
Eljutottunk egy filozódiai alapkérdésig: Mi van, ha semmi sincs?!
Ha az MLSZ nem szankcionálja a rendbontást, a gyalázkodást, akkor nem mer normális ember (ad absurdum: család) kimenni a stadionba, ha viszont szankcionálja, akkor nekiesünk.
Magunkba kellene nézni és önmagunkkal tisztázni, hogy mivégre is akkor az egész szövetség. Ha a Kistelekigyűlölők elérik, hogy megy, a probléma akkor is marad. Majd jön egy új MLSZ elnők és akkor ismét lesz ki ellen lázongani. Persze, ha a cikkíró lenne az MLSZ elnőke, akkor nyilván a Fradi B-közép virágokkal hintené az Újpest játékosok előtt a gyepet és a Honvéd ultrái az MTK stadionban az "Ó, ha rózsabimbó lehetnék... kezdetű örökzöldet énekelnék.
Ugyan már! A foci igazi ellenségei azok, akik felszaggatják a lelátók üléseit, akik nekifutásból hátbarúgják az ellenfél edzőjét (Szentes Lázár esete az FTC pályán) és sorolhatnám.
Persze, ez csak egy vélemény. Nyilván sokkal egyszerűbb, ha Kistelekibe lehet belerúgni. Az nem rúg vissza.
3. colomano 2008-03-28 08:16:19
2 - A rendező klub felel, minden a stadionban történő eseményért.
3 - A DAC-Haladás mérkőzés, az ETO-Siófok mérkőzés után volt. S mivel a DAC is győri csapat, így sokan szurkolnak nekik még az ETO-sok közül is, ezért nemtek át oda.
2. Noti 2008-03-27 17:16:22
Na mondjuk ezek is jó kérdések, a második és harmadik mindenképp. Bár nyilván ezt az illetékesektől kell megkérdezni.
1. Mondj Nemet a Modern Focira ! 2008-03-27 02:38:25
Ugyanígy felvetödnek a kérdések az MLSZ alábbi határozatával kapcsolatban is, mely szerint "A testület az Integrál DAC - Haladás mérkőzésen történt szurkolói rendbontás miatt írásban figyelmeztette a hazai csapatot, továbbá kötelezte a Haladás csapatát hogy a következő idegenbeli meccsre 10 rendezőt biztosítson.Ezen a mérkőzésen szövetségi ellenőrt is kötelesek fogadni a szombathelyiek."

No már most ETO-szurkolók ugrottak be a Halisok cukkolására és erre elcsattant egy pár pofon. Felvetödik 3 kérdés:
(1) Hogyan minösíthetö "szurkolói rendbontásnak" egy ilyen jelentéktelen esemény, amelynél alig két kézen megszámolható szombathelyi megcsapkod ugyanannyi embert, aki csak öket provokálandóan tért be a meccsre, miközben igazából nem történt sem sérülés, sem anyagi kár? Külföldön, bármely égtáj irányában minden héten elöfordul az ilyesmi, de ott még a zugsajtó is inkább a focival foglalkozik, mint a mellékzöngékkel.
(2) A szánalmas Ca$hteleki-klán miert a DAC-ot és a szokásos 200 nézöre kikalkulált rendezöséget bünteti?
(3) Az ETO-szukolók miért nem sajátjaik meccsein (föleg idegenben) töltik idejüket és miért nem epítö jelleggel akcióznak, ha újra bajnokesélyes csapatuk van?

Szóljon hozzá!