FN Blog / Fociblog / Dereng a fény az újpesti alagút végén? +Jóke...
Nyomtatás Betűméret
Dereng a fény az újpesti alagút végén? +Jókedvre derítő bónuszvideó 2008-03-14 22:02:06
Kevés jó hír jelent meg mostanában az Újpestről, úgyhogy erre most lecsapunk. Győztek a lilák. Alapesetben az nem lenne nagy hír, viszont az utóbbi hetek történései azzá tették.

Jó hír az Újpest szurkolóknak, hosszú böjt után jött egy kis „dőzsölés”. Ugyanis -na had' lőjem már el ezt a poént- itt a húsvét, itt a nyúl, Újpest-Kaposvár 3-0. Persze a meccset a Kaposvár otthonában játszották, viszont úgy meg nem rímelne. A dolog érdekessége, hogy a meccs előtt sokan valószínűleg inkább fordított eredményre tippeltek volna. És valljuk meg, elnézve az Újpest elmúlt hetekben bemutatott vergődését, nem is alaptalanul. A 4-1-es zalaegerszegi vereség után hazai pályán buktak az MTK ellenében 3-1-re, közben a ligakupában oda-vissza bohócot csinált a Loki a lila legényekből (5-1 és 5-0). Igaz, a ligakupa visszavágóján gyakorlatilag az ifi csapattal szerepelt az Újpest. Sok örömre nem volt okuk a liláknak. Most viszont talán dereng a fény az alagút végén. Ha nem is pazar játékkal, de ezúttal eredményesen szerepelt az újpesti gárda. Akár azt is írhatnám -már ha tényleg vége szakad a pechszériának-, keretbe foglalták a történetet, ugyanis az első fordulóban egy a Siófok ellen elért, szintén 3-0-ás győzelem után indult el a betliszéria, amely a remények szerint ezzel a 3-0-val most lezárul(t).

Az első félidőben kiegyensúlyozott játékot láthatott a közönség. Helyzetek, bár jobbára csak helyzetecskék, mindkét oldalon akadtak, gól viszont nem. A második játékrész elején Tisza révén megszerezte a vezetést az Újpest. A félidő derekán inkább a kakaskodás ment, villogtak is a sárga lapok. A hajrában aztán a fővárosiaknak jött ki jobban a lépés, a 84. percben Hajdú növelte az előnyt, majd a ráadás perceiben ismét Tisza talált be.

Ezzel az Újpest fellépett a 3. helyre, valószínűleg csak ideiglenesen, hiszen ha a Siófokot holnap fogadó Győr, vagy a Paksot vendégül látó Honvéd pontot szerez, akkor ismét lecsúszik a dobogóról. Ami biztos, ezzel a győzelemmel a Kaposvárt sikerült megelőzniük. Na meg az, hogy jól hangoltak a jövő heti Újpest-Honvéd derbire, ahol is eldőlhet, valóban véget ért-e a rossz széria, vagy csak ideiglenesen lélegezhettek fel a IV. kerületben?


A hétvégi program:

Szombat:

Győr-Siófok            (14.30)
ZTE-DVSC              (15.00)
Honvéd-Paks          (16.00)
Vasas-Fehérvár     (16.00)
Tatabánya-REAC   (16.00)


Hétfő:

MTK-DVTK              (18.00)


Na és a jókedvre derítő bónuszvideó:
 


Cimkék: nb1, újpest, magyar foci
18 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

1. dzsoki juing 2008-03-17 09:20:37
A bodzafalábúak hajtsanak sokkal jobban, szívvel lélekkel, mint nyugaton. Ne alibifocizzanak. Amúgy szurkolok az Újpestnek, hátha kikecmeregnek a hullámvölgyből. Pénz, nyugodt feltételek adottak, csak focizni kell. Aki a hobbijából élhet az szolgálja ki a közönséget, meg a labdát is próbálják lekezelni, rossz nézni, hogy a laszti elpattan a játékosról. Ennyi bemelegítésnek elég. A cikk jó.

Szóljon hozzá!