FN Blog / Fociblog / A Győr meg csendes, de táncol ő is, had' kopjon...
Nyomtatás Betűméret
A Győr meg csendes, de táncol ő is, had' kopjon a Loki lakk 2008-03-09 18:21:26
Van aki fennhangon hirdeti, hogy itten készül a világmegváltó gárda, van aki meg csak szép csendben építgeti a sajátját. A Norci haverom szerint meg a foci is olyan mint a szex. Lehet éppen mell döngetve propagálni, hogy én vagyok a szexterminátor, de úgyis minden az ágyban dől majd el. És az utóbbi időben a Győr bizony igen jól munkálkodik az „ágyban”...

 

Az újabb újpesti betli, és a több ezer torokból zúgó „Urbányi takarodj!” helyett figyelő szemünket Győrre vetjük. Egyrészt azért, mert szép csendben alakul ott valami bíztató, másrészt mert egy korábbi bejegyzés kommentelője némi lelkiismeret furdalást indított el bennem. Ne gondolja komolyan, hogy én különösebben pikkelnék a Győrre, vagy éppen Tarsoly Csabára, nem. Sőt szorítok nekik, legyen egy jó csapat. Mert jó csapatból bizony nagyon kevés van idehaza, márpedig jó csapatok nélkül nincs jó bajnokság, jó bajnokság nélkül meg egyik csapat sem tud nemzetközi szintre emelkedni. Szóval ha tetszik, ha nem, valamilyen szinten bizony egymásra utaltak a klubok.

Szóval akkor Győr, ahol az Újpesttel ellentétben nem adtak ki közleményt a téli szünet minden hetében arról, hogy épp milyen fantasztikus iramban erősödik a csapat, mely' magabiztosan nyeri a bajnokságot, hanem szép csendben készültek. És ennek meg is lett az eredménye, hiszen ellentétben az Újpesttel, a Győr nagyszerűen kezdte a szezont. Az első fordulóban úgy megpörgették a nyíregyháziakat, hogy sokan még ma is szédülnek közülük. Egy sima ötössel küldték haza őket. A következő fordulóban a Lokit hívták táncba, és ha nem is olyan magabiztosan, de azért végül is 3-1-re legyőzték a magyar bajnokság talán legjobb erőkből álló gárdáját. Legutóbb pedig a szebb napokat látott Tatabánya vendégeként értek el ugyancsak 3-1-es sikert. Tehát az első három tavaszi forduló alkalmával mind a kilenc pontot sikerült begyűjteniük, 11-2-es gólarány mellet. Azt hiszem nevezhetjük magabiztos kezdésnek. Valamint nehéz lenne nem észrevenni, így nem is kerüli el a figyelmünket, hogy a Győr labdarúgócsapata bizony beszállt a táncba. Az ősszel még csak erős középcsapat szerepkörét betöltő „ETO” mára már teljes joggal követelheti magának a dobogó valamelyik fokát, hisz' a győriek jelen pillanatban 3.-ok (igaz a Loki ma este még játszik) egy pontra lemaradva a Honvéd csapatától, és négy pontnyira az éllovas MTK-tól.

És, hogy mi a Győr titka? A munka. Ami nem csak nemesít, de eredményt is hoz, még a magyar fociban is. A kispadon ül egy kiváló szakember Egervári Sándor személyében. Nem százmilliókat költve, de ésszerűen kalkulálva minőségi játékosokat szerződtettek a megfelelő posztokra. És nem utolsó sorban (sőt elsősorban) van egy Tarsoly Csabájuk, aki megteremti a munkához szükséges anyagi hátteret. Gondolt egyet ez a bizonyos Csaba és nem csak egy stadionnal lepte meg klubját, hanem mindjárt egy nagyobb (állítólag közel 50 milliárdos) beruházásba kezdett. Mostani divatos szóval mondva egy szórakoztató központot emel a stadion köré, melynek bevételeiből finanszírozza majd a labdarúgócsapat költségeit. Nyugaton bevett és bevált szokás ez, remélhetőleg idehaza is életképes elképzelés lesz.


U.i.: A cím Lovasi Andrástól kölcsönözve, kissé átírva. Bocs Bandi, alkalomadtán honorálom. Mondjuk egy levessel porból... :D


Cimkék: magyar foci, nb1, győr
26 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

2. Noti 2008-03-14 17:57:40
Tisztelt Colomano!

Először is köszönöm az elismerő szavakat!
Aztán meg, mivel burkoltan felmerült itt a tegeződés-magázódás dolog, én mindenképp a tegeződést választanám. :) Egyszerűbb is, közvetlenebb is, meg jobban is szeretem.

Hát igen, a magyar sportélet túlságosan is Pest központú. (Mondjuk nem csak a sport területén van ez így, ha már őszinték akarunk lenni) Meglátásom szerint a Győr is fel fog lépni a Loki mellé, úgyhogy talán nagyobb publicitást kap majd a következő időszakban. Ha idén még nem is jön össze a nagy kiugrás (valószínűleg jön azért majd hullámvölgy ott is), jövőre már mindenképp a dobogó (esetleg a legfelső foka?) lehet az ETO reális célkitűzése. Tarsoly Csabával nincs nekem bajom, sőt! Én is úgy gondolom, hogy tiszteletre méltó az , amit eddig Győrben az asztalra tett. Írom ezt annak ellenére, hogy múltkor egy picit azért megorroltam rá, no de nem nagyon. :)
Azzal meg semmi gond, hogy te meg, mint szurkoló megvédted, hisz' neked ez a dolgod. Űzni-hajtani, és ha kell védeni a szeretett klubot.
Szerintem nem volt benne semmi bántó, úgyhogy részemről készen állok egy újabb szócsatára. :)
Nyílván én sem látok jól mindig mindent. Sőt, biztos, hogy van olyan amikor tévedek, mint minden ember. Úgyhogy ha valami vitatni valót látsz, ne fogd vissza magad! :)
Biztos, hogy harag nem lesz belőle...
1. colomano 2008-03-14 11:10:54
Tisztelt Noti!

A megszólításom most nem csak udvariassági formula, hanem komolyan is gondolom. Mint vidéki, sőt mint ETO-szurkoló nagyon is örülök ennek a cikknek. Nem csak azért mert pozitív hangvételű szeretett klubom, s az általam tisztelt tulajdonosa felé. A fő ok nem más, minthogy olyan kevés pozitív cikkeket olvasni a vidéki sportéletről. Szinte minden csak Pestről és Budáról szól. Engedje v. engedd meg, hogy ismét gratuláljak a cikkhez!
A múltkori szócsatáért - ha bántó volt - elnézésedet kérem! Mellesleg, ha úgy érzem majd, ismét vitatkoznék :) De csakis az előrelépés érdekében.

Szóljon hozzá!