FN Blog / Fociblog / Bl nyolcaddöntők, mi már tudjuk kik jutnak tov...
Nyomtatás Betűméret
Bl nyolcaddöntők, mi már tudjuk kik jutnak tovább holnap 2008-03-03 23:48:22
Folytatódnak a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek küzdelmei, jönnek a visszavágók. Aki nem akar izgulni holnap, illetve szerdán, az olvasson tovább! Kiszámoltuk kik lépnek a legjobb nyolc közé.

 Összedugtuk fejünket, szám szerint négyen, csak úgy virtuálisan és kikalkuláltuk, kik is mennek tovább a héten. Persze, hogy a Bl-ben. Kíváncsiak voltunk, vajon mennyire jönnek be a tippjeink. Persze így az odavágókon történtek ismeretében már némiképp könnyebb dolgunk volt. Azt is mondhatnánk, most már csak bukhatunk, hisz' ha sokat elhibázunk az felettébb ciki lesz, ha meg jól teljesítünk az meg igazából nem nagy kunszt. Na azért csak leírjuk, csütörtökön meg tessék nyugodtan röhögni rajtunk...

Elöljáróban annyit, azért teljes biztonságban még egyik csapat sem érezheti magát, bár a Liverpool, Barca, Chelsea trió igen jó pozícióból várhatja a visszavágót. Na persze ha mindig minden a papírforma szerint alakulna a futballpályákon az rendkívül leegyszerűsítené a focit, le sem kellene játszani a meccseket, csak mindig kiszámolni aztán szétosztani a pontokat. Tuti lesz meglepetés. Illetve titkon azért reméljük.

Kezdjük a keddi meccsekkel, azon belül is a Barcelona-Celtic összecsapással. Nagyszerű meccset játszottak egymással két hete a Celtic otthonában. Akkor 3-2-re a Barca nyert. Abban maradtunk, hogy ebből a párharcból egyhangú szavazással a katalánokat hozzuk ki. Naná! Nehéz lenne elképzelni, hogy a Barca a hazai pálya és az egy gól előnyével ne tudjon túllépni a skótokon. Azokon a skótokon akik két hete a hazai pálya miatt nem állhattak be bekkelni, most meg a gólhátrány miatt nem tehetik meg ezt. Mindenképp hajtós meccset várunk ismét, de nem hisszük, hogy ismét minden bejön a skótoknak. Nagy csatában győz és továbbmegy a Barcelona.

Manchester United-Lyon. Na ez már fogasabb kérdés. 1-1-ről indul a meccs, tehát az angoloknak van már idegenben lőtt gólja, ami egyben azt is jelenti, ha semmi sem történik a meccsen akkor is továbbmennek. Na de lesz történés. Először is nehéz lenne elképzelni, hogy a Manchester hazai pályán 0-0-ra akarna játszani. Aztán persze annak is kicsi a valószínűsége, hogy a Lyon ezt az eredményt akarná védeni, hiszen az a kiesésüket jelentené. Márpedig aránylag kevés az olyan csapat amelyik a kiesét tűzné ki célul egy meccs előtt. Tehát jó esély van arra, hogy számos támadást, gólhelyzetet, esetleg gólt számoljunk össze a két csapat randevúján. Hogy ki megy tovább? Nyílván a Manchester. Mi így kalkuláltuk, ezúttal azonban már nem egyhangúan, volt egy ellenvetés. Sőt majdnem kettő. Én is elbizonytalanodtam egy cseppet. Mondhatni tét nélkül, már csak csibészségből is a Lyonra adnám a voksom, de ha pénzt kéne rátennem akkor persze a United. Így némi meglepetésszaggal az orrunkban végül is 3-1-es szavazati aránnyal úgy döntöttünk, a Manchester United jut tovább.

Sevilla-Fenerbahce. Az első -nem rossz- meccset a Fener nyerte 3-2-re. Így minimális előnnyel utazhat spanyol honba, annak a Sevillanak az otthonába ami nem igazán szokott kikapni hazai pályán. Ráadásul van ugye két idegenben lőtt góljuk a spanyoloknak. Ismét csak nagy csatára számítunk, de több mint valószínű, hogy az egy gól előny nem lesz elég a Fener számára. Pedig mi szeretnénk, de hát ez nem kívánságműsor. Marad az ítélet, a Sevilla megy tovább.

Maradt még keddre a legfogasabb kérdés, Milan-Arsenal. Huhh. Abban maradtunk, hogy aki itt meg tudja mondani a továbbjutót, attól mindenképp kérnénk tippeket a jövőheti lottószámokra is. Az első meccsen nem született gól, pontosabban érvényes gól nem született, amúgy az Arsenal elért egyet. Csak hát az értelem szerűen nem számít, így 0-0-ról indul a visszavágó. Londonban jobb volt az Arsenal, de nem sokkal. A visszavágón jobb lesz a Milan, de nem sokkal. Abban maradtunk, hogy ha egy toppon lévő Milanról lenne szó, akkor nekik adnánk a voksainkat, de nem arról van szó. Arról van inkább szó, hogy egyáltalán lesz-e egy épkézláb csatárja az olaszoknak... Aztán ott a másik gond, hogy a Milan akár még le is csúszhat a Bl-ről a hazai bajnokságban, na az meg nagy blama lenne. Így értelem szerűen a másik esélyt a következő Bl indulásra -nevezetesen a Bl győzelmet- szeretnék megtartani, ez nyilván megkétszerezi az erejüket, no és a harci kedvüket. Mondom, ha egy toppon lévő Milanról beszélnénk, szó nélkül nekik adtuk volna a továbbjutást. De ez nem az a Milan. Hosszú diskurzus, érvek, sőt egész érvrendszerek ütköztetése után sem sikerült feloldani a patthelyzetet. 2 szavazat állt a Milan, és 2 szavazat az Arsenal neve mellett. Aztán „Salamoni döntést” hoztunk. Mivel a keddi összecsapásokról eddig a hazai csapatokat juttattuk tovább, így azt a döntést hoztuk, ezúttal a vendégek fognak örülni. Na igen, így is lehet, legfeljebb égünk egyet. Tehát az Arsenal lesz ott a legjobb nyolc között.

És már el is jutottunk a szerdai meccsekhez. Ott is a Porto-Schalke meccshez. A németek egy gólos előnnyel utazhatnak Portugáliába. Első blikkre elég soványnak tűnhet ez, viszont az egygólos előnyök közül a legértékesebbet, az 1-0-át tudhatják a magukénak. Így ha a Schalke gólt tud szerezni, akkor arra a Portonak bizony mindjárt hárommal kell válaszolnia a továbbjutás érdekében. Félő, hogy ez a tény alaposan rányomja majd a bélyegét a találkozóra. Mert ennek tudtában a Porto nyilván nem rohamozhat fejetlenül, és az is valószínű, hogy a németek tökéletesen elégedettek lennének a 0-0-val. Persze lehet -nagyon kívánatos lenne-, hogy a két gárda majd magasról tojik eme elméletre és úgy esnek egymásnak, hogy azt még a legrutinosabb kocsmai harcosok is csak irigykedve lesik. Mondjuk ennek kisebb a valószínűsége, de lehet. Kulcskérdés lesz, hogy a Schalke szerez-e gólt. Mert a Porto fog, az tuti. Már csak származásom miatt is, foggal körömmel védtem a Schalke továbbjutását, de be kellett látnom, egyedül maradtam a véleményemmel, hárman a Portora szavaztak. Így fájó szívvel ugyan, de döntésünk értelmében a Porto jut tovább.

Real Madrid-Roma. Hát a Real egy rejtély idén. Gyakorlatilag képtelenség megtippelni, hogy melyik arcát mutatja a következő meccsén. Mi azt feltételeztük, hogy most a jobbikat fogja. Akkor viszont hiába a Roma 2-1-es hazai győzelme, Madridból szomorúan fog hazautazni. Bár azért annak kicsi az esélye, hogy úgy jár mint a Manchesterrel az elmúlt kiírásban, mikor is szintén 2-1-es előnnyel utazott a visszavágóra, aztán ott emberfeletti munkával sikerült hét gólt begyűjteniük és kiesni. A Real jobb csapat, ez egyértelmű. Hazai pályán le tudja dolgozni ezt a minimális hátrányt, ez is egyértelmű. A kérdés csak az, hogy sikerül-e esetleg megint betlizniük? Szerintünk nem, így ebből a párharcból a Real Madrid kerül ki győztesen.

Chelsea-Olympiakos. Az odavágón 0-0 lett a végeredmény. Ha valaki tud bármit is mondani ami az Olympiakos mellet szól... Na talán pont ez szól mellettük. Meg talán, hogy a Chelseanek nem sikerült idegenbeli gólt szereznie, így az olyan eredmények mint az 1-1, 2-2 vagy a 3-3 mindjárt a görögök továbblépését eredményeznék. Egyébként mást nem nagyon találtunk. Ez van. Így nagy sajnálkozások -és titkos reménykedések- közepette, hisz' a Chelsea Murinho távozásával sem lett sokkal szimpatikusabb, de el kell ismernünk, valószínűleg a Chelsea jut tovább.

Maradt még az Internacionale-Liverpool. Igaz ez nem szerdán lesz, hanem március 11.-én kedden. A 'pool 2-0-ás előnnyel utazhat Milánóba. Komoly előnynek nevezhető ez, viszont aki végigszotyizta a két gárda első meccsét az tudja, egyáltalán nem volt olyan meggyőző a Liverpool mint amit ez az eredmény sugall. Mondjuk azért, mert jó 60 percet emberelőnyben játszottak az angolok, ebből kb. 55 percig nem igazán találtak fogást az Interen. Sőt. Hajszál híján az emberhátrányban játszó olaszok szereztek vezetést. Szóval az Inter jó csapat, nagyon jó csapat. Jobb mint a Liverpool. Viszont a Liverpool tipikus kupacsapat. A Liverpool bevallottan a Bl-re koncentrál (a bajnokság már elúszott). Háromesélyes meccs, hazai győzelem, vendég öröm, döntetlen. Más kérdés, hogy a háromból kettő a Liverpool továbbjutását eredményezné. Az Inter jó csapat, nagyon jó. Viszont mi, a négyből hárman a Liverpoolt szeretjük. Így a szívünkre hallgatva a Liverpoolt toljuk tovább.


Figyelem!

A fent említett 16 csapat a változtatás jogát fenntartja!


Cimkék: világfoci, bl, tippek
23 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

6. Noti 2008-03-08 14:42:27
Adore!

Hát a cél az volt, hogy megpróbáljuk eltalálni a továbbjutókat. Ilyenkor értelem szerűen azt jelöli meg az ember akit továbbjutónak gondol, nem azt akinek meglepetés lenne a továbbjutása. Hisz' pont azért meglepetés, mert nem számítanak rá.
Szóval ha azt akarod kitalálni, hogy ki fog továbbjutni, akkor értelem szerűen a jobbik csapatot jelölöd meg...
5. Adore 2008-03-08 13:03:52
A cikk elején ezt írtátok: "Na persze ha mindig minden a papírforma szerint alakulna a futballpályákon az rendkívül leegyszerűsítené a focit, le sem kellene játszani a meccseket, csak mindig kiszámolni aztán szétosztani a pontokat. Tuti lesz meglepetés. Illetve titkon azért reméljük."
ezek után csak az az egy problémám van a cikkel, hogy egyetlen egy meccsnél sem próbáltátok bevállalni a meglepetést, hanem unalmasan mindenhova beírtátok a papírforma továbbjutót... Szerintem így nem sok értelme volt...
4. Noti 2008-03-06 17:15:01
Jokoma!

Az a hatból három valójában hétből négy, számolj csak utána! :)
Aztán reális esély van rá, hogy a Liverpoollal nyolcból öt legyen. Nem olyan rossz az. Pláne ha figyelembe vesszük, hogy a három tévedésünkből is két esetben jól tippeltük meg, hogy melyik csapat fog nyerni (Porto, Sevilla), az más kérdés, hogy a győzelmük végül is nem ért továbbjutást, mert tizenegyesekkel kiestek. Az meg ugye már lutri. Az igazi nagy baklövés a Real volt. Számomra óriási csalódás volt, és nem a kiesésük, hanem a mutatott játékuk.

Igazából én összeségében nem vagyok elégedetlen. Persze lehetett volna jobb is, mondjuk ha a Porto vagy a Sevilla (esetleg mindkettő) jobban bírja a büntetőpárbajt. De nem bírta. :)
3. Jokoma 2008-03-06 11:11:00
Hát én már könnyen vagyok. A Pool-lal
egyet értek,de azért hatból hármat eltalálni azért egy kicsit kevés.
2. Noti 2008-03-04 15:53:34
Na ja. Lehet, hogy van benne némi elfogultság. Mi így kalkuláltuk ki. Persze nem fog mind bejönni, de kíváncsiak vagyunk.
M.U. sima győzelem? Lehet. Az is benne van a pakliban, de azért reméljük, hogy a franciák is "ott lesznek" azért a pályán. Már csak, hogy jó legyen a meccs. Ettől függetlenül továbbmegy a United.
Roma? Hát az azért meglepetés lenne, szerintem. Nem nagyon hiszek benne. Persze nem kizárt...
Milan? Hát leradírozni nem hiszem, hogy le fogja az Arsenalt. Nem kizárt, hogy továbbjut, de mi az angolokra tippeltünk...
1. mihoroli 2008-03-04 13:32:22
Jópofa cikk,bár eléggé elfogult!
MU sima győzelem,Róma továbbjutás,és a Milan leradirozza az Arsenalt! A többivel egyetértek!

Szóljon hozzá!