FN Blog / Fociblog / Nb1. tavasz, szokás szerint eszetlenül
Nyomtatás Betűméret
Nb1. tavasz, szokás szerint eszetlenül 2008-02-24 01:17:03
Komolyan, szeretem én a magyar focit, talán pont ez a baj. Ha nem szeretném akkor nyilván ügyet sem vetnék rá, hogy már megint burjánzik a hülyeség...

Elrajtolt hát az Nb1. tavaszi szezonja. Hivatalosan ezen a hétvégén, nem hivatalosan meg már pár hete. Merthogy itt ugye azzal indul a szezon, hogy megy a huzavona, ki hol fog játszani. Ki játszhatja otthon a hazai meccseit, aki nem játszhatja otthon az hol fogja, egyáltalán elindul-e mindenki vagy lesz aki sztrájkol, a másik meg megszűnik. Szóval nem unalmas a holtszezon, sőt, talán még izgalmasabb mint maga a bajnokság.

Nos nekirugaszkodtunk. Már aki. Hát a Sopron az ugye nem annyira, ők kiszálltak a télen. Most épp felszámolósdi van náluk. Isteni szerencse, hogy van az MLSZ-nek egy kő kemény licenc bizottsága , ami garantálja, hogy csak azok kaphatnak indulási jogot akik garantáltan be tudják majd fejezni a bajnokságot. Persze abba most nem menjünk bele, hogy van-e akárcsak egy olyan magyar csapat, amely meg tudna felelni az UEFA licence előírásainak, mert nincs, és akkor innentől kezdve már csak bohóckodás az egész. De hát egyesek, például Kisteleki István, úgy gondolták, hogy mivel idáig még nem sikerült a futball totális tragikomédiájává varázsolniuk a magyar bajnokságot, ideje lesz egy újabb lépés megtételének. Jött hát a kőkemény rendelet, ezentúl már csak olyan stadionban játszhatnak a csapatok, ahol van világítás. Mondjuk az nem értem, hogy ez most hirtelen miért lett ennyire lényeges. Esetleg az Rtl főműsoridőben fogja adni a REAC-Tatabánya hiperrangadót, így muszáj lesz este 8-kor játszani? Na de azt meg már végképp nem értem, hogy ha már a „futballnép bölcs vezére” kiagyalta ezt a szabályt, akkor miért nem vonatkozik mindenkire? Mert ez most úgy néz ki nálunk, hogy a REAC, Tatabánya, Paks trió nem játszhat otthon, a Győr viszont igen. Egyik csapat stadionjában sincs világítás. Na most nem tudom, feltűnik-e valakinek, hogy az első három csapat -mondjuk úgy- nem meghatározó gárdái a bajnokságnak és elég szerény anyagi körülmények között működnek, míg a Győr, Tarsoly Csaba személyében, egy multimilliárdos, igen nagy befolyással rendelkező személyt tudhat maga mögött. Persze nem állítom, hogy ennek köze van a döntéshez. Ugyan már! Ki gondolná komolyan, hogy Magyarországon, pláne a magyar fociban, előfordulhat olyan, hogy a tehetősebbre nem ugyanúgy vonatkoznak a szabályok, mint a kicsikre. Hessegessük is el a gondolatot magunktól, pláne, hogy magyarázatot is kapunk, nem így volt.

Kelemen Tibor adja meg a választ. Nálam már az első mondat kivágta a biztosítékot, bár igazából... Szóval azzal kezdte, hogy „Az almát meg a körtét nem lehet összehasonlítani”. Remek. Na ez a baj, hogy itt vannak almák meg körték. Pedig úgy lenne Fair, ha egy bajnokságban vagy csak almák vannak, vagy csak körték. Az úgy sportszerű. Aztán folytatta azzal a magyarázkodást, hogy az említett klubok már két éve halogatják a világítás kiépítését, a Győr meg 2006-ban, a stadionátalakítás keretében szerelte le a lámpákat. Megint csak az mondhatom, remek. Szóval ennél az álnok triónál már két éve hiányzik a világítás, így megérdemlik a „büntetést”, de a Győr nem, hisz' náluk még csak két éve nincs világítás. Na nem mintha elvileg bármi jelentősége lehetne az időpontoknak, mert ugye a szabály az szabály. A szabályban meg szó sincs olyasmiről, hogy amelyik stadionban még csak 542 napja nincs világítás ott lehet játszani, ahol meg már 614 napja nincs ott nem. Egy a lényeg, van vagy nincs világítás. Tök mindegy, hogy 5 napja vagy 5 éve szerelték-e le, esetleg a büdös életben nem volt, egy a lényeg, hogy nincs. Ha elkap a rendőr, hogy nincs a kacsin műszaki, akkor őt sem az fogja érdekelni, hogy fél éve nincs vagy 7 hónapja, hanem az, hogy nincs. Nem fogja azt mondani, hogy menjen csak tovább nyugodtan, hisz' magának még csak fél éve járt le. A kérdés meg magától adódik, ha három csapaton számon kérik, akkor a negyediken miért nem? De mielőtt még valaki félre értené, szeretném leszögezni, nekem semmi bajom a Győrrel, azzal sem, hogy otthon játszhatnak. Nem ellenük irányul ez. Azzal van bajom, hogy ezzel a három csapattal miért kell így kiszúrni? Csak azért mert nincs milliárdos tulajdonosuk?

Persze most első blikkre egy laikus feltehetné a kérdést, miért nem csináltak maguknak olyan stadiont mit a többi amibe van világítás? Na hát a többiek sem maguknak építették. Az Állam építette adóforintokból őket. Az Újpest sem azért játszik olyan szép stadionban, mert ők olyan jól gazdálkodtak, hogy futotta rá. Az Állam építette, mint a többiét. Na most akkor miért a REAC felelős azért, hogy nekik nem olyant építettek? És, hogy miért nincs pénzük arra, hogy kiépítsék a világítást a stadionjukban? Többek közt azért, mert más klubok adósságát törlesztik. Na ez is egy érdekes, igencsak hajmeresztő történet. De most nem fogom besűríteni ide, hogyan fizettetik ki a közvetítési díjakon keresztül a reorganizációs hitelt olyan klubokkal akik nem is részesültek belőle. Annyit azért súgok, ez lesz a következő bejegyzés témája, akit érdekel az itt elolvashatja majd.

Na de azért nincs ám itt vége a történetnek, került igazi hab is a tortára. Elköltöztették hát a kis csapatokat, a REAC Sopronban játszik, a Paks Pécset, a Tatabánya meg a Szőnyi úton, a volt BVSC pályán. Nyílván mindhárom klubnak és a szurkolóiknak is igen jól jönnek az ezzel járó plusz költségek. A Tatabánya esete meg egy külön sztori, mert ami a Szőnyi úton fogadta őket azt sok mindennek nevezném, futballstadionnak biztos, hogy nem. Mindjárt első körben le is lombozta őket a rendőrség, hogy ott bizony maximum zárt kapuk mögött fognak játszani, mert másra nem alkalmas. Aztán hosszas alkudozás után végül is 600 néző mégis bemehet. De legalább világítás van, hurrá!

A következő képekhez inkább nem fűznék kommentárt, önmagukért beszélnek. Illetve annyit, ne tessék megijedni, nem kevertem össze őket. Ez a való világ...

A tatabányai, Nb1-es meccs megrendezésére NEM  alkalmas stadion:
A Szőnyi úti, Nb1-es meccsek megrendezésére felettébb alkalmas stadion:


No comment...


Cimkék: hülyeség, nb1, magyar foci
106 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

14. Noti 2008-03-04 20:36:28
Tisztelt Colomano!

A REAC is adott be halasztási kérelmet, elutasították. Annak ellenére, hogy az önkormányzat március végére vállalta a világítás kiépítését. Március meg mintha előbb lenne, mint a június.
De. Ettől függetlenül a szabály az szabály ugye. A szabály szerint március 1.-től Magyarországon nem lehet elsőosztályú mérkőzést rendezni olyan stadionban ahol nincs világítás. Ennyi. Van vagy nincs. Ennyit kell megnézni. Az, hogy ki mit ígér, elvileg lényegtelen.
13. colomano 2008-03-04 10:35:34
Tisztelt Noti!

Nem kivételeznek. Győr még 2006-ban kért, s kapott halasztást (pontos építési, kivitelezési engedélyek alapján) 2008.júnuis 30-ig, hogy elkészül a stadion + a világítás. A többi fent említett klub nem kért semmit, csak tologatták a papírokat, tipikus magyar mentalitással - majd megússzuk...

Lehet hogy szar a magyar foci. De még ezen állapotában is több embert vonz, mint bármely más sportág az országban. Egyetlen válogatott sem képes annyi embert mozgosítani v. elkeseríteni mint a magyar labdarúgó válogatott. Inkább a klubokat irányító pénzmosó, nem fizető, hazug, adócsaló vezetőkről (tisztelet a kivételnek) kellene oknyomozói riportokat írni, nekik valóban nem érdekük a magyar foci felemelkedése. Hiszen ahhoz dolgozni kellene.
12. Noti 2008-03-03 19:41:51
Tisztelt Colomano!

Javaslom, hogy olvassa el a "Félhomály és botrányszag..." című bejegyzért is, hátha kicsit tisztább lesz a kép ön előtt is. Utána, ha gondolja, megvitathatjuk a dolgot. Addigra talán ön előtt is világos lesz, hogy ezek a klubok nem tartják a markukat a tévéközvetítési díjjakért, mert az nem osztják ki a klubok közt.
Egyébként jól értem, ön most azon van felháborodva, hogy nekem nem tetszik az, hogy kivételeznek a Győrrel? Van világításuk? Nincs. Akkor rájuk miért nem vonatkozik a szabály?

Miről is írnánk ha nem lenne a magyar foci? Nem is tudom. Olyan "szarok" jutnának csak, mint a BL, olasz, spanyol, angol, német, francia bajnokság... Azért lenne miről írni, higgye el azért lenne miről.
Egyébként meg elnézést, hogy fel merek háborodni azon, hogy egy bajnokságban vannak egyenlőbbek. De tényleg.
11. colomano 2008-03-03 11:55:23
Tisztelt cikkíró!

Nem tudom miért megy a parasztvakítás. Az ETO-t miért kell belekeverni olyasmi dologba, amihez semmi köze. Bár gondolom, e remek mű szerzője REAC, Tatabánya, Paks, Sopron szurkoló egyike, s csak az elkeseredettség beszél belőle. A villanyvilágítás TV-közvetítések miatt kell. A fent említett csapatok tartották a markukat a jogdíjért, úgy, hogy a pályájukon nem lehetett esti mérkőzéseket adni. Az más dolog, hogy miért lehet csak este rendezni a meccseket? Talán a klubokat, s a tv-csatornákat kellene megkeresni ez ügyben. Amúgy ha nem érti a körte és az alma esetét, akkor igazán sajnálom önt. Nemhogy örülne annak, hogy valaki a saját egisztenciáját nem féltve 50 milliárd Ft-ot fektet bele a magyar fociba, konkrétan az ETO-ba. Bár tipikus magyaros hangvétele miatt gondolom ez nem érdekli, csak a szarkeverés. S ne feledje, ha nem volna az önök által szapult magyar foci, valószínű munkanélküliek lennének, hisz ugyan mi másról tudnának írni?
10. ENYINGFM 2008-03-03 09:23:41
KORRUPT MLSZ MOCSOK KISTELEKI!!!
9. ühümke 2008-02-26 13:03:46
Ezt az írást lángbetűkkel kellene kitenni az égre, aztán amikor már csak parázslik, feldugni a Kistuloki seggén.
    1 2 3    Következő 6 »

Szóljon hozzá!