FN Blog / Fociblog / Fradi tender 6. A flúgos futam
Nyomtatás Betűméret
Fradi tender 6. A flúgos futam 2008-02-03 07:00:00
Azt hinné az ember, hogy ebben a Fradi sztoriban már nem lehet új a nap alatt, hogy itt már minden flúgos megszólalt, legalább egyszer. Aztán rájön, hogy mégsem. A heti hülyeséget ezúttal Sallai nyögte be.

Komolyan, nem akartam én már írni -legalábbis a legújabb pályázat eredményéig- erről a Fradi buliról, de hát kérem ebből egyszerűen nem lehet kimaradni. Az ember csak kapkodja a fejét itt az utóbbi hetek történéseit látva. Volt itt ugye érvényes és eredményes pályázat, ami aztán valami ködös indokok mentén egyszer csak eredménytelen lett, aztán majdnem eredményes, de nem olyan nagyon eredményes. Aztán kiderült, hogy végül is senki sem hibázott a pályázat során. Legalábbis a jelenlegi szereplők közül. A hibát -milyen érdekes, szinte példa nélküli Magyarországon- az azóta már megszűnt szervezet követte el, így nincs felelős. Nos azon kevesek akik eddig még valahogy kibírták röhögés nélkül az eddigi fejleményeket, Sallai után már biztos, hogy a hasukat fogják...

Mert Sallai úr most bizony benyögte, hogy ő -illetve az általa képviselt cég Neuchatel Financial Ltd - már megvette a Fradi részvényeit, így mindenféle további pályázat már érvénytelen. Azt is elárulta, hogy azért ők pályáznak (egy érvénytelen pályázatra?), de csak az ingatlan árát veszik bele a pályázatukba (akkor minek pályáznak, így eleve nem teljesítik a kiírás feltételeit) és ha valaki többet ajánl az ingatlanért mint ők, akkor ők arra mindig 100.000 Forinttal ráajánlanak (lehet így beadni pályázatot? Ha Béla ennyit ad, akkor én annyit, de ha Jóska amannyit, akkor én meg még amannyit? Röhej.). Persze most megkérdezhetnénk, hogy ha már lassan egy éve megvette a részvényeket, akkor, hogy a jó büdös francba, hogy csak most jut eszébe, hogy megvette? Eddig miért nem szólt? Kár megkérdezni, már előre megválaszolta, ők akarták jelezni, de mindenfelé falakba ütköztek...

Nos, hát talán fel kellett volna kapcsolni a villanyt, akkor kitalál a szobából és sikerül értesítenie a sajtót. Bocs, de már tényleg nem tudom komolyan venni ezt az ürgét. Szóval igen komoly cég lehet az amelyik röpke egy év alatt nem tud összehozni egy sajtótájékoztatót. Pláne Fradi ügyben, amelyben nagyjából már a WC-s néninek is sikerült ez a „bravúr”. Azt is megemlíti Sallai úr, hogy a Fradi elnöksége akadályozza őt a tulajdonosi jogainak gyakorlásában. Például mindjárt azzal, -és akkor most tessék megkapaszkodni- hogy nem hajlandó aláírni az adásvételi szerződést! Azanyjukmindenit! Tényleg felháborító.

Mert, hogy az még nincs aláírva. Az történ ugyanis, hogy Dámosy Zsolt valóban tárgyalt a Fradi nevében a Neuchatel Financial Ltd-vel, meg is szövegeztek egy megállapodást, ez arról szólt, hogy a Sallai által képviselt cég hajlandó megvenni a Fradi futballcsapatának a részvényeit. Egészen pontosan aláírtak egy kölcsönös szándéknyilatkozatot arról, hogy a két cégnek (FTC és Neuchatel Financial Ltd) szándékában áll üzletet kötni egymással. Ennyi.

Ugyanis a történet itt megrekedt. Dámosy annak rendje és módja szerint az FTC elnöksége elé vitte az ügyet, hogy a grémium áldását adja az üzletre. Az elnökség meg üzent Sallainak, hogy lehet szó az üzletről, két feltétellel. Az egyik, hogy a Neuchatel Financial Ltd bemutat bizonyos okiratokat (pl. banki garanciák, illetve, hogy egyáltalán valóban jogosult az általa megnevezett cég nevében eljárni), a másik, hogy a pénzt átutalják a Fradi számlájára. Nos az első meglepetés már a papírokkal érte az elnökséget, ugyanis Sallaiék nem igazán tudtak egy hónapnál nem régebbi banki igazolást felmutatni, valami régi offshore cég papírjait kaparták elő, így a Fradi elnöksége úgy ítélte meg, hogy ez kb. Celladam szintű befektető lehet és nem kérnek a további bohóckodásból. Természetesen a pénz átutalása sem történt meg.

Ami még érdekessége a dolognak, az az, hogy valójában nem igaz, hogy Sallai egy évig nem tudott a nyilvánossághoz fordulni -nyilván nem is hitte el senki-, ugyanis az alábbi linken olvasható júniusi keltezésű cikkben pont arról nyilatkozik a Neuchatel Financial Ltd jogi képviselője, hogy mivel a Fradi elnöksége nem volt hajlandó szentesíteni a szerződést, visszalépnek az üzlettől...

A cikk itt olvasható

Mivel a fenti oldal „fizetős”, így annak aki nem fér hozzá, egy részlet a nyilatkozatból:

„Ebből már aligha lesz üzlet, ugyanis a Ferencváros reménybeli megmentőjének mondott Neuchatel Financial Ltd. vezetői megunták az időhúzást, és a hongkongi székhelyű, Komáromi L. Tivadar vezette cég visszalépett. Újabb levél jutott birtokunkba, amelyben dr. Lex András ügyvéd a Neuchatel Financial Ltd. képviselőjeként a következőt írta a Ferencváros vezetőségének: „Ügyfelem semmiképpen sem kívánja megakadályozni, hogy az FTC jövőbeni boldogulását ügyfelem konkurenseivel oldja meg. Amint azt korábbi leveleimben már jeleztem, ügyfelem semmilyen pályázaton, tenderen vagy egyéb formációban nem kíván versenyre kelni senkivel, egyszerűen vételi ajánlatot tett a részvények nyolcvan százalékára, valamint vállalta a zrt. és az FTC konszolidálását is. Ügyfelemmel elmulasztották közölni, hogy a részvényeket pályázaton kívánnák értékesíteni. Amennyiben ezt az ajánlatot önök nem akceptálják, ám legyen, önök döntenek, önöké a döntés felelőssége. Mivel ügyfelem nem tekinti magát versenytársnak senkivel sem, ezért, miután a képviselők által már több mint egy hónapja aláírt szerződést az FTC elnöksége a soron következő ülésen, 2007. év június hó 13. napján sem hagyta jóvá, ügyfelem egyoldalúan eláll a szerződéstől...” Mindezt szóban is megerősítette Laczkovits László Gyula, a cég igazgatója, valamint Lázár György, a cég másik vezetője.”
Na most akkor a történet ott tart ugye, hogy Sallainak van egy szerződése amely alapján azt bizonygatja, megvették a Fradi labdarúgócsapatának részvényeit. Két „apró” szépséghibája van ennek a szerződésnek:

  1. Az eladó nem írta alá.

  2. A vételárat nem fizették ki.

Amúgy persze minden rendben van vele...

Komolyan nem akarok én már írni erről a Fradi tenderről, legalábbis a lezárásáig nem, de megígérni nem tudom. Ki tudja mikor kerül elő egy flúgos...


Cimkék: hülyeség, magyar foci, pályázat, fradi
30 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

4. Noti 2008-02-04 19:05:10
A legjobb meg a legnépszerűbb általában együtt jár. Persze nem mindig, ez igaz. De ha ennyire felháborít, hogy nem azt mondta, hogy a legnépszerűbb nyugati csapatoknak, hanem azt, hogy a legjobb nyugati csapatoknak, akkor cseréld ki a két szót. :)
Egyébként nem nagy lényegét látom a dolognak. Legyen akkor a legnépszerűbb csapatok radikális magja. Ha így jobban tetszik...
3. sbbmiki 2008-02-03 17:51:07
Miért? Az milyen, hogy amikor a szlovákiai ügyről megszólaltatták Csankot itthon, az Üllői-úton, miután már aludt rá, akkor szó szerint azt mondta, hogy "a LEGJOBb csapatoknak nyugaton is van egy ilyen radikális rétege, akivel nem lehet mit csinálni." Nem azt mondta, hogy a legnépszerűbb, nem. A legjobb. És nem szakadt rá az ég.
2. Noti 2008-02-03 14:12:45
Nyilván azt senki sem gondolta komolyan egy pillanatig sem, hogy Sallai tényleg azt hiszi, tud valamit is kezdeni ezzel a „szerződéssel”. És azért annyira se legyünk naivak, hogy azt hisszük, csak úgy unalmában, önszorgalomból csinált bohócot magából. Persze, hogy nem. Persze, hogy a szarkavarás volt cél. Hátha el lehet bizonytalanítani egy-egy pályázót, mondjuk McCabe-t. Teljesen egyértelmű, hogy ez a terület kell valakinek. A Fradi (egész pontosan a stadion) meg rohadtul útban van. Ha azt a stadiont el lehetne onnan paterolni, az lenne a főnyeremény egy „plázásnak”. Csak amíg a Fradi van, addig nem lehet... McCabe feltűnésével meg nagyon nagy a veszélye, hogy a Fradi megmarad, meg az ingatlan is elkel az illetők orra elöl. Most minden apró-cseprő dolgot bevetnek, még a legidiótábbat is, hogy hátha elunja a dolgot a skót, és tovább áll már végre.

A Szlovákiai esetről...
Van akit az háborít fel, hogy magyar szurkolók bekiabálnak, drapit lengetnek, meg sört locsolnak, mást meg az amit évek óta, a Slota-féle náci párt kormányra kerülése óta csinálnak a magyarokkal odaát...
Mag persze az is, amit a szlovák csapatok csinálnak a magyar gárdákkal már évek óta „felkészülési meccs” címszó alatt. Tavaly ugye az MTK játékosait rugdosták halomra, két hete a Kispest játékosait rúgták-csípték, ütötték-verték, leköpdösték, le „rohadt magyarozták”, stb.
Szóval az éremnek két oldala van...
McCabe-vel kapcsolatos félelmeidet nyugodtan félre teheted. Egy brit futballközegben nevelkedett emberkéről van szó. Ahhoz képest amihez ők szoktak, a magyar „futballhuliganizmus” jóllakott ovisok délutáni fogócskájának tűnik. Egyébként sem túl életszerű, hogy egy több tízmilliárdos projektről aszerint döntenek, hogy egy edzőmeccsen csúnyát kiabáltak-e a szurkolók, vagy, hogy bedobtak-e sörös flakont. Szóval ez felejtős.
1. Fábólvaskarika 2008-02-03 13:23:58
Összeadni még tudok. A Fradi ügyet
még nem sikerült megfejtenem. Gyanítom, hogy fent, talán már döntéshozói középszinten valakik
nagyon azt akarják, hogy a Fradi
szűnjön meg. Kíváncsian várom, mi
fog még bekövetkezni, "kisülni"
febr. 13-ig. Mivel próbálják majd
elvenni szegény Mc Kabe / nem biztos, hogy jól írtam le / kedvét
ettől a biznisztől.
Persze van a dolognak másik olvasata is. Az, amit a fradiszurkolók Szlovákiában művel-
tek, kritikán aluli, amit edzőjük
mentségként mondott, tarthatatlan.
Amit pedig a jégkorong mérkőzésen
cselekedtek, megdöbbentő és felhá-
borító. Ezek után biztos, hogy a
potenciális megmentő ír-angol úri-
ember nem retten vissza a Fradival való bármilyen kapcsolattól ? Az Istenért, legalább, amíg az üzlet végérvényesen megköttetik, addig
maradnának nyugton a randalírozók,
garázdák, szélsőséges rasszisták,
akik a Fradi-közösség egészére hoznak szégyent.

Szóljon hozzá!