FN Blog / Fociblog / Fehér Miki emlékére
Nyomtatás Betűméret
Fehér Miki emlékére 2008-01-25 07:00:00
Lehet-e vezetni egy „fociblogot” úgy, hogy Január 25.-én nem kerül bele egy bejegyzés Fehér Mikiről? Azt hiszem nem. A tragédia évfordulóján, egy kis megemlékezés az ezredforduló talán legtehetségesebb magyar focistájáról. Emlékezzünk ezzel a pár sorral és videóval.

Napra pontosan négy éve játszották azt a portugál bajnokit, amely valószínűleg örökre bevéste magát a magyar futballbarátok emlékezetébe. Illetve egész pontosan a hajrában lejátszódó jelenetsor az amitől azóta sem tud szabadulni az ember. Guimaraes-Benfica mérkőzés hajrájában történt, még ma is pontosan emlékszem arra a néhány perces videóra. Ahogy Miki a bíróra néz, majd megfordul, a térdére támaszkodik aztán...

Valószínűleg nem tévedek, ha azt írom, Fehér Miklós volt az ezredforduló legnagyobb magyar futballistája, de mindenképp a legsikeresebb. Hogy mást ne említsek, olyan sztárcsapatokban fordult meg, mint a Porto vagy a Benfica, további csapatai: Rába ETO, SC Salgueiros, SC Braga.

Fiatal kora ellenére portugál bajnoki címmel és szuper kupa győzelemmel büszkélkedhetett (nem is egyel), többször is pályára lépett a Bajnokok Ligájában, valamint 25 alkalommal erősítette a magyar válogatottat. 2000-ben az év játékosának, 2001-ben a legjobb utánpótlás játékosnak választották. Karrierje gyakorlatilag töretlenül ívelt felfelé. Sajnos már soha nem tudhatjuk meg, milyen magasságokba szárnyalhatott volna, ha nincs az a tragikus mérkőzés.

Most méltathatnám a tehetségét, szorgalmát, profizmusát, de azt hiszem felesleges, megteszik ezt helyettem ő maga. A karrierjével, az eredményeivel bizonyítja ezt nekünk, azok többet mondanak ezer szónál. Merthogy tehetség, szorgalom nélkül senki nem jut el ilyen sztárcsapatokhoz, és az is tény, hogy fiatal kora ellenére megtalálta a helyét a profi világban. Nem akarok én most túlzásokba esni, Real Madridot, Milant vagy Manchestert emlegetni, de érzésem szerint nem a Benfica lett volna a végállomás. Persze egy magyar focistának a Portoba vagy a Benficaba bekerülni is már az álmok netovábbja, de talán Mikinek lett volna még feljebb is. Igen, lehet, hogy az elfogultság íratja ezt velem...

Szóval jött az a meccs, az a hajrá, amit nem lehet elfelejteni, megemészteni is épp elég nehéz lesz, ahogy Miki a térdére támaszkodik majd egyszer csak összerogy, élettelenül. A kétségbe esett, zokogó társak, a kétségbeesetten segíteni igyekvő orvosok, a mentő, a hír: Miki nincs többé.

A hír persze nem igaz, egészen addig, míg mi emlékszünk rá, amíg a szívünkben él.

Nyugodj békében Miki!

Fehér Miklós emlékére:

És természetesen a Benfica szurkolók is készítettek videókat:A témához kapcsolódó bejegyzés itt!!
Cimkék: benfica, Fehér Miki, tragédia
24 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

6. Banya Róbert 2010-05-18 12:06:20
Ezt A Videót Honnan Szerkesztettet Akarok Énis Szerkesztettni Akarok Énis Mit ti Csináltad
5. Banya Róbert 2009-01-19 15:30:33
Énis Szeretem A Fehér Miklost
4. Alexandra 29 2008-09-02 18:30:26
IMÁDLAK MIKI MÉG MINDÍG.Voltam a barátommal győrben a sírnál meg a múzeumba is...Nagyon meghatódtam és jó érzés volt ott lenni.Minden gólom a tiéd MIKI.SZERETLEK
3. Dávid Zsófia 2008-05-07 13:39:09
Én a szobámból emlék szobát alakítottam/alakítok!!!!
Nagyon szerettem!Iszonyú jó játékos volt!
Felejthetetlen vagy MIKI!
2. Tisza Máté 2008-01-25 20:58:23
A legjobb magyar játékos! Még mindig fáj, ha látom az utolsó képkockákat róla.:( A Család kérem fogadja őszínte részvétemet és mindenki aki szerette!
Ég Veled Miki!
1. Fehér József 2008-01-25 12:14:17
Miki! Te már fennt játszol az égi focipályán a többi nagy játékosunkkal. Soha, de soha nem felejtünk el, mindig a szívünkben leszel! A Családodnak nagy-nagy bánatot okoztál, soha nem lehet kiheverni. Isten Veled!

Szóljon hozzá!