FN Blog / Fociblog / Ismét meglehetősen furcsa körülmények közt b...
Nyomtatás Betűméret
Ismét meglehetősen furcsa körülmények közt bukott el a „Fradi pályázat”. 2008-01-17 12:53:19
Azt hiszem a mai nap slágertémája a „Fradi pályázat”. Ismét csak elég furcsa körülmények között lett eredménytelen, hogy mást ne említsek, december végén még -a KVI szerint- érvényes és eredményes volt. Ma meg már nem az, pedig azóta senki nem javíthatott bele az anyagba....

Úgy tűnik kezdenek beigazolódni azon szurkolói félelmek miszerint nagyüzemileg folyik a Fradi „kivéreztetése”. Sokan azt is tudni vélik, megvan már a terület gazdája, de neki csak útban van a labdarúgócsapat. Tény, az utóbbi időben furcsa ítéletek, szankciók sora sújtsa az FTC-t. Említhetnénk itt a labdarúgócsapat jogtalan kizárását az NB1.-ből, az eljárás jogtalanságát azóta már jogerős bírói ítélet is kimondta, ráadásul az is tény, hogy az eljárás során az UEFA és az MLSZ vonatkozó szabályait is felrúgták.

Aztán jött ugye az a pályázat amit formai hiányosságokra hivatkozva utasítottak el. Ennek az volt az érdekessége, hogy a KVI -miközben a Fradit égetően sürgette az idő, és állítólag az állam is sietett- elhúzta az értékelést nem csak az engedélyezett 30 napot várta ki, hanem még kihasználta a +30 nap kikérésének lehetőségét is. Mindezek után pedig formai hiányosságokra hivatkozva utasította el a pályázatot. Ez már csak azért is röhejes, mert aki kicsit is jártas „pályázatügyileg”, az pontosan tudja, hogy az első dolog amit ellenőriznek az az, hogy formailag megfelel-e a pályázat. Szóval ha formailag nem felelt meg, akkor azt kb. két nap múlva már pontosan tudták a KVI-nél, adódik hát a kérdés, miért kellet még két hónapig rajta csücsülni? És ezzel plusz két hónappal „elhalasztani” a következő pályázat kiírását? Kinek az érdeke volt ez? A Fradié biztos nem, hisz' ők napról-napra nehezebb helyzetbe kerülnek.

Most megint csak elég faramuci a helyzet. A KVI december végén érvényesnek és eredményesnek minősítette a pályázatot. A végső „pecsét” viszont nem kerülhetett rá -pedig már csak az hiányzott ahhoz, hogy megérkezzen a várva várt milliárdos- mert a KVI januártól megszűnt, így az aláírás jogát meghagyták az „utódszervezetnek”. Az utódok meg most benyögték, hogy ugyan érvényes a pályázat, de eredménytelen. Na most, hogy lett eredménytelen az ami decemberben még eredményes volt? Azóta ugye senki nem „javítgatott” bele...
Aztán az „Állam”, illetve a képviselője, indokai is, hogy úgy mondjam igen csak sántítanak.

Az egyik indok, hogy egymilliárddal kevesebbet ajánlott a pályázó.

Ez valóban így van, de a jogszabályok 30%-os árengedményt tesznek lehetővé a 3. kiírástól (tehát ha már legalább két sikertelen pályázat lezajlott), ez meg ugye már az 5. kiírás volt. Tehát ez az indok nem nagyon áll meg. Miután egyetlen érvényes pályázat volt, és az abban a pályázatban megajánlott ár belefér az engedélyezett 30%-os „árrésbe”, egyszerűen csak alkalmazni kellett volna a vonatkozó jogszabályokat.

A másik indok, hogy a pályázó feltételeket szabott.

Na ez egy érdekes dolog, mert ha a feltételszabás kizáró ok, akkor ugye eleve nem lehetett volna érvényes a pályázat. Márpedig a ma kiadott közlemény szerint is a pályázat ÉRVÉNYES de eredménytelen volt. Szóval ez megint sántít.

Egyébként eredetileg az volt a pályázó feltétele, hogy adósságmentesítve kívánja megvenni a labdarúgócsapat részvényeit. Ennek áthidalására az FTC vezetése még decemberben megállapodott a pályázóval, hogy az értékesítésből befolyó vételárból rendezi a labdarúgócsapat adósságát, valamint garanciát vállal az esetleg később „előkerülő” adósság rendezésére. Ezt december 27.-én az FTC elnöksége is jóvá hagyta, így a pályázó azonnal VISSZVONTA ezt a feltételét. Ennek alapján másnap a KVI közleménye rögzítette, hogy a pályázat érvényes és eredményes.
Ez az indok egész egyszerűen alaptalan.

A harmadik kifogás, hogy nem ajánlotta meg a labdarúgócsapat részvényeinek ellenértékét.
Ez egész egyszerűen hülyeség. Itt már eleve saját magával is ellentmondásba keveredik a közlemény, hiszen pont az előző pontjában jelentette ki, hogy a pályázó feltételhez kötötte a részvények megvásárlását, ezeket a feltételeket vonta vissza, mikor megegyezett az FTC-vel. Szóval most akkor vagy az nem igaz, hogy feltételt szabott a részvények megvásárlására, vagy pedig az nem igaz, hogy nem akarta megvenni a részvényeket.

Egyébként miért ne akarná megvenni?

McCabe -ő a pályázó- több futballcsapatot is működtet, mondhatni vastagon benne van a futballbizniszben. Már játékost is hozott a Fradiba Angliából, sőt újabb játékosok érkezéséről is szó van, az emberei rendszeresen itt tárgyalnak a futballcsapat átalakításáról, kész tervei vannak az új stadionról, stb. Még szép, hogy meg akarta venni.
Le is adta az ajánlatát.

Akármerről nézem is ezt a pályázatot egy hangyányi kis jóindulattal el lehetett volna fogadni.
Valahogy ez a hangyányi jóindulat ismét nem volt meg.
Még csak akkora jóindulat sem kellet volna, mint amilyen „pici” jóindulat arra sarkallta Állam bácsit, hogy 15 milliárdért új stadiont építsen Újpestre. Vagy egy olyan „pici” jóindulat, mint ami akkor jellemezte Állam bácsit, amikor 1(!) Ft-ért adta át a Vasasnak a 30(!) hektár vagyonkezelői jogát...
Valahogy ez a jóindulat most (is) hiányzott.

 


Cimkék: magyar foci, fradi, pályázat
100 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

2. csincsilla 2008-01-17 20:00:47
logikát ne keressünk benne, mert az már rég nincs, vagy nem is volt. nevetni se igen lehet, mert ez már több mint tragikomikus. kiváncsi leszek ki nyer ezen az egész cirkuszon a kegvégén. mert hogy még nincs vége az is biztos. nagyon magas körök érdekeltek a dolgok jelenlegi állásában, ez is nyilvánvaló. csak szarnak bele ezek a körök, úgy mint sok más dologba, ebben az országban. it csak az ő pecsenyéjük sütögetése a fontos. sajnos és ezen a nagyon szomorú tényen, mi kisemberek, földi halandók nem igen tudunk változtatni, vagy beleszólni. ez van.
1. PAPA 2008-01-17 19:55:22
Kabaré ez az egész,úgy ahogy van.Szándékosan kicsinálják a FRADIT.
« Előző 6    1 2    

Szóljon hozzá!