FN Blog / Fociblog / Peric a hülye
Nyomtatás Betűméret
Peric a hülye 2011-11-21 18:46:35
Vagy csak hosszabb téli szünetet akar...

 Jól kimaradtam mindenből az elmúlt hetekben. Na de rossz hírem van, még élek. :)


Csatárt aránylag ritkán állítanak ki. Ez ugye, mármint a kiállítás, inkább a védekező játékosok privilégiuma. Persze ez nem zárja ki azt, hogy egy csatár tegyen olyant, ami miatt le kell küldeni a pályáról. Nem is példa nélküli dolog ez. Viszont ritka.

Peric esete azonban már-már példa nélküli. Na jó, lehet, kicsit túlzás. Biztos volt már példa hasonlóra, csak nekem nem ugrik be. Szóval az, hogy egy csatár orbitális baromság okán kap sárga lapot, még belefér, viszont, hogy ez a csatár, a sárga lapja tudatában, röpke félóra elteltével, ha lehet még nagyobb butaság miatt kapjon újabb figyelmeztetést és piros kártyát, na az azért valóban nem mindennapi.

Márpedig konkrétan ez történt a tegnapi FTC-Kaposvár meccsen a vendégek támadójával. Peric az első félidő közepén lépett ki egy labdával a védők közül, illetve, mint kiderült, inkább mögül, a játékvezető annak rendje és módja szerint lesállás miatt lefújta a támadást. A csatár tovább vitte a bogyót, majd a kapuson is megpróbálta átemelni azt, mindezt már bőven a sípszó után, így megkapta az ezért járó sárga lapot. Butaság, de persze láttunk már ilyent. Viszont ilyenkor egy játékos, már ha nem teljesen hülye (vagy csak nem akarja mindenképp elérni, hogy a zárófordulóban ne kelljen pályára lépnie), akkor ugye kicsit meghúzza magát. Vagy legalábbis arra ügyel, hogy még véletlenül se kövessen el hasonlóan nagy marhaságot. Mert ha már kiállítják, akkor legalább olyan dolog miatt tegyék, amiből haszna van a csapatnak. Mondjuk ha góltól menti meg ezzel a gárdát. Az ugye elfogadható második sárga. Mi tesz ezzel szemben a mi Peric barátunk? A második játékrész elején, egy beívelésnél, nemes egyszerűséggel felnyúl és beleüt egyet a labdába. Mindezt olyan látványosan, hogy azt még talán Stevie Wonder is kiszúrta volna, ha a lelátón ül. A játékvezető meg aztán pláne...

Sokat nem lehetett vitatkozni az újabb sárga lapon, ezzel együtt meg akkor a piroson sem. Hogy mi járhatott a játékos fejében, azt elképzelni sem tudom. Ezt tényleg nem lehetett másképp értelmezni, mint, hogy ki akarja állíttatni magát. Persze Sisa Tibor mester feladata lesz kielemezni a dolgot és átgondolni, hogy hogyan is értékelje játékosa akcióját.

Vajon csak egy (na jó két) rövidzárlat volt? Mondjuk ahhoz képest akkor kicsit (nem kicsit) sokáig volt rövidre zárva a processzor. Vagy valóban arról van szó, hogy Peric úgy döntött, számára bőven elég volt ennyi is az Nb1 őszi küzdelmeiből, így a zárómeccsen már nem kíván részt venni, sőt ezt az összecsapást sem feltétlen szeretné végigjátszani, inkább rápihen a tavaszra?

Mindenesetre annyi pletykát hall az ember, fizetéscsökkentésekről, elmaradó fizetésekről, sztrájkkal fenyegetésről. Bár nem konkrétan a Kaposvár háza tájáról, de számos klub felől, így önkéntelenül is felmerül az emberben a kérdés, vajon nem volt-e tudatos partizánakció ez?  
Cimkék: kaposvár, nb1, magyar foci
1 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Szóljon hozzá!