FN Blog / Fociblog / Sztrájkolók Ligája
Nyomtatás Betűméret
Sztrájkolók Ligája 2011-10-19 19:04:34
Lehet meccs közben, meccs helyett, edzés helyett...

 

Sztrájkkészültségbe helyezte magát a nyíregyházi futballcsapat játékosállománya. Legalábbis ez a hír járja. Az ok, mondhatni szokásos, a járandóságok elmaradása. Mészáros Márk, a csapat védője szerint áldatlan állapotok uralkodnak a Szparinál. A fizetésnap vagy úgy általában a fizetés, már hónapok óta ismeretlen fogalmak a játékosok körében. A játékos állítása szerint az elmúlt négy hónapban átlagosan 100.000 Ft-ot kaptak a klubtól. Nem havonta, a négy hónap alatt összesen jutott ennyi fejenként. A csapat tagjai közül többen már teljesen felélték a tartalékjaikat, van aki jelenleg a kocsija bérbeadásából él. Ami még ennél is nagyobb baj (szintén Mészáros állítása szerint), hogy a keret nagy részének még csak szerződése sincs. A 25 fős csapatból 10 embernek van valamiféle „munkaszerződése”, a többieknek még az sem...

Nem véletlen, hogy fogytán a játékosok türelme. Többen úgy döntöttek, hogy amíg valamilyen formában nem rendeződik a helyzet, nem hajlandóak sem az edzéseken, sem a meccseken megjelenni. Bár azt mindenképp hangsúlyozzák, nem céljuk, hogy ne lépjenek pályára a hétvégén, de végső esetben ez is bekövetkezhet.

Kecskeméten viszont már túl is vannak az első látványos sztrájkon. Igen meglepőre sikeredett a bácskai lila-fehérek legutóbbi Ligakupa mérkőzése. Történt ugyanis, hogy a meccs alatt a játékosok közül többen is fogták magukat és egyszerűen levonultak a pályáról. Majd némi várakozás után visszamentek és folytatták a mérkőzést. Az egész közjáték nagyjából egy percig tartott, de mindenképp figyelemfelkeltő volt. A csapat játékosai ott is az járandóságaik elmaradása miatt tiltakoztak, bár állítólag Kecskeméten azért közel sem olyan állapotok uralkodnak, mint amiről a nyíregyházi játékosok beszélnek.

És erősen téved, aki azt hiszi, ez a két klub valamiféle fekete bárányként szerepel az első-, illetve a másodosztályban. Gyakorlatilag nyílt titok, hogy a klubok nagy részénél vannak ilyen-olyan nagyságrendű anyagi gondok és ezzel együtt elmaradások. Sőt, mondhatjuk, hogy azok vannak kevesebben, akiknél minden rendben van. (már ha van egyáltalán ilyen)   
Cimkék: magyar foci, botrány

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Szóljon hozzá!