FN Blog / Fociblog / EB pótselejtezés
Nyomtatás Betűméret
EB pótselejtezés 2011-10-13 19:06:55
Ma sorsolták a pótselejtezők párosítását, íme a párharcok.

Lassan, de biztosan körvonalazódik a 2012-es Európa Bajnokság felhozatala. Azt már régóta tudjuk, hogy Lengyelország és Ukrajna biztosan ott lesz, hisz rendezőként alanyi jogon jár nekik a részvétel. Kedden az is végérvényesen eldőlt, hogy kik lesznek a csoportelsők, akik ugye automatikusan kijutnak a kontinensviadalra: Németország, Olaszország, Spanyolország, Hollandia, Anglia, Oroszország, Franciaország, Görögország és Dánia.

A csoportmásodikok közül a legjobb teljesítményt nyújtó szintén egyenes ágon jut ki az EB-re, nos kedd óta ezen csapat kiléte sem titok többé, Svédország már biztosan utazhat.

Maradt még négy kiadó hely és nyolc csoportmásodik, akik ezekre a helyekre áhítoznak. Nyilván a problémát valahogy meg kell oldani. Az egyik megoldás lehetett volna a létszámemelés és akkor mind a nyolcan utazhattak volna, de ez nem fordult meg az illetékesek fejében. Helyette azt találták ki, hogy a nyolc csapatot sorsolás útján párokba rendezik és a négy párharc győztese foglalhatja el a még kiadó helyeket. Ez a sorsolás ma délután történt meg, a párharcokat pedig november 11 és 15 közt rendezik meg, méghozzá a következő párosításban:

Törökország-Horvátország

Észtország-Írország

Csehország-Montenegró

Bosznia-Hercegovina-Portugália

Nálam Portugália, Csehország, Írország és Horvátország tűnik befutónak, persze ezen a szinten már tényleg nincsenek lefutott párharcok. Bárhogy is alakul két dolog biztosnak látszik: érdekes és feltehetőleg izgalmas párharcok lesznek és November közepére teljessé válik a 2012-es Európa Bajnokság mezőnye.


 


Cimkék: világfoci, eb-selejtező
2 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Szóljon hozzá!