FN Blog / Fociblog / EB2012, a selejtezők zárása /második rész/
Nyomtatás Betűméret
EB2012, a selejtezők zárása /második rész/ 2011-10-09 18:25:49
Jövő héten lezárulnak a selejtezőcsoportok, nagyjából körvonalazódik, hogy hogyan. /az E, F, G, H és I csoport/

Ha elolvasnád az első részt /A, B, C és D csoport/ kattints ide !

 

E csoport:

A zárókörben: Svédország-Hollandia, Magyarország-Finnország és Moldova-San Marino. Feltehetőleg ezt a csoportot ismerjük a legjobban, hiszen ez a „Magyar csoport”. Leginkább ezt figyeltük, ezt tartottuk szemmel. Hollandia már csoportelső, a zárófordulóban már csak az lehet a céljuk, hogy a németekhez hasonlóan 100%-os mérleggel zárják a csoportküzdelmeket. Sok izgulni valójuk a többieknek sincs már, hiszen minden lényeges kérdésre megválaszoltatott. Svédország már biztosan másodikként zár, mi pedig biztos, hogy a harmadik helyen végzünk. Ha papírforma eredmények születnek a zárókörben, tehát a hollandok ütik a svédeket, mi pedig a finneket, akkor pontszámban ugyan beérjük Svédországot, de az egymás elleni mérleg 3-2 nekik, így maradunk a harmadik helyen. Amennyiben így történik, akkor elmondhatjuk magunkról, hogy egyetlen nyamvadt gólon múlt a továbbjutásunk. Ami egyrészt bizakodásra adhat okot, hiszen régen nem sikerült ilyen jól helyt állnunk egy selejtezőcsoportban, ugyanakkor legalább annyira bosszantó is lesz. Majd mindenki eldönti maga, hogy inkább bizakodik vagy inkább bosszankodik...

A csoport állása: Hollandia(27p), Svédország(21p), Magyarország(18p), Finnország(9p), Moldova(6p), San Marino(0p)

F csoport:

A zárókörben: Horvátország-Lettország, Grúzia-Görögország és Málta-Izrael. Itt két válogatottnak van még izgulni valója. A horvátok és a görögök már továbbmentek, ez nem kérdés, viszont az még nem dőlt el, hogy milyen sorrendben és ugye ez sem mellékes. A görögöknek már egy döntetlen is elég Grúziában ahhoz, hogy megtartsák az első helyüket, hiszen az egymás elleni mérlegben jobbak a horvátoknál.

A csoport állása: Görögország(21p), Horvátország(19p), Izrael(13p), Lettország(11p), Grúzia(10p), Málta(1p)

G csoport:

A zárókörben: Svájc-Montenegró és Bulgária-Wales. Anglia már biztos csoportelső, Montenegró már biztos második, így igazából sok kérdés már ebben a csoportban sincs. Az viszont érdekes lehet, ha Bulgária Wales ellen sem tud győzni, hiszen akkor megeshet velük az a szégyen, hogy a csoport utolsó helyén végeznek.

A csoport állása: Anglia(18p), Montenegró(12p), Svájc(8p), Wales(6p), Bulgária(5p).

H csoport:

A zárókörben: Dánia-Portugália és Norvégia-Ciprus. A két továbbjutó itt is eldőlt már, Portugália és Dánia biztos, hogy továbbmegy, az nem biztos, hogy milyen sorrendben. Pontszámban ugyan még Norvégia is beérheti bármelyiküket, de ez kevés lenne nekik az előzéshez. Dániánál rosszabb az egymás elleni mérlegük (0-2 és 1-1), Portugália ellen ugyan döntetlen ez az összevetés (1-0 és 0-1), de mivel ilyen esetben a csoportmeccseken elért jobb gólkülönbség dönt, így minden valószínűség szerint alul maradnának a portugálokkal szemben is. (jelenleg Portugália gólkülönbsége +10, míg Norvégiáé +1, tehát óriási zakóba kéne beleszaladnia a portugáloknak Dániában, illetve nagyon el kéne csépelnie Norvégiának Ciprust ahhoz, hogy a norvégek javára billenjen ez a mérleg) Maradjunk annyiban, hogy elméletileg még összejöhet, de szinte kizárt a Norvég továbbjutás. Így gyakorlatilag a Dánia-Portugália összecsapás hivatott eldönteni, ki melyik helyen jut tovább. Aki nyer, az csoportelső, aki veszít, az 99.9%, hogy második. Döntetlen esetén a portugálok jutnak tovább egyeneságon és a dánok készülhetnek a pótselejtezőre.

A csoport állása: Portugália(16p), Dánia(16p), Norvégia(13p), Izland(4p), Ciprus(2p)

I csoport:

A zárókörben: Spanyolország-Skócia és Litvánia-Csehország. A németek és a hollandok mellett Spanyolország válogatottja a harmadik olyan gárda, ami azért szállhat harcba az utolsó körben, hogy 100%-os teljesítménnyel zárja a selejtezőcsoportját. Egyéb tétje nincs is számukra a zárónapnak, hiszen pontszámban már senki sem érheti be őket, így függetlenül a skótok elleni meccs végeredményétől, már biztosan csoportelsők. Skócia és Csehország számára viszont óriási a tét, hiszen ketten futnak az egy, még továbbjutást jelentő helyért. Skócia van pontelőnyben, de nekik jutott a nehezebb feladat a végére. Spanyolországot kéne legyőzniük, ráadásul idegenben. A csehek is idegenben lépnek pályára, de Litvánia képében egy jóval szerényebb képességű ellenfelet kellene legyűrniük. Pontazonosság esetén a csehek jönnek ki jól az összevetésből, így a skótok, egy Spanyolországban elszenvedett vereség esetén, abban sem bízhatnak, hogy a cseheknek esetleg csak egy döntetlen jön össze...

A csoport állása: Spanyolország(21p), Skócia(11p), Csehország(10p), Litvánia(5p), Lichtenstein(4p)
Cimkék: eb-selejtezők, világfoci

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Szóljon hozzá!