FN Blog / Fociblog / Tévez a tahó
Nyomtatás Betűméret
Tévez a tahó 2011-09-29 19:35:17
Nem mindennapi események zajlottak a Bayern-Manchester City meccs második félidejében. A profi futballban legalábbis eléggé példa nélküli.

 A Bayern fájdalmasan simán verte a City-t a Bl csoportkör keddi játéknapján. Ám van ami még ennél is nagyobb botrányt kavart ezen a meccsen. Konkrétan Carlos Tévez, a manchesteriek támadójának viselkedése. Történt ugyanis, hogy a második játékrész elején Dzeko, a City csatára jelezte, cserére lesz szüksége. Mancini mester akceptálta a kérést és Dzeko helyett de Jongot küldte csatába. Eddig nem is lett volna semmi különös az esetben, ám Tévez, aki szintén a pálya mellett melegített, olyannyira felháborodott azon, hogy nem őt küldik pályára, hogy felsőjét földhöz vágva sértődötten visszaült a kispadra és látványos duzzogásba kezdett. Ez önmagában eddig csak szimpla butaság, betudható a meccsstressznek. Ám bő tíz perccel később Mancini jelezte az argentin támadónak, eljött az ő ideje is, készüljön, mert pályára kell lépnie, Tévez viszont azt jelezte vissza az olasz mesternek, hogy neki most már esze ágában sincs beállni, kvázi mindenki bekaphatja. Na ez az ami már nem csak szimpla butaság...

A dolognak természetesen vannak következményei, Mancini már a meccs után leszögezte, amíg ő a csapat trénere Téveznek nem kell felhúznia a City mezét. És feltehetően a klub játékoskeretét sem erősíti már sokáig, már amennyiben ilyen körülmények közt erősítésnek tekinthető a jelenléte. (úgy hírlik egyébként, hogy Írországba kívánják kölcsönadni) Közben a FIFA is jelezte, ha a klub bizonyítani tudja a történteket, akkor vasszigorral csap le az önkényeskedő játékosra. Megengedhetetlen ugyanis, hogy a profi futballban bárki is így viselkedjen a klubjával szemben.

Legjobban talán Graeme Souness, a Liverpool egykori kiválósága és menedzsere fogalmazta meg az eset eszenciáját:

Tévez a futball szégyene. Amit tett, az teljességgel elfogadhatatlan, ő egy futballista, aki azért kapja a fizetését, hogy játsszon. Nem volt hajlandó segíteni a csapatán, és ez a cselekedet őt minősíti. Ő példázza a legjobban azt, amiről sokan úgy gondolják, ez a rossz a mai, modern futballban.

Így van.Cimkék: világfoci, bl, botrány
8 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

1. Notiasiraly 2011-10-01 04:33:55
Hat elmennek ezek a tetves picsaba! Dogoljenek meg!

Szóljon hozzá!