FN Blog / Fociblog / Felszámolás indult az Újpest Fc ellen
Nyomtatás Betűméret
Felszámolás indult az Újpest Fc ellen 2011-09-23 20:43:18
Elméletileg ezzel az Nb1-es licencüket is elvesztik.

 

Nem egyszerű a helyzet Újpesten sem. És itt nem csak a pocsék szezonkezdetre gondolok, az Nb1.hu információja szerint ugyanis felszámolási eljárás indult a futballklub ellen. Az eljárást az NSK (Nemzeti Sportközpontok) indította, mivel hiába folytattak tárgyalásokat a Megyeri úti stadion (és a hozzá kapcsolódó létesítmények) bérleti díjának elmaradásából felhalmozódott tartozás átütemezése ügyében, azok nem vezettek eredményre. A klub (a vezetői szerint) eddig nem kapott még hivatalos értesítést az NSK-tól, így érdemben reagálni sem kíván az ügyre. Állítólag nagyjából 30-40 millió forintos összegről van szó, így ezt -ha nagyon muszáj lesz- gondolom ki tudja nyögni a klub, bár úgy hírlik egyelőre a játékosok fizetéseit sem tudják rendezni. Nagyobb baj viszont, hogy (amennyiben igaz a hír) ezzel elvileg automatikusan elvesztették az Nb1-es licencüket is. A szabályok szerint ugyanis a felszámolási eljárás, illetve annak megindítása kizárja az adott klubot a licencre jogosultak köréből. Ami ugye automatikusan a bajnokságból való kizárással jár.

Ezek persze csak elméleti dolgok és tudjuk, hogy idehaza azért nem minden a szabályzatban leírtak szerint zajlik. Mondjuk úgy, nem az Újpest lenne az első csapat, amivel „kivételeznek” licencügyileg. (lassan már olyan csapat nem lesz, ami azt mondhatja el magáról, hogy velük még sosem „kivételeztek” a licenceljárás során, így erősen indokolt idézőjelben használni a kivételezés szót) Hogy mást ne említsek, nemrég a Diósgyőr úgy kapott rajtengedélyt, hogy épp egy csődeljárás zajlott a klub ellen. (kis magyar futball abszurd, hogy a licence adó testület úgy állapította meg, a Diósgyőr alkalmas az Nb1-re és maradéktalanul biztosnak látták a szezon végig viteléhez szükséges anyagi hátteret, hogy közben épp csődeljárás alá vonták a klubot ) Azért nem szokták olyan véresen komolyan venni ezeket a szabályokat, legalábbis ez a tapasztalat.

Reméljük, én legalábbis mindenképp és erősen, hogy csak átmeneti zavarról van szó, ami különösebben komolyabb következmények nélkül múlik el. Nem tartanám jó ötletnek az Újpest ellehetetlenítését. Kár lenne, nagy kár lenne veszni hagyni az ország egyik legősibb klubját. Mondom ezt úgy, illetve írom, hogy nem vagyok éppen Újpest szimpatizáns. (már csak, hogy ilyen finoman fogalmazzak :D)

Meg akkor derby se lenne...Cimkék: magyar foci, nb1, újpest
7 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Szóljon hozzá!