FN Blog / Fociblog / Hivatalosan is jók vagyunk
Nyomtatás Betűméret
Hivatalosan is jók vagyunk 2011-09-22 19:35:35
Sőt, ennyire még sosem voltunk jók...

 A FIFA legújabb világranglistáján bekerültünk a „Top 30”-ba. Ez még soha nem jött össze a magyar válogatottnak. Igaz, ezt a ranglistát csak '93 óta vezetik, így például a Puskás vezette Aranycsapatnak nem is volt lehetősége arra, hogy bekerüljön a legjobb harminc közé. Pedig nyilvánvaló, hogy bekerült volna, nem csak a harmincba, de az első tízbe is, simán.

Nem múlt el nyomtalanul tehát az Egervári csapat jó szereplése. Feltétlen sokat nyomott a latba a svédek és a moldávok legyőzése. Olyan csapatokat sikerült magunk mögé utasítani, mint például Belgium, Szlovákia, Csehország vagy éppen Törökország. Előkelő helyen szerepelni ezen rangsorban egyáltalán nem hiábavalóság, hiszen a következő EB, VB selejtezők sorsolásaikor egyáltalán nem mindegy, ki hogyan szerepel ezeken a rangsorokon. Ezek alapján kerülnek kiemelésre a csapatok.

Az élen egyébként Spanyolország és Hollandia helyet cserélt, Németország tartja harmadik helyét. Mögöttük Uruguay, Portugália és Olaszország, Brazília csak a hetedik. Az angolok, négy helyet zuhanva a nyolcadik pozícióban landoltak, Top 10-es még Horvátország és Argentína.

A teljes lista meg ITT nézegethető.
  


Cimkék: világfoci, FIFA, ranglista
2 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Szóljon hozzá!