FN Blog / Fociblog / Schiffer: Orbánék ne kriminalizáljanak
Nyomtatás Betűméret
Schiffer: Orbánék ne kriminalizáljanak 2011-09-14 20:14:10
Az LMP frakcióvezetője felháborítónak tarja, ha a rendőrök megtorolják a politikai véleménynyilvánítást, ha kell az Alkotmánybíróságig is elmenne.

 Kevés olyan területe van a honi közéletnek, ahol egy platformra kerül az LMP, a Jobbik és az MSZP. Az kevesek egyike a nemrégiben életbe lépő „Huligántörvény”, ami legalább annyira hangzatos, mint amennyire sikerült telepakolni teljesen felesleges, ámde a visszaélések lehetőségét tálcán kínáló „szabályokkal”. Jelezték ezt már a Jobbik részéről is, az MSZP felől is. Többen panaszkodtak arra, hogy a rendőrség, mondjuk úgy, igyekszik kordában tartani a politikai megnyilvánulásokat, rendre azokat, amik nem kifejezetten dicsőítik a kormányt, illetve annak fejét. Ugranak az ilyen esetekre, jelezvén, hogy „megütheti a bokáját” aki lázong. Nagy kérdés, hogy mi lesz, ha a jövőben már nem csak azt mondhatja a rend éber őre, hogy „fogd be a pofád”, hanem azt is büszkén hozzáteheti, hogy „mert tudjuk hol laksz”. Sőt azt is, hogy hol dolgozok vagy éppen hol tanul a gyereked...

(az új tőrvény a személyes adatok és fénykép megadásához köti a jegyvásárlást.)

Néhány hete az MSZP részéről hangzott el, „ nem lenne jó oda jutni, hogy ha valaki egy sportrendezvényen bírálni merészeli Orbán Viktort, akkor attól kelljen félnie, hogy másnap becsenget hozzá a rendőrség...

Hasonló véleményt fogalmazott meg (és még sok egyéb mást) Schiffer András, az LMP frakcióvezetője, a minapi sajtótájékoztatóján. Érdemes elolvasni.

Furcsamód minden ellenzéki párt információi egybecsengnek a rendőri provokációkról... (ezek vagy összebeszéltek, vagy nem a levegőbe beszélnek. Mindenki döntse el maga.)


( a félreértések elkerülése végett: senki nem azt kifogásolja, hogy büntetést kapjon az, aki vandál módjára viselkedik egy stadionban )


Cimkék: magyar foci, botrány
4 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Szóljon hozzá!