FN Blog / Fociblog / Győztünk, örültünk, de realisták maradjunk
Nyomtatás Betűméret
Győztünk, örültünk, de realisták maradjunk 2011-09-03 20:04:48
Szép győzelem volt na, de azért ne lovaljuk bele magunkat semmibe.

Gondolom a tegnapi eredményt már mindenki tudja. 2-1-re vertük Svédországot. Azt a Svédországot, ami sokáig mumusunk volt és nem mellesleg papíron sokkal jobb játékerőt képvisel. Mégis, ezúttal összejött. Pedig az előjelek nem voltak éppen biztatóak. A svédek -természetesen- önbizalommal telve jöttek. Na nehéz is lenne elképzelni Ibra úrat, amint szerényen, szemlesütve nyilatkozik a meccs kilátásairól... :)

Nálunk meg Dzsudzsák sérült, Juhász és Gera sem állt rendelkezésre. Mégis elhitték a srácok, hogy ha fogcsikorgatva küzdenek, akkor térdre hull Góliát. Megtették, megtörtént. Szép volt fiuk!

Külön öröm, hogy fizikálisan is abszolút felvettük a versenyt ezekkel a svéd izomkolosszusokkal. Olyannyira, hogy még az utolsó percekre is maradt erőnk támadni, sőt gólt lőni is. Ezt kell, így kell. Hinni abban, hogy sikerülhet és küzdeni azért, hogy sikerüljön. És akkor bármi megtörténhet.

Idejét sem tudom, mikor álltunk ilyen jól a selejtezőcsoportunkban, két meccsel a zárás előtt. Jó tudom, volt már rá példa, hogy úgy vágtunk neki a csoport hajrájának, van még esély a továbbjutásra is. De ez most egy kicsit mégis más. Ugyanis, ha az elmúlt években akadt is ilyesmire példa, az rendre azzal járt együtt, hogy az utolsó fordulókban valamelyik nagyágyúval (esetleg kettővel is) kellett még mérkőznünk, ami ugye megpecsételte a sorsunkat. Most más a helyzet, úgy állunk holtversenyben a második helyen, hogy már mindkét nagyágyún túl vagyunk és a még hátralévő két meccsünknek egyértelműen favoritjai vagyunk.

És most jön a de!

Azért mégsem ennyire rózsás a helyzet. Sajnos. Igaz ugyan, hogy ugyanúgy 15 pontunk van, mint a svédeknek (a hollandokat hagyjuk, kisebbfajta csoda kéne ahhoz, hogy ne ők nyerjék a csoportot), de ők egy meccsel kevesebbet játszottak. Ami azért sajnos kulcsfontosságú lehet. Mi Moldáviával (idegenben) és Finnországgal (itthon) játszunk még. Mindkét meccs nyerhető, reménykedjünk, hogy ez biza 6 pont lesz nekünk. A Svédek mennek San Marinohoz, utána a Finnekhez és végül fogadják a Hollandokat. San Marinohoz nincs nagyon mit hozzáfűzni. Azt hiszem még a legfanatikusabb szurkolók sem gondolják komolyan, hogy ott pontot veszt ez a svéd gárda. A Finnekben talán egy picit reménykedhetünk, hasonló játékerőt képviselnek, mint mi és úgy tűnik mostanra már ők is lendületbe jöttek. Bár én tartok tőle, hogy a svédek, megérezve a kiesés szelét, nagyon összekapják magukat és bedarálják őket. De azért reménykedjünk, hátha. Ennél nagyobb baj, hogy az zárófordulóban, hazai pályán azt a holland csapatot fogadják, ami addigra már bőven csoportelsőként jut tovább, így abszolút benne van a pakliban, hogy egy élet-halál harcot folytató svéd válogatott begyűri őket.

Szóval tartok tőle, hogy az a 6 pont, ami nekünk maximálisan szerezhető, nekik is meglesz. A baj az, hogy ha marad a pontazonosság, akkor az egymás elleni eredmények döntenek, abban meg a svédek nyernek, 3-2-re. Tehát nekünk a két meccsen mindenképp több pontot kéne szereznünk, mint a svédeknek a három meccsükön.

Én azért óva intenék mindenkit attól, hogy túlságosan belelovalja magát a továbbjutásba. Reálisan egy szép eredménnyel, egy biztos harmadik hellyel zárhatjuk ezt a csoportot. Persze álmodozzunk, reménykedjünk és küzdjünk! De ha ez következik be, ne törjünk meg és pláne ne forduljunk a csapat ellen. Mert ezen az úton továbbmenve a következő vb selejtezőkön már reális elvárás lehet a továbbjutás. És ez bizony előrelépés.

 


Cimkék: válogatott, magyar foci
6 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

3. kőkomcsilap 2011-09-06 14:10:14
HAjrá FIÚK!
Hátha csoda történik.
2. Roli 2011-09-06 12:52:06
Azért hibátlannak nem mondható a csapatunk játéka. Inkább úgy mondanám, hogy a svédek még rosszabbak voltak. Ellenben a küzdőszellem és a hajtás az utolsó percig nagyon dicséretes és becsülendő. Ennek eredményeként a 90. percbeli gólt frenetikus élmény volt látni!
Csak hát elszorul a szívem, hogy azon múlhat a kijutás, hogy nem ment be a 11-es, vagy az a lövés üres kapura, mert akkor tényleg csak hajszálon múlt.
Ettől függetlenül én is örülök, hogy felfelé haladunk végre, ebben egyetértünk.
1. cukorrépa 2011-09-06 12:22:18
teljes mértékben egyetértek! nagyon jól játszottak a fiúk, de még jó sokat kell küzdeni. és ha harmadikak leszünk, nem szabad a válogatott ellen fordulni.
hajrá fiúk, hajrá Magyarország! (NEM a fideszes értelemben.)

Szóljon hozzá!