FN Blog / Fociblog / Dzsudzsák „megkapta” Eto'o-t
Nyomtatás Betűméret
Dzsudzsák „megkapta” Eto'o-t 2011-08-27 21:03:48
Persze nem szó szerint, csak csapattársnak. Önigazolásként írom.

 

Néhány hónapja némi port (nem is kicsit) vert fel idahaza Dzsudzsák Balázs átigazolása. Mint ismeretes a magyar játékos Hollandiából Oroszországba tette át székhelyét, konkrétan az Anzsi Mahacskala csapatához. Bővebben is írtam a dologról, illetve arról, hogy bizonyos szakértők miért is kiabáltak kígyót-békát Balázsra, és arról is, hogy (szerintem) azért mégsem olyan nagy lúzerság Oroszországba menni, mint ahogyan az sokan beállítják. Eppen pont ITT. Nos, mintha csak igazolni akarna az élet, újabb „nagyhal” akadt az Anzsi horgára. A brazil válogatottak mellé most egy kameruni nagyágyú érkezett, mondhatni Kamerun legnagyobb ágyúja, aki nem más, mint Samuel Eto'o. Gondolom teljesen feleslegesen foglalnám a helyet azzal, hogy bemutassam Eto'o-t, nem hinném, hogy lenne olyan futballbarát aki ne ismerné a zseniális támadót, aki eztán a mi Balázsunk passzaira vár majd a kapu előtt, gólra éhesen.

Egy rekordot már az érkezésével megdöntött az Anzsihoz három évre aláíró kameruni, a fizetése ugyanis minden eddigit felülmúl, 20.5 millió euró. (eddig C. Ronaldo volt a „listavezető”, aki a Real Madrid csapatánál 12 milliót keresett. Azé' vele is cserélnék...) Aztán, hogy még milyen rekordokat dönt meg a kameruni zseni, az a jövő zenéje. Egyébként ha a tisztelt szakértő urak nem ócska sztereotípiákra építenék a véleményüket, akkor talán tovább látnának az orruknál. És ha tovább látnának az orruknál, akkor azt is látnák, hogy a holland és az orosz klubok lehetőségei szép lassan fényévnyire kerültek egymástól és nem a hollandok javára. Vagy azt látnák, hogy míg a nyugati bajnokságok klubjai (kivéve a Bundesligát) úsznak az adósságban, addig addig az orosz klubtulajdonosok gyakorlatilag kifogyhatatlan dollármilliárdokban dúskálnak. (más kérdés, hogy honnan származnak ezek a dollármilliárdok, pontosabban az első milliók, ezt arrafelé nem illik firtatni. Pontosabban nem tanácsos firtatni .)

Érdekes, hogy, sok más sztárjátékos mellett, Eto'o-nak sem derogál az orosz bajnokságba szerződni. Szóval biztos, hogy Dzsudzsák a hülye, illetve biztos, hogy olyan óriási butaság lehet ebbe a bajnokságba szerződni?


Cimkék: világfoci, dzsudzsák, orosz foci, anzsi, eto'o
3966 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

2. Noti 2011-08-29 20:24:22
Dzsudzsák döntött (szerintem nem rosszul) ezt tiszteletben kellene tartani. pláne, hogy egy olyan csapathoz igazolt, aminek ugyan nincs nagy múltja, de egyértelműen komolyan gondolják, hogy a következő években komoly erőt akarnak képviselni az európai porondon. és az eddigi igazolásaik alapján erre jó esélyük van.
biztos vagyok benne, hogy jövőre már a bl-ben fogjuk látni.
1. Buda 2011-08-29 14:24:24
Sajnos mifelénk nagyon divatos okosabbnak lenni másoknál. Ugyan milyen jogon kérdőjelezi meg bárki is egy felnőtt ember döntését (aki ráadásul a szakmájában profi), hogy mit, hol (és nem mellesleg mennyiért) csinál? Akár jól döntött Balázs, akár nem, az ő dolga. (A bíráló közül melyik okos játszott valaha együtt Roberto Carlos-sal például?) Ráadásul, hogy mostmár Eto'o-t is ide sorolhatjuk?

Szóljon hozzá!