FN Blog / Fociblog / Miért konganak a lelátók?
Nyomtatás Betűméret
Miért konganak a lelátók? 2011-08-04 20:53:42
Egy érdekes videó, amatőr, de itt most egyáltalán nem a szó pejoratív értelmében.

Egy futballrajongó videója, javasolt a teljes képernyős üzemmód használata, hiszen a felirat csak így olvasható rendesen.


 

Amit én hozzátennék...

Annak idején, még a futballunk fénykorában vagy nem már nem annyira fénykorában, de még a népes lelátók idején, jellemző volt, hogy egy-egy nagyobb klub meccseit számos vidéki drukker látogatta. Akár valódi családi programként, gyerekekkel is. Ma, ha valaki mondjuk 80-100 kilométerről utazna, teszem azt Budapestre egy meccsre, feleséggel, két gyerekkel, kizárt, hogy 15-20 ezer forint alatt megússza a kiruccanást. (vonatjegy oda-vissza, BKV, belépők és akkor még nem ettek meg egy-egy szendvicset vagy ittak üdítők) Azért arra kíváncsi lennék, hogy az Orbán által előszeretettel emlegetett „középosztálybeli családok” közül vajon mennyinek van heti(!) 15-20 ezer forintja manapság arra, hogy meccsre járjon? Tartok tőle, hogy nem soknak... A nem annyira középosztálybeli, sokkal inkább elszegényedősorba kerülő milliókról már nem is beszélve.

Nem egy embertől hallom, hogy szívesen elmenne egy-egy meccsre, akár válogatott, akár klubcsapat mérkőzésére, de amikor elkezdi számolgatni, mibe is kerülne ez neki, rögtön elmegy a kedve az egésztől. Marad a tévé. Nem olyan a hangulata, de cserébe ingyen van. És ez azért a többségnél elég nyomós érv.
Sokat halljuk, hogy Németországban szinte mindig telt ház van. Na ja, abból a fizetésből lehet is... Nem annyira kell azon töprengeniük, hogy ha most kiruccanok a családdal egy rangadóra, akkor vajon hónap végén is kerül kenyér az asztalra?

És mit kap cserébe az a vidéki család, ami hébe-hóba bevállalja ezt a kiruccanást? Általában harmatos focit, kritikán aluli, lepukkadt stadionokat, borzalmas állapotú mellékhelységeket (jártam olyan stadionban, illetve annak mellékhelységében, ahová nemhogy egy gyereket nem engednék be, dolgát végezni, de valószínűleg egy masszív csöves is visszafordulna az ajtóból), falábú légiósokat, akik sokszor még a mi falábúink mellett is rém gyengék (tisztelet a kivételnek, talán tízből egy). Meg a kőkorszakból ideszabadult „rendezőgárdát”, amik nem egyszer az adott klub közismert huligánjaiból verbuválódnak. Vicces (persze nem szó szerint), hogy a néhány évvel ezelőtt botrányos véget ért Újpest-Vidi után „A Szőke” (az elmúlt évtizedek újpesti „keményvonalasa”) biztonsági főnökként pofoz Vidi játékost, miközben a haverjai rendezői mellényben ütik a vendégszurkolókat.

Én sem értem, miért maradnak el a szurkolók. Miért megy inkább moziba a család, negyed annyi pénzből vagy éppen piknikelni...Cimkék: magyar foci
11093 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

1. gőre gábor, 2011-08-07 04:25:26
Amíg teljesítmény nélkül lehet sztárfizetést kapni hasonlóan a politikához, ilyen eredményt érdemelsz!

Szóljon hozzá!