FN Blog / Fociblog / Egy, csak egy legény van talpon...
Nyomtatás Betűméret
Egy, csak egy legény van talpon... 2011-07-22 20:13:39
Konkrétan a Paks. A Vidi könnyen, a KTE nehezebben, a Fradi a hosszabbításban esett ki.

 

Az elmúlt két napban nem sok öröm adatott a honi futballbarátoknak. A BL-, és EL-selejtezők visszavágóin az érintett klubjaink 3/4-e „elvérzett”.

A Vidi egy kifejezetten jó első félidő és annak „őrült” második húsz perce után 3-2-re vezetett. Ekkor még úgy tűnt, bármi megtörténhet. (az odavágót 2-0-ra a Sturm nyerte) No a „bármiből” nagyjából semmi lett. Az első játékrészhez képest gyakorlatilag esemény nélkül csordogált a második félidő. Az eredmény is maradt, aztán mindenki ment a dolgára. A Sturm 4-3-ra nyerte a párharcot.

A KTE a kazah Aktobe csapatához látogatott. Az első meccs 1-1-e után némi hátránnyal indultak, amit sajnos nem is sikerült ledolgozniuk. A visszavágó 0-0 lett, így idegenben lőtt góllal az Aktobe lépett tovább.

A Fradi 2-1-es előnnyel utazott Norvégiába, az Aalesund otthonába, ahol egyrészt megkóstolhatták a norvég nyár örömeit (azért az elmúlt hetekben én is kipróbáltam volna ezt), másrészt igazi műfüves pályán játszhattak (ez utóbbi mondjuk nem biztos, hogy előny volt számukra). Az első félidő végén vezetést szerzett a Fradi, ekkor még úgy tűnt, a Vidi és a KTE kiesése után meglehet az első továbbjutónk. Így volt ez egészen a második félidő közepéig, mikor is, egy eléggé vitatható büntetővel egyenlítettek a norvégek. Ettől aztán új erőre kaptak és az utolsó percekben a vezetést is megszerezték. Jött a hosszabbítás, amiben inkább nagy gyürkőzés volt, mintsem jó játék. És a hosszabbítás végén, a 119. percben egy újabb norvég találat, mely egyben az Aalesund továbbjutását is jelentette.

A jó hírt a Paks meccséről hozták. Az atomvárosiak szintén Norvégiába utaztak, a Tromsö otthonába. Az első meccs 1-1-re végződött, így „fiainknak” gólt kellett lőni a továbbjutáshoz. Elég lett volna egy is, de Kis Károly tanítványai biztosra mentek és inkább hármat lőttek. (nyilván nem haragszunk érte) Az első félidőben nem esett gól, aztán a második játékrészben 15 perc alatt eldöntötték a mieink. Kiss és Böde góljaival már 2-0-ra vezettünk a 62. percben, aztán a 77.-ben Kiss újból feliratkozott a góllövőlistára, így a norvégeknek már négyet kellett volna lőniük, ami természetesen nem sikerült. Sőt, egyet sem tudtak. A Paks 4-1-el lépett tovább.Cimkék: magyar foci, bl, el, vidi, fradi, Paks, kte
32608 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

1. boomy 2011-07-23 20:35:17
sosem nojuk ki ezeket a dolgokat?mufuves a palya,vitathato tizenegyes stb.talan ujra megkellene tanulni focizni.profi fizetesert amatornek is alig nevezheto jatek.vajon a magyar jatokosok szoktak nezni angol,spanyol,olasz elsoosztalyu meccseket?ha igen,lassan le kellene mar jonnie a felismeresnek,h ez csak gombfoci....azokehoz kepest.

Szóljon hozzá!