FN Blog / Fociblog / Azért Orbánnal minden jobb és könnyebb
Nyomtatás Betűméret
Azért Orbánnal minden jobb és könnyebb 2011-07-12 20:02:47
Mondhat bárki bármit, itt az élő példa rá, hogy Viktor nélkül minden nehezebb.

 

Rövid leszek, hogy a médiahatóságnak is könnyű legyen átolvasni, értelmezni. :)

Szóval még, hogy Orbánnal nem jó, ez hülyeség. Annak akinek van egy Orbánja, nagyon is jó. Ennek alátámasztására íme két hír az elmúlt napokból:

Az MLSZ (szóban) mindent megtesz azért, hogy klubcsapataink minél jobban szerepeljenek a nemzetközi kupában. Messzemenőkig segíti őket, hiszen (annyiszor hallottuk már) minden kis sikerre, akár a legapróbbakra is, nagy szüksége van az egyetemes magyar focinak, minden kis siker, akár a legapróbbak is, az egyetemes magyar futball érdekeit szolgálja. Uff. Ennek örömére élből dobták vissza a Ferencváros kérelmét. A fővárosi zöld-fehérek szerették volna, ha halasztásra kerül a hétvégi, Kaposvár elleni bajnokijuk. Indoklásként jelezték, hogy meglehetősen sűrűre sikeredett a programjuk, főként az Európa Liga miatt. Bő egy hét alatt letudták az Ulisses elleni oda-visszavágót (egy örményországi úttal), plusz Moszkvában kellett fellépniük a Lokomotiv vendégeként. Csütörtökön a norvég Aalesund csapatát fogadják (EL), hétvégén Kaposvárra kellene menniük, aztán néhány nap múlva Norvégiába utazni, hogy letudják a sorsdöntő visszavágót. Úgy látszik, az MLSZ számára mégsem annyira fontos minden siker (vagy nem egyformán fontos minden klub sikere), mert süket fülekre talált a kérés. ( habár az elmúlt években nem volt éppen példa nélküli a bajnoki meccsek halasztása ) Sőt, azt is „kihallani” az MLSZ közleményéből, hogy a másik két EL induló (Paks, KTE) hiába is kérné, szintén nem kapná meg a halasztást. Indoklásként felmerült még, hogy az MLSZ számára (tessék megkapaszkodni) az EL nem olyan fontos, mint a BL. Vagy éppen (ezt már én teszem hozzá) a Csányi vezette MLSZ számára a többi csapat (sikere) nem olyan fontos, mint a Vikiotoné Videotoné. A fehérváriak ugyanis minden további nélkül megkapták az engedélyt a hétvégi bajnokijuk elhalasztására. (ők az osztrák Sturm ellen játszanak selejtezőt)

Nyilvánvalóan az MLSZ nagylelkűségének nem lehet köze ahhoz, hogy a Vidi meccsein Orbán Viktor és Csányi Sándor ott könyököl a díszpáholyban. Mármint, hogy a szabályok szerint vagy éppen a Fair Play követelményei szerint nem lehet összefüggés. Abban, hogy valójában nincs összefüggés, már nehezebb hinni...


A másik hír, ami azért jóval durvább, hogyan lett nyereséges a Vidi. Tessenek először az egészet elolvasni, konkrétan ITTEN. Zanzásítva, azoknak akik sietnek vagy nincs kedvük az egészet elolvasni:

Az elmúlt időszakban valaki több, mint két milliárd forinttal támogatta meg a Videotont. Pontosabban a klub által felhalmozott adósságot „elengedte”. Lemondott róla, csak úgy. Nos, hogy ki lehetett ez a rejtélyes valaki, azt csak találgatni lehet. Lehet, hogy nem is valaki volt, hanem valakik, konkrétan tízmillió valaki és nem feltétlen úgy, hogy tudott róla. Legalábbis nehéz elképzelni, hogy ez a rejtélyes valaki egy konkrét üzletember vagy netán egy bank lenne. Ugyanis nem tűnik logikusnak, hogy egy üzletember/bank csak úgy, heppből elengedjen több, mint kétmilliárd forintot az adósának. Én legalábbis nem így ismerem a bankokat, persze lehet, hogy én ismertem félre őket. ( ebben az esetben azonnal jelentkezzen nálam az a bank, én is szeretnék hitelt felvenni tőlük, „hasonló kondíciókkal” )

Ugye, hogy teljesen életszerűtlen a dolog? Persze nem jelenthetjük ki, hogy az állam van a dolog mögött, amíg nincs konkrétum, csak éppen nehéz lenne más magyarázatot találni. (mármint olyant, ami logikus is)

Az elmúlt évből lehetne még példálózni, mondjuk miközben más klubokat halomra büntettek, akár egy petárda miatt, addig Fehérváron egész „görögtűz parádé” is előfordult, következmények nélkül. Az MLSZ hivatalos indoklása szerint a fehérváriaknak „különengedélyük(!)” volt a szövetségtől, amit a mérkőzés előtt megkaptak. Több szurkolótábor is rögvest jelezte, alkalom adtán ők is élnének ezzel a lehetőséggel, akár az MLSZ ellenőrzése mellett is. A válasz kategorikus nem volt.

Nem értem. Illetve dehogy nem, csak nem akarom érteni...Cimkék: magyar foci, fradi, vidi, el, bl
5750 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

2. tengobela 2011-07-20 20:07:58
Ettől a majomtól már hányingerem van... és nektek "magyarok" ez kellett,most egyétek meg amit "főztetek"...
1. Borbély József 2011-07-16 11:19:55
Nem tudom hogy képzelsz ilyet,hogy bakok, vagy ne adjisten a kormány tenne ilyet.A jólelkű szentatyák a perselypénzből -:}ők segítették a vidit.Meglátod még az állam adósságot is rendezik ezek a cuki srácok.

Szóljon hozzá!