FN Blog / Fociblog / Copa América, halvány csillagokkal
Nyomtatás Betűméret
Copa América, halvány csillagokkal 2011-07-09 16:52:15
Fontos meccsek jönnek, ahol könnyű lehet megégni.

 

Bevallom őszintén, nem sokat láttam eddig a kupasorozatból. Mondjuk úgy, nem túl nézőbarát időpontban vannak a közvetítések. Dolgozó emberként nem igazán bevállalható a hajnali meccsnézés. Pláne hosszútávon nem. Szentségeltem is emiatt, miért nem lehet valami értelmesebb időpontban?

Persze tudom, nekik ez az értelmes időpont. A fránya időeltolódás okán Argentínában pont az az ideális meccsidőpont, ami idehaza a lehető legszarabb. Márpedig a szervezők, értelemszerűen azt az időpontot jelölik ki kezdésnek, ami a helyi közegnek a legjobb. Így nekem marad a füstölgés. Megjegyezve, hogy persze, elég hülyén is venné ki magát, ha Argentínában reggel nyolckor kezdenék el a meccset, csak azért, hogy Európában pont kellemes időben nézhessük.

Hát ez van, így a meccsek nagy részéről lemarad az ember. Amúgy meg lehet nézni felvételről is, másnap este, pont kellemes időben, csak hát megvan az a hülyeségem, hogy sehogy sem bírom ki és reggel megnézem az eredményeket. Úgy meg már kevésbé izgalmas, így aztán általában hagyom is a francba.

Azért próbál képben lenni az ember, hiszen csak érdekli a futballnak ezen seregszemléje is. Tudom, hogy Argentína eppen pont betlizni készül. (illetve dehogy készül rá, pont elkerülni szeretnék) Eddig két döntetlenre futotta csak tőlük, Bolíviával 1-1-et, Kolumbiával 0-0-át játszottak. Mondjuk úgy, nem túl veretes teljesítmény, pláne hazai pályán. Hátra van még Costa Rica gárdája. Az eddigiek alapján az sem lesz éppen egyszerű, viszont nyerni kell. Ha nem nyer Argentína, akkor kiesett, már a döntetlen sem elég. Persze Argentína a meccs favoritja, de azért benne van a pakliban a „mégsem” is. Ne feledjük, az első két meccsen is Argentína volt a favorit, aztán „mégsem” lett belőle. Mindenesetre gigaégés lenne házigazdaként és a kupa egyik esélyeseként már a csoportkőr után búcsúzni...

(igazából harmadikként is továbbjuthatnak az argentinok, hiszen a két legjobb harmadik még továbbmegy, de azt hiszem a vigaszág nem túl vonzó a házigazdának)

Aztán itt van Brazília. Nekik sem ment az első körben, csak egy soványka 0-0-ra tellett Venezuela ellen. Ezt sem nevezném éppen parádés bemutatkozásnak, lévén szó a brazilokról, akik ugye minden tornán favoritként szerepelnek. (ezt a meccset egyébként pont elkaptam :)) Nekik még két csoportmeccsük van hátra, Paraguay és Ecuador ellen. A Paraguay elleni eppen pont ma este, ismét kellemes időpontban, úgyhogy bevállalható. Pláne, hogy elég komoly kis meccsnek néz ki. Sem Paraguay, sem Brazília nem engedhet meg botlást magának, ráadásul mindkettő jó csapat...


Cimkék: világfoci, copa america, Argentina, Brazília
6114 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Szóljon hozzá!