FN Blog / Fociblog / EL(kezdődött), Fradi, Paks
Nyomtatás Betűméret
EL(kezdődött), Fradi, Paks 2011-07-01 19:41:42
Jól indult a nemzetközi kupaszezon. Gólt sem kaptunk, ellenben négyet rúgtunk, hármat itthon, egyet idegenben.

 

Két csapatunk rajtolt tegnap az Európa Ligában. A Kecskemét a következő körre vár, a Vidi meg a BL-re. A Fradi és a Paks viszont már megmutatta magát „nemzetközileg”.

A Ferencváros az örmény Ulisses csapatát fogadta és aratott könnyed, 3-0-ás győzelmet az Üllői úton. A nem túl nagy hírű ellenfél nem túl acélos játékkal rukkolt elő, így mondhatni kellemes kupaellenfelei voltak a felkészülés közepén járó Fradinak. Eddig sem tudtunk túl sokat az örmény gárdáról és gyanús, hogy nem a tegnapi produkciójuk alapján fogjuk megjegyezni a nevüket. Talán az ulloi129.hu jellemezte a legfrappánsabban az Ulisses-t, mikor valami olyasmit írtak, hogy az ellenfél a kvalitásait tekintve egy jobb nb2-es csapathoz hasonlítható. Az első gólszerző kilétének kinyomozása talán még az Ulissesről való információgyűjtésnél is komolyabb feladat lett. Sokáig ment a vita, hogy öngól volt-e vagy Maróti még beleért fejjel és így ő a gólszerző, míg a végén ma az UEFA honlapján már Józsi György lett megnevezve. Tehát a Maróti-Józsi-örmény srác „trióból” választhat mindenki kedvére. Aztán egy szöglet után Otten ottan volt, ahol neki lennie kellett és ha már ottan volt, hát bevágta, ahogy azt kell. (már csak, hogy egy ilyen gagyi szójátékot is beleerőltessek a dologba) Az első félidő végén még Ranilovics védett egy tizenegyest, megalapozva ezzel a második játékrész jó hangulatát, amit a friss brazil szerzemény, Felix csak fokozott amikor bevágta a harmadik hazai gólt. Aztán még táncolt egyet ráadásként a szurkolótábor előtt. Nehéz volt eltalálni, hogy a gól vagy a tánc tetszett-e jobban a publikumnak, tény azonban, hogy mindenki nagyon örült Felixnek ezekben a percekben. A visszavágó nem annyira a mérkőzés, mint inkább a jereváni út okán tartogathat némi izgalmat, egyébként nehéz elképzelni, hogy itt még nagy fordulatok következhetnek be a párharcban.

A Paks még az Ulissesnél is gyengébb ellenféllel futott össze az andorrai Santa Coloma képében. A vártnál talán kicsit megilletődöttebben játszottak az atomvárosi legények, de Vayer Gábor góljával így is hozták a kötelezőt. Tették mindezt 300 néző előtt, ami igazából odakint közel sem számít olyan bántóan szerénynek, mint idehaza. Viszonyítás képen, a Coloma stadionja 1800 fő befogadására képes és ezzel Andorra legnagyobb futballstadionja... Úgy gondolom Kis Károly „fiainak” nem lesz komoly feladat a visszavágó. Az andorrai csapat képességeit elnézve akár még gólzáporra is készülhetnek a jövő héten a paksi stadionba kilátogatók. (igazság szerint a Paks, kicsit nagyobb koncentrációval akár már az első meccsen eldönthette volna a továbbjutás sorsát)

A visszavágókat egy hét múlva rendezik, úgy gondolom nem túlzott nagyképűség, de mindkét csapatunk készülhet a következő körre.Cimkék: magyar foci, fradi, Paks, el
22332 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Szóljon hozzá!