FN Blog / Fociblog / Nem akartam falra festeni az Ördögöt...
Nyomtatás Betűméret
Nem akartam falra festeni az Ördögöt... 2011-06-30 19:40:05
Úgy tűnik, mégis sikerült. Bombával próbálták „eltávolítani” a River egyik elöljáróját.

A minap írtam a River Plate futballcsapatának kieséséről és az azzal kapcsolatosan kirobbant botrányról. No meg a klubvezetés, konkrétan Daniel Passarella elnök meglehetősen furcsa kommunikációjáról. Mint írtam, abban a nem túl baráti közegben, mikor is klubja, történelme során először kényszerült búcsúzni az argentin élvonaltól és dühödt szurkolók tízezrei követelték távozását, olyan meggondolatlan kijelentésekkel operált miszerint esze ágában sincs távozni, maximum hullazsákban tudják őt eltávolítani.

Már akkor jeleztem, véleményem szerint abban a futballközegben (Dél-Amerika) nem túl szerencsés hullazsákot emlegetni egy ilyen kritikus pillanatban. Ha végképp semmi „népcsitító” nem jut az ember eszébe, akkor már inkább szerencsésebb lenne néhány napra csendben eltűnni a köz elől. Mer'hogy ottan azért ennél kisebb kudarcért is lőttek már agyon sportembert... (na nem mintha helyeselném ezt a módit, egyszerű tényközlés volt)

Nos, hogy arrafelé tényleg nem sokat szarolnak a fanatikusok, arra egyértelmű bizonyíték a tegnapi hír, miszerint bomba robbant a River Plate egyik vezetőjének ( Daniel Mancusi, elnökségi tag ) házánál. Szerencsére csak anyagi kár keletkezett (igaz az jelentős), de emberéletet nem oltott ki a szerkezet. Tehát a nagyobb tragédiát egyelőre sikerült elkerülni. Írom, hogy egyelőre, mert azért ismerve a közeget, mérget nem vennék rá, hogy ez volt az utolsó kísérlet...


 


Cimkék: Argentina, botrány, river plate, világfoci
5544 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Szóljon hozzá!