FN Blog / Fociblog / Döbbenet és botrány, kiesett a River
Nyomtatás Betűméret
Döbbenet és botrány, kiesett a River 2011-06-27 19:45:50
Az elnök sincs éppen a helyzet magaslatán, a nyilatkozatát legalábbis nehéz lenne a professzionális kommunikáció csúcsaként aposztrofálni...

Nem kis meglepetést hozott az argentin labdarúgó bajnokság. Kiesett a River Plate, miután az osztályozó visszavágóján, hazai pályán, csak 1-1-es döntetlenre futotta az eddig másodosztályú (értelemszerűen most már élvonalbeli) Belgránóval szemben. (az első mérkőzést a Belgránó nyerte 2-0-ra, így 3-1-es összesítéssel az első osztályban játszhat a következő szezonban)

Azt hiszem, még az első meccs után is kevesen gondolták, hogy az argentin sztárcsapat valóban búcsúzhat az élvonaltól. A River gyűjtötte be eddig a legtöbb bajnoki címet Argentínában (33!) és még soha nem esett ki az első osztályból. Eddig. Mert most már hivatalos, a következő szezont csak a másodosztályban kezdheti meg.

Persze a szurkolók sem tűrték szó nélkül a történéseket. Már az első meccsen is kialakult némi csetepaté, de az még abszolút békés csevejnek tűnik a visszavágó végén kitörő botrányhoz képest. A stadionban már a lefújás előtt elkezdődött az adok-kapok, de ezt még hellyel-közzel (és vízágyúkkal) sikerült megfékeznie a karhatalomnak, így a játékosoknak „csak” a feléjük repülő székeket, palackokat kellett kerülgetniük, öklöket, husángokat még nem.

Aztán a stadion környékén már valóságos polgárháború robbant ki, melynek eredményeként több tucat rendőrt kellett kórházba szállítani. A feldühödött tömeg kirakatokat tört be, autókat gyújtott fel, majd husángokkal és különböző pirotechnikai eszközökkel felfegyverkezve megrohamozta a klub székházát.

A szurkolók elsősorban Juan José López vezetőedző és Daniel Passarella klubelnök „fejét” követelték. No persze a játékosokat sem feltétlen azért keresték, hogy a vállukon hordozzák körbe őket a városban...

Passarella elnöknek egyébként esze ágában sincs lemondani. Ahogy fogalmazott, „csak hullazsákban tudnak eltávolítani innen”. Ami nem biztos, hogy a legfrappánsabb nyilatkozatai közt lesz számon tartva. Ismerve Dél-Amerika futballközegét, nem a legszerencsésebb hullazsákot emlegetnie az eltávolításával kapcsolatos „módszerek” közt. Ott ugyanis ennél kevesebbért is lőttek már agyon sportembert...

Franc se tudja, de én a helyében inkább nem feszíteném tovább a húrt. Talán szerencsésebb lenne most néhány napig csendben meghúzódnia valahol. Ilyen extrém helyzetben (és ilyen extrém közegben) nem tűnik túl jó ötletnek ilyen szélsőséges megoldást emlegetni az eltávolítás egyetlen módjaként, mert a végén még megtetszik valakinek a tipp. 


Cimkék: világfoci, river, Argentina
6383 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Szóljon hozzá!