FN Blog / Fociblog / Luxemburg és az ördögi kör
Nyomtatás Betűméret
Luxemburg és az ördögi kör 2011-06-05 14:00:43
Sanyi bá' csak a három pontnak örült, aztán rájött, hogy itt nem adnak pontokat, így a végén már annak sem.

Hazudnék ha azt mondanám, nem vagyok csalódott a Luxemburg-Magyarország meccs után. A győzelem megvan, de azt hiszem, ez a legtöbb amit elmondhatunk erről az összecsapásról. Egervári Sándor, a válogatott szövetségi kapitánya is csak a „három pontnak” tudott örülni a meccs utáni interjúban. No nem sokáig, kisvártatva rájött, hogy barátságos meccs révén itt biza egy pontot sem adnak a győzelemért, nemhogy mindjárt hármat. Igen, ezek azok a bizonyos beidegződések, mikor az edző, más pozitívum nem lévén, automatikusan kiböki magából, hogy legalább a három pont megvan.

A -soványka- győzelmen kívül másnak nem is igazán örülhettek azok a mazochisták akik hajlandóak voltak végigszenvedni az összecsapást. A nemtörősöm, tutyimutyi, akarat gyenge és ötlettelen játék láttán a Vidi szurkolók ősz eleji rigmusa jutott eszembe, hogyaszondja: „kurva gyenge”. Tegyük gyorsan hozzá, egy kurva gyenge csapat ellen. És ezt azért nehéz megmagyarázni. Lehet itt jönni olyanokkal, hogy ezek a „kiscsapatok” is sokat fejlődtek, hogy egységesebbek ma már, szervezettebbek, ez mind igaz, de! Azért egy Luxemburg még ma is az a fajta ellenfél, akikhez a közepes erejű csapatok is gólarány javítási célzattal utaznak. Ezt az elképzelést a mi csapatunk játékán bizony nehéz lett volna tetten érni. A mieinken az látszott, már a kezdősípszó elhangzásakor, hogy jó lenne, ha a spori gyorsan még hármat fújna és mehetne mindenki tussolni...

Egyedül talán Szabicson látszott, hogy akar valamit, lőtt is egy gólt. Tartok tőle, hogy rajta is csak azért, mert nem alapember. Ha az lenne... Apropó Szabics, aki visszatért és talán ismét magára talált, Nyilasi szerint azért, mert osztrákiában nincsenek ám olyan szurkolók, akik megállítják a buszt egy vereség után. (most tekintsünk el attól, hogy maga a gondolat, „osztrákiában nincsenek ám vehemens szurkolók”, úgy hülyeség, ahogy Tibi bá' kimondta) Minden tiszteletem mellett megjegyezném Nyilasi úrnak, hogy Magyarországon sincsenek. Én még olyanról nem hallottam, hogy egy fantasztikusan küzdő, apait-anyait rendszeresen beleadó csapatnál becsúszott egy vereség és ezért bárhol is megállították volna a buszt. Olyanra már volt példa, mint, ahogy más országban is, hogy egy olyan csapat buszát megállították, aminél zsinórban a tizedik meccsen égtek, lélektelen, beleszarok játékkal. És inkább ez az, ami nem jellemző az osztrák bajnokságra, hogy egy csapat sorozatban szállítja a betliket, mert a játékosok nem hajlandóak „5 méternél” többet futni, azt is csak tessék-lássék. Bár tudom, idehaza nagy divat mindent a szurkolókra kenni. Mert nyilvánvaló, hogy pénteken azért nem futottak a magyar játékosok, mer' idehaza „tombol a lelátói erőszak”. Legalábbis az Orbán-Csányi duó szerint.

Még egyszer írom, nem az a bajom, hogy „csak” 1-0-ra nyertünk. A szerzett gólok száma nem feltétlen és kizárólag jelzi az adott csapat játékának minőségét. Jó játékkal is lehet csak egy góllal nyerni, sőt még kikapni is. De itt szó sem volt jó játékról, pedig az ellenfél adott lett volna hozzá. És messze nem arról van szó, hogy olyan támadójátékot vártam, ami láttán a Czibor-Puskás-Hidegkuti-Kocsis-Budai II sor csak béna kacsának tűnt volna. Nyilván ilyen elvárásaim nem voltak, nem is lehettek. Na de az azért mégis csak durva, hogy magabiztos játék és kidolgozott támadások helyett még az is előfordult alkalomadtán, hogy Luxemburg uralta a mezőnyt és percekre odaszorított minket a kapunkhoz.

Azt persze már régóta tudjuk, hogy a magyar válogatott jobb ha nyár elején nem meccsel. Mer' ilyenkor már nincs kedvük játszani. (nem tudom, ha én mennék be úgy a melóhelyre júniusban, hogy nekem „idén” már nincs kedvem dolgozni...) Egyébként meg baromi fáradtak is. Érdekes, hogy a szezonban kétszer annyi (és jóval fajsúlyosabb) meccseket lejátszó Messi vagy Rooney (és a többi) az nem fárad el annyira, hogy ne tudna még júniusban is becsülettel végighajtani egy meccset.

Mi meg már lassan húsz éve tapossuk ugyanazt az ördögi kört. Az ilyen kiscsapatok ellen, ahol lenne lehetőség gyakorolni az összjátékot, a támadásépítést, fejleszteni a csapategységet, nem tesszük, mondván, hogy ez csak egy sörmeccs, minek itt hajtani. Aztán a súlyosabb ellenfelek ellen meg nem megy az összjáték, a támadásépítés, mert nem volt elég időnk gyakorolni és összeszokni.

Aki ismer az tudja, nem szokásom bántani a magyar focit. Sőt inkább türelemre intek mindenkit. Remélem, reméljük, hogy kedden, San Marino ellen, ezúttal már tétmeccsen, kárpótolnak minket a srácok.


És eztetet olvastad már?

A gyöngyöspatai bolhacirkusz

Obama és az UFO-k

A Hülyeség

Miért kell tahónak lenni?


 
Cimkék: válogatott, magyar foci
1112 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

5. Arold Edem 2011-06-13 00:45:25
kár hogy egetverő barom vagy...
4. Borbély József 2011-06-07 19:13:48
Hova tetted??????
3. boomy 2011-06-07 18:20:30
Magyar futball - mar a nev is nevetseges.Amit Magyarorszagon futball cimen produkalnak (termeszetesen nem keves penzert)azt magara kicsit is ado orszagokban meg grundfoci nevvel sem illetnek.Az meg amugy is koztudomasu,h a "magyar sztarok" jatektudasa,jatekintelligenciaja elhomalyositja a napot.A fiuk teljesitmenyere a mai napig is igaz Maksa poenja,miszerint Izland ellen 2-0-ra vezettunk a felediben,de aztan a 2.felidore megerkezett az izlandi csapat is.
2. Noti 2011-06-05 22:27:40
jó, akkor írom ezt:
parádésan játszottunk a világ élmezőnyébe tartozó Luxemburg otthonában. támadásban brillíroztunk, 4-5 komolynak mondható támadást is sikerült vezetnünk a 90 perc alatt. védekezésben is fantasztikusak voltunk. igaz ugyan, hogy időnként beszorítottak minket, de vegyük figyelembe, hogy a luxemburgi válogatott a Baca-t vagy éppen a brazil nemzeti tizenegyet is megszégyenítő támadójátékáról lett híres világszerte. :)
nyilván ez így jobban hangzik, kár, hogy egetverő baromság...
1. atatata 2011-06-05 18:04:50
Elolvastam a 3. bekezdésig, a Luxemburgi meccsről szóló cikket, a sok szenyázást, aztán gyorsan átugrottam az egészet. 3 bekezdés bőven elég lett volna. Azt javaslom a cikk írójának, hogy máshol elégítse ki magát.

Szóljon hozzá!