FN Blog / Fociblog / Fradi? Loki? Zete?
Nyomtatás Betűméret
Fradi? Loki? Zete? 2011-05-19 19:49:01
A hétvége nagy kérdése, kié lehet a bronz?

Nagyjából minden lényegi kérdés eldőlt az Nb1. zárófordulójára. Bajnok a Vidi, a második helyre bemasírozott a Paks. Az alvégen is rendeződtek a sorok, a Szolnok mellé az MTK csatlakozott a második kiesőhelyre. Ők jövőre egy osztállyal lejjebb próbálkozhatnak.

Nagyjából minden lényegi kérdés, de azért nem minden lényegi kérdés. Mert a harmadik hely és vele egy Európa Liga indulás, még kiadó. Van is rá jelentkező, szám szerint három. Sorrendben a Fradi, a Loki és a Zete. Mindhárom gárdának van még sansza, persze más-más százalékban. A legkedvezőbb helyzetben a Ferencváros van, ahogy mondani szokás, kezükben a sorsuk. Ha hazai pályán legyőzik a Pápát, akkor függetlenül a többi eredménytől bronzérmesek. Ha nem győzik le, akkor imádkozhatnak, hogy a többi pályán számukra jó eredmény szülessen. Tekintettel arra, hogy például a Zalaegerszeg a már kiesett Szolnok otthonába látogat, azért túlságosan nem bízhatnak abban a ferencvárosiak, hogy győzelem nélkül is be lehet zsebelni azt a bronzot. A Loki egyébként a Haladást fogadja, na ott sem a vendégcsapat lesz a favorit. (annak ellenére sem, hogy a Hali kifejezetten jó benyomást kelt tavasszal)

Talán érdemes összeszedni, ki hogyan juthat el „automatikusan” a bronzéremhez. Azért írtam, hogy automatikusan, mert a kiírás szerint pontegyenlőség esetén rájátszás következik. A kupameccsekhez hasonló módon, egy oda-visszavágós párharccal döntenék el, ki a jobb. (az idegenben lőtt gólok számítanak, ha a második meccsen sincs döntés, 2x15 perc hosszabbítás, majd tizenegyesek) Három azonos pontszámú csapat esetén körmérkőzés lett volna, de ne bonyolítsuk túl, ugyanis az eddig elért pontszámok alapján már kizárható, hogy hárman azonos pontszámmal zárjanak.

Tehát a jelenlegi állás szerint: FTC 47p, Loki 46p, ZTE 45p. Innen indítanak vasárnap délután a csapatok.

A Fradi lesz a bronzérmes, ha:

Megveri a Pápát, ekkor függetlenül a többi meccs alakulásától.

Döntetlen játszik a Pápával és sem a Loki, sem a Zete nem nyeri a saját meccsét. (tehát mindketten döntetlent játszanak vagy kikapnak.)

Kikap a Pápától és a Loki is kikap a Haladástól, a Zete pedig nem tud nyerni Szolnokon.

A Lokié a bronz, ha:

Megveri a Haladást és a Fradi nem nyer a Pápa ellen. Ebben az esetben nincs jelentősége a Zete eredményének.

A ZTE nyeri a bronzot, ha:

Nyer Szolnokon és a Fradi kikap a Pápától, a Loki pedig nem tudja megverni a Haladást.

Előfordulhat még két variáció, ezekben az esetekben nincs „automatikus” harmadik helyezett, hanem jön a rájátszás:

Ha a Fradi döntetlent játszik a Pápával, a Loki nem tudja legyőzni a Haladást (tehát döntetlen vagy kikap) és a Zete nyer Szolnokon, akkor a Loki ötödik lesz 47 (vagy 46) ponttal, a 48 pontos Fradi és a szintén 48 pontos Zete meg eldönti a rájátszásban, hogy ki a jobb.

Ha a Fradi kikap a Pápától, a Loki döntetlent játszik a Haladással és a Zete nem tud nyerni Szolnokon, akkor a Zete az ötödik 46 (vagy 45) ponttal, az egyaránt 47-47 pontos Loki és Fradi meg „rájátszik”, hogy kié legyen a bronzérem.

Mindhárom gárda vasárnap 17.30-kor kezdi a maga meccsét, bő másfél (vagy szűk két) órával később már okosabbak leszünk.És eztetet olvastad már?

A gyöngyöspatai bolhacirkusz

Obama és az UFO-k

A Hülyeség

Miért kell tahónak lenni?

 Cimkék: magyar foci, nb1, fradi, loki, zete
1 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Szóljon hozzá!