FN Blog / Fociblog / Bajnok a Vidi, ez a legnagyobb siker?
Nyomtatás Betűméret
Bajnok a Vidi, ez a legnagyobb siker? 2011-05-12 19:53:10
Két fordulóval a vége előtt eldőlt, a Videoton nyeri a bajnokságot.

 

Ahogy arra már hetek óta számítani lehetett, behúzta a Vidi. A Kaposvár elleni 3-1-es győzelemmel eldőlt, már matematikailag sincs esély arra, hogy valaki letaszítsa őket a trónról. Így a hátralévő két forduló már csak formalitás a fehérváriak számára.

Szokás mostanság emlegetni, hogy „ez a Vidi történelmének legnagyobb sikere”. Ezzel azért vitatkoznék egy kicsit. No nyilván a kupagyőzelmet, pláne a ligakupa sikereket, nem lehet egy lapon említeni a bajnoki címmel. A dobogós helyezéseket meg depláne. Szóval „hazai porondon” kétségtelen, hogy ez a bajnoki cím a klub történelmének legnagyobb sikere. Na de...

Azért ne feledjük, volt ott Fehérváron egy nagyon komoly UEFA-kupa menetelés is. Sőt inkább huszáros vágta. És még csak nem is a sokszor megcsodált és legalább annyiszor visszasírt '50-es években, hanem időben jóval közelebb hozzánk, konkrétan 1985-ben. Mint az bizonyára sokak számára emlékezetes, a Vidi egészen a döntőig jutott, igaz sajnos ott alulmaradt a Real Madriddal szemben. Hát az az ezüst azért talán vetekszik a bajnoki címmel. Szerintem. Bár persze ezen is lehet vitatkozni.

Nos, azért ez nyilván kellemes időtöltés lehet a Videoton szurkolók számára. Mondhatni édes kis problémát kell megvitatniuk a kellemes nyári melegben, egy (esetleg több) jó pofa sör mellett: vajon az UEFA kupa ezüst vagy ez a bajnoki cím a klub eddigi legnagyobb sikere?

Mi többiek most persze pár hétig irigykedünk egy picit, hogy aztán a nyár végére újult erővel készüljünk a visszavágásra. Mert a bajnoki cím ugye egy évre jár alapjáraton, a következő éviért újra meg kell küzdeni.

Addig persze Vidi fieszta...És eztetet olvastad már?

A gyöngyöspatai bolhacirkusz

Obama és az UFO-k

A Hülyeség

Cimkék: bajnok csapat, vidi, nb1, magyar foci
3 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Szóljon hozzá!