FN Blog / Fociblog / Fradi-Loki, keserédes meccs
Nyomtatás Betűméret
Fradi-Loki, keserédes meccs 2011-05-02 20:25:57
Ami volt: inkább küzdelem, mint játék, orbitális védelmi bakik, velős szakértői vélemény. Ami nem volt: igazi öröm a végén.

 

A hétvége rangadója volt a Fradi-Loki. Úgy álltunk neki, hogy aki nyer, az nagy lépést tesz afelé, hogy a dobogón végezhessen. Végül is senki sem nyert, a játék sem volt különösebben jó, de azért mégiscsak tartogatott érdekességeket az összecsapás.

Furcsa meccs volt, inkább küzdelmes, mint játékos. Az első félidőben a Fradi irányított, igaz nem tudott magasan ellenfele fölé nőni. Inkább csak meddő mezőnyfölény volt ez, néha egy-egy helyzetecskével. Ez tipikusan az a félidő volt, amikor szinte minden támadásban benne van a gólhelyzet lehetősége, ugyanakkor minden támadás végén az utolsó passz vagy egy méterrel hosszabb vagy egy méterrel rövidebb a kelleténél. És ezt azért nehezen tudnám csak a vizes fű számlájára írni. Nagyrészt dekoncentráltság volt inkább. Persze egy-egy ellentámadás képében a Loki is jelezte, hogy nem feltétlen lenne elégedett a 0-0-al. Sőt, a félidő végén egy kapufával is.

Gól nélküli döntetlennel zárult az első játékrész, jöhettek a szakértői megnyilvánulások, köztük is az, mellyel ember nincs a Földön, ki vitába tudna szállni. Ha jól rémlik Hajdú Attila találta mondani a velőst, nagyjából az volt az esszenciája, hogy ugyan 0-0 az eredmény, de akár lehetne ez fordítva is. Szent igaz druszám, szent igaz, igaz ugyan, hogy a Fradi rúgott nulla gólt és a Loki nullát, de a játék képe alapján történhetett volna ez fordítva is!

Aztán jött a második félidő és a buta hibák góljai. Kezdődött azzal, hogy Abdi adott közvetett gólpasszt Coulibalynak. Már úgy értem a közvetett gólpasszt, hogy nem konkrétan Coulibalynak adta el a labdát, hanem Bódinak, aki viszont köszönte szépen és kiugratta játékostársát. Coulibaly meg, ha már ott volt a labda, belőtte. Ennek utána átvették az irányítást is a debreceniek. Iszonyatos erőket ugyan nem mozgattak meg az újabb gól érdekében, de magabiztosan járatták a labdát és szemmel láthatóan az ő elképzeléseik szerint folytatódott az összecsapás. Egészen a 84. percig.

Ekkor jött ugyanis Mijadinoski aki gyönyörűen ment fel fejelni egy beívelésre, tanári módon tette bele a fejét a labdába, a labda meg védhetetlenül vágódott a hálóba. A dolog „apró” szépséghibája, hogy mindezt a saját kapuja előtt tette. Így aztán persze senki nem szaladt gratulálni neki...

Nyilvánvaló, hogy ha mindezt a túlsó kapunál követi el, akkor a vállukon viszik a kezdőkörig a csapattársak, és Kondás Elemér is elégedetten csettint, „nocsak mégis jó volt betenni ezt a faszit a kezdőbe”. A sors fintora, hogy nem sokkal később a másik kapu előtt került helyzetbe Mijadinoski, az persze kimaradt...

Nehéz megmondani, hogy ki lehetett elégedettebb az 1-1-el. Egyáltalán elégedett lehetett-e valamelyik fél? Persze nézőpont kérdése.

Loki:

Alapjában véve az Üllői úton nem rossz eredmény az 1-1 a vendégcsapat számára. Sőt, igazából egy rangadón a vendégcsapat számára általában nem rossz eredmény a döntetlen. Innen nézve akár jókedvűen is utazhattak hazafelé a debreceniek. Ugyanakkor ezúttal egyértelműen egy megnyert meccset engedtek ki a kezükből, ráadásul tényleg egy elképesztően buta (ön)góllal. Ráadásul egy olyan győzelmet engedtek ki a kezükből, mellyel mindjárt ott álltak dobogón, két riválist maguk mögé utasítva. Erről az oldalról nézve viszont már nem sok okuk lehetett az örömre.

FTC:

Egy reménytelen meccset sikerült döntetlenre menteniük, nagy szerencsével. Ráadásul ezzel az eredménnyel a Lokit maguk mögött tartva holtversenyben ott állnak a dobogón. Ez a része örömteli lehetett számukra. Minden más már kevésbé. A második félidő játékát elnézve elég vicces lenne, ha nagy ünneplébe kezdtek volna az öltözőben. Ráadásul a pontvesztéssel elmulasztották azt az esélyt, hogy fellépjenek a dobogó második fokára. És persze a Fradi számára hazai pályán egy döntetlen (pláne ilyen körülmények közt) sosem lehet túl örömteli....


Cimkék: magyar foci, nb1, fradi, loki

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Szóljon hozzá!