FN Blog / Fociblog / Kilenc éve ment el „Simi”
Nyomtatás Betűméret
Kilenc éve ment el „Simi” 2011-04-23 19:18:29
Az FTC egykori legendás játékosára emlékezünk.

 

Kilenc éve hunyt el Simon Tibor, az FTC egykori legendás játékosa, a Sopron edzője. Bár soha nem tartozott a pengés labdarúgók közé, nem bonyolódott látványos cselsorozatokba és nem táncoltatta a fülén a labdát, határtalan lelkesedése, küzdeni tudása, fanatizmusa és nem utolsó sorban a futball iránti alázata, gyorsan a szurkolók első számú kedvencévé tették a csupaszív játékost. Ahogy egykori edzője megfogalmazta, biztos, hogy nem ő volt a Fradi történelmének legjobb játékosa, de az is biztos, hogy ő volt a Fradi történelmének egyik legfontosabb játékosa. Hasonló gondolatokat fogalmazott meg Nyilasi Tibor is, aki szintén edzője volt:

Olyan kisugárzása volt, amellyel még a csüggedőket is fel tudta támasztani. Bárkinek, bármilyen gondjai voltak, mindig segített, ha az éjszaka közepén is hívta valaki, azonnal a segítségére sietett. Nem mondom, hogy nem voltak hibái, de melyik embernek nincsenek. Azt állítom, hogy nagyon tudott szeretni, a barátaiért a tűzbe ment volna. Nem ő volt minden idők legjobb ferencvárosi labdarúgója, de az egyik legfontosabb, az biztos.

Simi 338 mérkőzésen lépet pályára az FTC-ben és 16-szor a válogatottban. Pályafutása csúcsát az FTC 1995-os Bl szereplése során érte el, ahol oroszlánrészt vállalat a csapat sikeréből. Talán a legemlékezetesebb meccse a Grasshoppers-FTC (0-3) volt, ahol törött kézzel, összecsavarozott csonttal is vezéregyénisége volt csapatának.

2002. április 21.-én a Sopron edzőjeként egy budai szórakozóhelyen szóváltásba keveredett az egyik vendéggel, mire a szórakozóhely „biztonsági emberei” távozásra szólították fel. Simon ennek eleget téve elhagyta a szórakozóhelyet, ám ekkor, máig tisztázatlan (és érthetetlen) okból az egyébként többek közt exrendőrökből és szolgálaton kívüli rendőrökből(!) álló „biztonságiak” utána rohantak az utcára, ahol is brutálisan agyonverték. A kórházba szállítás után az orvosok még két napig küzdöttek a kómában lévő edző életéért, de április 23.-án a „legendás kettes” szervezete feladta a harcot. Mivel az elkövetők közül többen is „kötődtek” a rendőrséghez, talán nem is meglepő, hogy az ügy „elsikáltatott”. A térfigyelő kamerák felvételei rejtélyes módon eltűntek, ami megmaradt az rejtélyes módon értékelhetetlenné vált.

Simon Tibiről és életpályájáról egy bővebb megemlékezés ITT, a Tempó Fradi jóvoltából!

És egy videó, melyet az 1899.hu oldal készített és töltött fel, Simon Tibi emlékére:

A holnapi MTK-FTC örökrangadó előtt a Ferencváros Szurkolók Szövetsége csendes megemlékezést szervez az FTC székházhoz. A szervezők kérik, hogy a megemlékezők egy szál gyertyával érkezzenek, 15.00 -16.00 közt. A szurkolók 16 óra után vonulnak át az MTK stadionjához.Cimkék: ftc, simi, magyar foci
9 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Szóljon hozzá!