FN Blog / Fociblog / A BL-t másolták az Európa Ligában
Nyomtatás Betűméret
A BL-t másolták az Európa Ligában 2011-04-08 20:29:04
A helyzet kísértetiesen hasonló...

 

Kicsit olyan érzésem van a csütörtöki EL meccsek eredményeire tekintve, mintha a Bajnokok Ligája negyeddöntőket látnám viszont. Azokról ugye írtam ITT, most szinte ugyanazt a bejegyzést átmásolhatnám ide, nyilván a csapatnevek kicserélése után. Furcsa, de az eredmények és ezzel a csapatok kilátásai a visszavágók előtt, szinte ugyanazok. Ugyanúgy, mint a Bajnokok Ligájában, az Európa Ligában is a négyből három párharc gyakorlatilag eldőlt. Persze, mint a BL esetében, itt is megjegyezhetjük, hogy ugye semmi sem lehetetlen a mai fociban...

Mégis, miután a Porto a Szpartak Moszkva ellen, a Villarreal pedig a Twente ellenében ért el egyaránt 5-1-es győzelmet, talán nem nagy kockázat kijelenteni, formalitásnak tűnik a visszavágó. Habár mindkét vesztes hazai pályán próbálkozhat a visszavágással, eléggé valószínűtlennek tűnik, hogy minimum négygólos győzelmet arassanak. Annál kevesebbel meg nem sokra mennek, maximum a tisztes búcsúra elég. Márpedig a Porto vagy éppen a Villarreal ellen négy gólt rúgni és közben egyet sem kapni... Szóval a Szpartak és a Twente (szerintem) ehhez kevés.

Egy picivel könnyebb helyzetben van a PSV. Na nem sokkal, de a Benfica otthonában elszenvedett 4-1-es vereség azt jelenti, hogy elég „csak” 3-0-ra nyerniük a továbbjutáshoz. Na persze egy Benfica ellen azért ez sem egyszerű feladat. Óriásit kéne focizniuk hozzá.

Maradt még egy párharc, ami egyelőre teljesen nyílt. A Dinamo Kijev-Braga összecsapáson 1-1-es döntetlen született, így a portugálok a lehető legminimálisabb előnnyel várhatják a visszavágót, hiszen az idegenben lőtt góljuknak köszönhetően nekik a 0-0 is jó lenne a folytatásban. Persze kötve hiszem, hogy erre játszanának majd hazai pályán, de azért kijelenthetjük, ha a második felvonáson semmi sem történne, tovább menne a Braga. Nyilván lesznek azért történések ezen a meccsen. Feltételezem, hogy ez lesz a nyégy közül az a mérkőzés, amit mindenképp érdemes lesz nézni, hiszen, míg a másik három összecsapással kapcsolatban inkább csak megszokásból vagy közhelyként emlegetjük, hogy bármi megtörténhet, a Dinamo és a Braga párharcában még tényleg semmi sem dőlt el.


Cimkék: világfoci, el,
4 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Szóljon hozzá!