FN Blog / Fociblog / Bl: hárman a négy között
Nyomtatás Betűméret
Bl: hárman a négy között 2011-04-07 18:19:36
Persze még csak féllábbal vagy talán háromnegyeddel...

 

Túl a negyeddöntők első körén kijelenthetjük, hogy a párharcok nagyobbik felében, mondjuk háromnegyedében, meglepően simán alakultak az események. Sőt, talán az is megkockáztatható, hogy a négy párharcból három esetében a lényegi kérdés már az első összecsapáson eldőlt. Persze ha valaki most azt mondja, hogy a mai fociban, pláne ezen a szinten, már semmit sem lehet biztosra venni, nos fejet hajtok előtte, igaza van. Magam is ezt vallom, a visszavágókon még bármi megtörténhet és annak az ellenkezője is. Mert ugye ha a Schalke tudott nyerni 5-2-re Milánóban, akkor miért lenne lehetetlen, hogy az Inter is nyerjen 5-2-re a visszavágón? Persze nem nagy a valószínűsége a dolognak, de bármi történhet a 90 perc alatt.

De kezdjük talán azzal az összecsapással, amin, nyugodtan kijelenthetjük, abszolút semmi sem dőlt még el. A Manchester vendégeskedett Londonban, konkrétan a Chelsea pályáján és ugyan soványka (1-0-ás), de annál értékesebb győzelemmel tért haza. Gondolom mondanom sem kell, hogy egy Chelsea szintű csapatban egyértelműen benn van az egygólos hátrány ledolgozásának lehetősége, még akkor is, ha ezt a United otthonában kell „elkövetnie”. Kétségtelen, hogy a manchesteriek vannak előnyben. Egyrészt gólelőnyben, másrészt összejött az idegenben lőtt gól, ami azért nem rossz ha van, igaz nem sok, szám szerint egy. Persze nézőpont kérdése, mert a Chelsea előtt meg még ott a lehetőség, 90 percnyi, hogy idegenben lőtt gólokat szerezzenek. Vagy akár csak egyet, hiszen akár már azzal is továbbjuthatnak. Na persze úgy csak hosszabbítás és büntetők útján. Feltételezem, hogy a jelen helyzetben ezt a variációt gondolkodás nélkül elfogadnák. Egyébiránt a Chelseanek bármilyen arányú győzelem továbbjutást, a döntetlen vagy bármilyen arányú vereség kiesést jelent.

Vannak aztán a többiek, akik ennél lényegesen nehezebb helyzetben vannak. (vagy az ellenfeleik jobb helyzetben, megint csak nézőpont kérdése.

Itt van például a Sahtyor Donyeck csapata. Azért ahhoz képest, hogy mennyire mondogatta mindenki, ezek az ukránok nagy meglepetést okozhatnak, akár még a Barca számára is... Nos, ehhez képest a katalánok meglehetősen simán gázolták őket, 5-1-re. Na persze azért a Barcelona otthonában nem nehéz belefutni egy ilyen nehézlovassági pofonba. A visszavágón négy gólt kellene rúgni az ukránoknak, ráadásul úgy, hogy mindeközben a Barca egyetlen találatot sem jegyez. No a Barcelona ellen négy gólt rúgni, mondjuk úgy, nem kis feladat. A Barca ellen 90 percet megúszni kapott gól nélkül, szintén kemény dió. A kettőt együtt kivitelezni... Szóval a csodánál kicsit több kellene ahhoz, hogy a Sahtyor jusson tovább.

Sokkal jobb helyzetben a Tottenham sincs. Ők a Real otthonában vizitáltak és szintén nem túl reménykeltő, 4-0-ás vereséggel tértek haza. Hozzá kell tenni, a meccs nagy részében emberelőnyben játszott a Madrid. Persze a négy gól előny akkor is négy gól előny. Abban biztos vagyok, hogy az angoloknak eszük ágában sincs feladni és az első perctől kezdve iszonyatos nyomás lesz a Realon, nem csak az ellenfél, hanem a közönség részéről is, de ez vajon mire lesz elég? Négy gól kellene a hosszabbításhoz, öt a továbbjutáshoz. És azért 4-5 gólokat nem sűrűn kap ez a Real Madrid... Persze az is igaz, hogy ezt az angol csapatott láttuk már ebben a szezonban féli-meddig csodát művelni.

Van még az Inter-Schalke, ami 2-5-re végződött és értelemszerűen Schalke-Inter lesz a visszavágón, ami 5-2-ről indul. Három gól kevés az olaszoknak, mer' az még mindig csak 5-5 lenne és a németek öt idegenben lőtt góllal várják a meccset. Tehát minimum négyet kell lőni a továbbjutáshoz, feltéve, hogy a Schalke egyszer sem talál be a 90 perc alatt. Nyilvánvalóan állt már könnyebb feladat előtt az Internazionale gárdája. Nekem ez is eléggé lehetetlen küldetésnek tűnik.Cimkék: világfoci, bl
2 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Szóljon hozzá!