FN Blog / Fociblog / Örök tanulságul...
Nyomtatás Betűméret
Örök tanulságul... 2011-03-16 19:53:27
… szolgálhatnak a Bayern-Inter történései.

 

Jó meccs volt na! Ezt azért tegyük alapvetéssé már az elején. Pláne ahhoz képest, amit várt az ember. Mert megmondom őszintén, én egy kicsit tartottam egy unalmas 90 perctől. Még inkább tartottam, mikor a harmadik minutumban Eto'o révén beköszönt az Inter, egalizálva ezzel a párharc állását. Na, mondtam is magamban, ennek itt vége. Mármint az izgalmaknak, mert az olaszok beállnak és betont védekeznek, a németeknek meg nem igazán megy mostanában . Ellesznek egymással még 87 percet, aztán további 2x15-öt, majd jönnek a büntetők.

Szerencsére nem lett igazam. Lehetne akár ez az első tanulsága a meccsnek, agyalágyult hülye az, aki egy Bl visszavágó első perceiben „eldönti”, hogy márpedig milyen lesz ez a meccs. Bár az Inter valóban inkább a védekezéssel foglalkozott a félidő hátralévő részében (azért tegyük hozzá, közel sem annyira hathatósan, amennyire ezt egy olasz csapattól, pláne az Intertől elvárnánk), azért egyáltalán nem maradtunk izgalmak nélkül. A bajorok nyomták őket, nem kicsit, nagyon. A gólhelyzetekkel sem fukarkodtak, sőt a gólokkal sem. Gomez a 21. percben egyenlített, tíz perccel később Müller már a vezetést is megszerezte. Ezek után sem mérséklődtek a bajor rohamok, volt, hogy az olaszoknak a gólvonalról kellett kapufára kotorni a labdát, ugyanakkor a bajor kapura nem sok veszélyt jelentettek a szórványos ellentámadások. Nem hiszem, hogy a szünetben túl sok ember tett volna nagy pénzt az olaszok továbbjutására. Az Inter szurkolókon kívül talán senki. Bár közülük sem biztos, hogy sokan.

Talán pont ezért nyugodott meg túlságosan is a Bayern a szünetben. A fordulás után egyre veszélyesebb lett az Inter. És, lehet butaság, de nekem nagyon úgy tűnt, a németek egyáltalán nem veszik komolyan az egyébként egyre izmosabb olasz attackokat. Kicsit olybá tűnt, a bajorok nem hiszik, hogy ez az Inter még különösebb izgalmakat okozhat számukra. Talán az járt a fejükben, előbb-utóbb úgyis összejön még egy gól, az olaszoknak meg úgysem megy ma, így kissé tessék-lássék védekeztek. Vesztükre. Sneijder kicsivel a második félidő közepe előtt 2-2-re módosította az állást. Ez ugyan még mindig a Bayern továbbjutását jelentette, de Pandev 88. percben leadott lövése már nem csak Inter győzelmet, de Inter továbbjutást is eredményezett. Az első félidőben látottak alapján jókora hidegzuhany volt ez.

Vannak a futballban alapvető „szabályok”. Annyi helyen és annyiszor elhangoztak/leírattak már, hogy nyugodtan nevezhetjük közhelynek őket. Úgy látszik mégsem veszi mindenki elég komolyan. Úgy látszik mindig akad csapat, amelyik beleesik ezekbe a hibákba.

Ilyen alapvetés, tudom közhely, de baromira igaz, hogy a helyzeteket nem lehet büntetlenül elszórakozni. Pláne nem egy Internazionale ellen. Kisebb kaliberű csapatok ellen sem, de egy ilyen nagyágyú ellen pláne. A büntetés ezúttal sem maradt el.

Bődületes butaság és szarvashiba a szünetben elintézettnek tekinteni a meccset, a második félidőben meg félvállról venni az ellenfelet. Játsszon bármilyen gyengén az első játékrészben, tűnjön bármilyen könnyűnek az első félidő, nem lehet, nem szabad leírni a hátralévő 45 percre. Pláne nem egy olyan csapatot, ahol ott van egy Eto'o, egy Sneijder vagy éppen egy Pendev. Cambiassot vagy Maicont már meg sem említve. Nem lehet ezt büntetlenül megúszni.

Vicces, de az Inter az utolsó két percet leszámítva a párharc egyetlen másodpercében sem állt továbbjutásra, ugyanakkor a Bayern meg (szintén leszámítva az utolsó két percet) a párharc egyetlen másodpercében sem állt kiesésre. És akkor jöhet a következő tanulság, ami szintén közhely, mikor kell vezetni? Naná, hogy a lefújáskor. A többi ugye kit érdekel...

Szóval egy párharc esetében tökéletesen elég, ha valaki „csak” a második meccs utolsó percében, pontosabban a lefújáskor áll továbbjutásra, mert ő fog továbbjutni. A másik gárda meg nem sokra megy azzal, hogy az azt megelőző 178 percben jó pozícióban volt. Ez bizony sovány vigasz . Hogy mennyire sovány és pláne, hogy mennyire nem vigasz, sem a csapat, sem a szurkolók számára, azt most testközelből is megtapasztalhatta a Bayern...


Cimkék: világfoci, bl, inter, bayern
11 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Szóljon hozzá!