FN Blog / Fociblog / Fradi-Vidi, tényleg döntő?
Nyomtatás Betűméret
Fradi-Vidi, tényleg döntő? 2011-03-11 18:51:16
Nem, nem az, de egy kicsit mégis.

 

Holnap 19.30-kor kezdődik a tavasz (talán) legnagyobb rangadója. Az első bajnoki címéért harcoló Videoton látogat a 29. bajnoki címéért küzdő Ferencváros otthonába. Mondhatni, előrehozott döntő készül, amiben, amellett, hogy baromi nagy közhely, van némi igazság. Természetesen valójában nincs olyan, hogy „bajnoki döntő”. Se előrehozott, se másmilyen, hiszen a bajnokságok sajátosságai, hogy a meghatározott számú meccs összeredménye alapján alakul ki a végső sorrend. Általában.

Az Nb1.-ben például 30 forduló, illetve a 30 fordulóban elért eredmények alapján avatnak bajnokot, így a valóságban egyik meccsről sem jelenthető ki, hogy az lenne a döntő. Mégis, vannak azért olyan szituációk, olyan összecsapások, melyek az átlagosnál nagyobb jelentőséggel bírnak. Mondjuk azért, mert alapjaiban határozhatják meg a bajnokság folytatását. Ilyen meccs lesz a Fradi-Vidi is. Persze bármilyen eredmény születik is szombat este, az semmiképp sem dönti el végérvényesen a bajnoki cím sorsát, hiszen hátra lesz még további 11 forduló, de mindenképp meghatározza a csapatok további lehetőségeit.

Jelenleg így fest az Nb1 élmezőnye:

Videoton 40p

Ferencváros 34p

Paks 31p

DVSC 31p


Ha nyer a Videoton, 9 pontra növeli előnyét a Ferencvárossal szemben. A Loki és a Paks az esetleges hétvégi győzelme esetén szintén 9 pontnyi hátránnyal követheti a fehérváriakat. Ekkora előnnyel fordulni a bajnokság utolsó harmadára, nos az több mint jó előjel lenne Mezey mester tanítványainak. Mondhatni, nem is egy, hanem már másfél lábbal lépnének át a bajnoki cím kapuján. Persze onnan is el lehet még bukni, de őszintén szólva az már elképesztő „bravúr” lenne. Nyilván erősen idézőjelben a bravúr szócska.

Fradi győzelem esetén három pontra csökkenne a Vidi előnye, ami a hárompontos rendszerben ugye abszolút ledolgozható. Sőt (feltételezve a másik két üldöző hétvégi győzelmét) a Paks és a Loki is hat pontra megközelíteni az éllovast. És azért azt is nyugodtan kijelenthetjük, hogy 11 forduló alatt a hat pont is bőven behozható. Ne feledjük, hogy a következő fordulóban meg pont a Lokival kell megütköznie a Videotonnak. Így egy holnapi Fradi győzelemmel és egy jövőheti DVSC sikerrel teljesen nyílttá válna a bajnokság a még hátralévő tíz fordulóra. Na az lenne csak az igazán izgalmas hajrá...Cimkék: magyar foci, nb1, fradi, vidi
5 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Szóljon hozzá!