FN Blog / Fociblog / Van Persie hülye
Nyomtatás Betűméret
Van Persie hülye 2011-03-09 19:26:42
Nagyjából összefoglalva az. A Barca meg köszöni szépen és továbbmegy.

 

Jó kis meccsnek ígérkezett a Barca-Arsenal. Pláne, hogy semmi sem dőlt el a londoni „odavágón”. Az angolok némi előnyhöz jutottak, de csak pont akkorához, amit egy Barcelona azért simán le tud dolgozni hazai pályán. Ahogy már előre sejthető volt, az Arsenal izomból védekezett, a Barca meg a labdát járatta. Hol a saját térfelén, hol meg az ellenfélén, nem voltak restek 70%-os labdabirtoklást felmutatni. Ugyanakkor azt is bemutatták, hogy mi is az a meddő mezőnyfölény, mer'hogy azt azért nehéz lett volna kijelenteni, hogy futószalagon jöttek volna a katalán helyzetek. A labdabirtoklás megvolt, a bogyójáratás is, mégis néha úgy tűnt, valójában az Arsenal akarata érvényesül. Igen.

Így ment ez egészen a félidő végéig. Akkor jött Iniesta, lecsapott a játékszerre, kibökte azt Messinek, aki csinált egy olyant, amiért érdemes volt bekapcsolni a tévét. És aminek láttán feltehetőleg a nagy Diego Armando is lefordult a székről. Ide is érdemes hát betenni...

Szegény Almuniát egy laza bokamozdulattal átkeresztelte Paprika Jánossá, hogy aztán visszanyúljon a labdáért és unottan a hálóba vágja azt. Erős a gyanúm, hogy Almunia még hetekig felsír álmában, ha felsejlik előtte a felé robogó Messi képe. És egyre inkább vélhető, hogy Lionel Messi valójában egy génmanipuláció eredménye, melynek során sikeresen gyúrták egybe Maradonát, Pelét és Puskás Ferencet. Csak így történhetett.

A szünet után aztán felpörögtek az események. Először Busquets gyakorolt gesztust az Arsenal felé, mikor egy szöglet után a saját kapujába bólintott. Az 1-1 ismét az angolokat ültette nyeregbe. És akkor jött Van Persie, hogy egy ritka nagy butaság útján a kiállítás sorsára jusson. Az történt, hogy sípszó után elrúgta a labdát, tette mindezt úgy, hogy volt már egy sárgája. Busacca sporttárs meg nem volt rest ismét megmutatni neki a sárga kártyáját, sőt értelemszerűen rögtön utána a pirosat is...

Ne szépítsük, Van Persie ritka nagy barom volt. Azért jegyezzük meg, Van Persie ugye nem egy megszeppent tini, aki csak egy elképesztő sérüléshullám következtében keveredett az Arsenal Bl keretébe, hogy aztán a Camp Nou gyepén lányos zavarában azt se tudja, milyen rendezvényen van. Profi labdarúgó, ráadásul a rutinosabbak közül (már ami az Arsenal keretét illeti), így nehezen hihető, hogy ne tudná mi jár a sípszó utáni labdaelrúgásért. Mint ahogy az sem kétséges, hogy azt is pontosan tudja, mi jár együtt a második sárgával. És szintén gyanús, hogy nagyjából azzal is tisztában volt, a Camp Nou-ban, 95000 drukker előtt, 11 emberrel is baromi nehéz megúszni egy félidőt kapott gól nélkül (pláne, ha égető szüksége van arra a gólra a katalánoknak), emberhátrányban meg szinte lehetetlen. Van Persie hülyesége kvázi megpecsételte az Arsenal sorsát. Persze nem tudhatjuk, hogy mi történt volna ha... Lehet, hogy akkor is továbbmegy a Barca. Lehet, hogy akkor is kapnak két gólt. Persze az is lehet, hogy nem.

Ami viszont biztos, az 1-1 ellenére kegyetlen helyzetben találták magukat a londoniak. A katalánok meg, naná, megérezték a vérszagot, negyedóra alatt rúgtak még kettőt és részükről rendben is volt a dolog. Köszönik szépen!Cimkék: barca, arsenal, bl
25 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

6. helehula 2011-03-14 18:28:33
Tetszik a blog, és az írás. Azt hiszem, hogy többszörösen visszatérő vendég leszek. :)

Osztom a véleményt azzal kapcsolatban, hogy mi lett volna ha... :) Lehet nem kellett volna ott kiállítani, de ezen már kár elmélkedni. Főleg, hogy nem is volt jobb az Arsenal. Első félidőbe 11 emberrel se jutottak el kapura lövésig. :)
5. Noti 2011-03-11 19:33:25
igazság szerint én a Liverpoolt kedvelem az angol csapatok közül, ettől függetlenül tetszett az Arsenal stílusa/játéka az utóbbi években. kifejezetten szimpatikus csapat. de a Braca elleni meccsük nagy csalódás volt számomra. kár volt érte, mert biztos vagyok benne, hogy más felfogásban pályára lépve egy óriási meccset láttunk volna.
4. Ágyús 2011-03-11 13:42:24
Volt nagyon régen egy Arsenal- Liver-
pool Angol Kupadöntő amit volt szerencsém látni,nos azóta szurkolok
az ágyúsoknak.Uraim,de a tények....
Nulla kapura lövés,jogosan meg kellett
volna adni a 11-est a Barcának Messi buktatásáért.Sajnos a holland gyerek egy idióta, nem való
ebbe a nagy múltú csapatba.Igen bíró talán még velünk volt elnéző.
Van amit el kell fogadni,még akkor
is, ha ránk nézve nem kellemes.
"szerecsenmosdatás" Te is nagy marha vagy, talán nem nézted a meccset? Ostobaságodban hasonlítasz
VanPersie-re.
3. Noti 2011-03-10 18:47:35
azért ott az első félidőben is volt egy 16-oson belüli Messi felvágás, ami után elmaradt a büntető...
szóval ezt a kiesést úgy beállítani, hogy a bíró miatt volt... finoman szólva is butaság lenne. :)
persze mindenkinek más (lehet) a véleménye.
2. Fociimado 2011-03-10 14:31:45
Osztom a cikkíró véleményét, sőt megjegyezném VanPersie az első félidőben szándékosan fejbe rúgta a földön fekvő Messit, már akkor ki kellett volna állítani, sőt a 11-esnél Diegot buktató védőnek már volt egy sárgája, itt a bíró elfelejtette megadni a jogos másodikat, tehát a pirosat.
Valóban belenyúlt a bíró a meccsbe, de szerencsére ezzel együtt sem tudta megakadályozni a foci diadalát.
1. szerecsenmosdatás 2011-03-10 10:21:37
Ugyan már... teljesen nyilvánvaló, hogy a bíró belenyúlt a meccsbe. Egyenlítő gól után tíz percen belül csodák-csodája egy kiállítás és egy tizenegyes. A bíró elkezdte félteni azt a szép vastag csekket, ami a meccs után járt neki Rosell-től személyesen.
De most minden rendben van. A bíró megkapta a csekket, a Barca a továbbjutást, Messi kaphat még egy aranylabdát ajándékba, a FIFA reklámbevételei meg tovább nőnek. Na nehogy már csökkenjen a nézettség mert kiesett az aranyborjú. Inkább köpjünk a focira!

Szóljon hozzá!