FN Blog / Fociblog / McCabe eltüntette volna a Fradit
Nyomtatás Betűméret
McCabe eltüntette volna a Fradit 2011-02-27 20:28:25
Valószínűleg az esetnek van némi köze ahhoz, hogy a Zrt. nélkül akár többszörösére ugorhat az ingatlan értéke...

 

Semmi kétség, Kevin McCabe ötlete, a végelszámolás megindítása azonnal megpecsételte volna a Fradi labdarúgócsapatának sorsát. Ezt a feltételezést erősítette meg, néhány napon belül másodszor, Borbély Zoltán, az MLSZ elnökségi tagja. Borbély ezúttal az Inforádiónak nyilatkozott és ismét megerősítette, a végelszámolás megindítása azonnali licence vesztéssel járt volna. Ezáltal természetesen a bajnokságot sem folytathatta volna a klub. És az is teljesen egyértelmű, hogy az a klub, amelyik nem tudja befejezni a bajnokságot, a következő szezonban csak két bajnoki osztállyal lejjebb kaphat besorolást... Esetünkben ugye az Nb3-ba.

McCabe úr, aki az utóbbi időben már-már sportot űz a demagóg közlemények kiadásából, a minapi interjújában megpróbálta bagatellizálni a dolgot, azt állítva, hogy később (mármint az eljárás megindítása után) egyeztettek volna az MLSZ-szel, illetve véleményeztették volna a dolgot. Micsoda profizmus, először „kizáratjuk” a csapatot, „visszasoroltatjuk” az Nb3-ba, majd utána megkérdezzük, hogy akkor most kizártatok?

Nem hinném én erről a McCaberől, hogy valóban ennyire hülye lenne. Inkább gyanús, hogy finoman szólva sem jött volna rosszul számára, ha eltüntetheti a csapatot. Pláne, hogy az utóbbi hetekben felettébb furcsa információk láttak napvilágot. A teljesség igénye nélkül:

Az MNV által nyilvánosságra hozott szerződésből kiderült, a skót valamiért fontosnak érezte kikötni, csak két évig kötelezhető a csapat működtetésére. Furcsa kikötés ez egy olyan befektetőtől, aki állítólag hosszútávra (15-20 év) tervez, Bl csapatot építene, no meg új stadiont.

Kiderült, hogy egy bizonyos IF Zrt. havi 40-50 millióval (évi 5-600 millió) beszállt volna a labdarúgócsapat üzemeltetésébe, de McCabe, aki folyamatosan azon panaszkodik, hogy nincs elég szponzor, ajtót mutatott nekik.

Egy másik cég hajlandó lett volna megvásárolni a labdarúgócsapatot, de McCabe érthetetlen módon (hiszen állítása szerint már hónapok óta el akarja adni) velük sem egyezett meg. A skót állítása szerint nem látta 100%-ig garantáltnak, hogy az illető cég „a klub hagyományaihoz méltóan tudta volna működtetni a csapatot”.

Megható ez a fajta törődés, gondolhatnánk, ha két nappal később nem próbálta volna meg elindítani a végelszámolást a Zrt. ellen. Adódik a kérdés, vajon ezzel látta 100%-ig biztosítottnak a csapat „méltó szereplését”? Vagy inkább arról van szó, hogy a 8 hektáros ingatlan piaci értéke egyből megugrana, ha nincs már a Zrt? (McCabe terve szerint jogutód nélkül szüntette volna meg a Zrt.-t)

Nem sokkal később, miközben folyamatosan azt hazudta, hogy az FTC-vel már megállapodott a Zrt visszavételéről, 1 euróért eladta a labdarúgócsapatot annak a Beki Krisztiánnak, aki azzal kezdte székfoglalóját, hogy pénze nincs a működtetésre, sőt nem is tud pénzt szerezni, úgyhogy egyelőre azt sem tudja, miből ad fizetést a következő hónapokban... (Vajon ezzel látta 100%-ig garantáltnak a csapat méltó szereplését?)

Talán majd a következő, csúsztatásokkal, ferdítésekkel teli közleményéből ezt is „megtudjuk”. Abban már lehet azzal szédíti a nagyérdeműt, hogy ő nem is csak évi 1-1.5 milliárdot költött a csapatra, hanem egyenesen 10-15 milliárdot. És persze azt is euróban. Hátha van még kit hülyíteni...


Cimkék: magyar foci, fradi, McCabe
38 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

2. Kiss Arnold 2011-03-06 08:58:03
Már régóta tudja mindenki, hogy ez egy ingatlan csalás volt, és a fedő ügylet volt a foci csapat. Aki a szerződést aláírta azzal együtt egy cellába kell juttatni ezt a szélhámost.
1. öngól 2011-03-01 18:06:42
Remélem végre bebukik a Szász-Rieb-McCabe trió. Ezek aztán nem kicsiben terveztek! Horribilis összeget kaszáltak volna a terület hasznosításából mind a hárman. Ezek nem hülyék, hanem pofátlan, gátlástalan "üzletemberek". Remélem az MNV nem hagyja futni őket!

Szóljon hozzá!