FN Blog / Fociblog / Nem csak a Fradi, McCabe is bajban lehet
Nyomtatás Betűméret
Nem csak a Fradi, McCabe is bajban lehet 2011-02-21 21:29:40
„Valami bűzlik a Fradi-pálya eladása körül”

 

Ezzel a címmel jelent meg az Ulloi129 írása, szóval plagizáltam, loptam, ganyé voltam. :) Egyébként más helyeken is megjelent, ahogy a cikkben is olvasható, például az MTI is megszellőztette.

Szóval egyre gyanúsabb, hogy a kormányváltás után nem véletlenül lett egyre sürgősebb McCabe számára megválni az FTC Zrt.-től és esetleg egyben az ingatlant is pénzzé tenni. Sőt, az utóbbi hetekben/hónapokban már égetően sürgős lett. Ez azért (ha semmi sumákolást nem feltételezünk a háttérben) némiképp ellentmond a józan észnek. Mondhatni, ki lenne olyan hülye, hogy évekig pakolja a pénzt egy üzletbe és utána akkor akar túladni rajta (akár fillérekért is) mikor az jó eséllyel beindulna?

Konkrétan, McCabe lassan három éve finanszírozza a futballcsapat működését. Az éves költségvetéssel kapcsolatban sok a találgatás, hivatalosan „havi 100 millióról” beszéltek. Ez talán kissé túlzó szám, de az szinte biztos, hogy évi 6-800 millió alatt nem úszta meg a bulit. Az erősen gyanítható, hogy eddig nem sokat termelt vissza az üzlet, most viszont teljesen reális esélye van a csapatnak arra, hogy kilépjen a nemzetközi porondra, ami nyilvánvalóan teljesen más kondíciókat jelentene számára. Akár bevételek szempontjából, akár a csapat eladása szempontjából. Szóval minimum furcsa ez a pánik szerű menekülés.

Hacsak nem arról van szó, hogy a Szász-Rieb-McCabe trió már egy ideje tudja azt, ami a nagy nyilvánosság elé csak a minap került ki, az MNV gőzerővel vizsgálja a Fradi-pálya eladása körüli szerződéseket is.

Akit érdekel maga a szerződés, pontosabban az eredeti szerződés, az megtekintheti MNV honlapján, konkrétan ITT. Száraz jogi szöveg, inkább csak hozzáértőknek. Szívesen átnézném a módosításokat is (volt pár), illetve a Rieb (akkori FTC elnök) és McCabe közt kötött paktumokat. Bizonyára lenne ott egy-két érdekesség. Hogy mást ne mondjak a McCabe által az utóbbi időben sokat emlegetett „csak két évig köteles üzemeltetni a futballcsapatot” részt. Ez ugyanis sehogy sem fér a fejembe, figyelembe véve a szituációt. Minimum furcsa, hogy átvesz valaki egy futballcsapatot, a külvilág felé rendre a hosszú távú elképzeléseit kommunikálja, Bl, új stadion, nagyszabású tervek a következő 5-10 évre, de valamiért fontosnak érzi belevenni a szerződésbe, hogy ő csak két évig köteles...


Cimkék: magyar foci, fradi
34 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

7. ismerős drukker 2011-03-01 17:47:06
Szerintem is lekapcsolhatnák már ezt a szélhámos Riebet, sok van már a számláján - minden értelemben! Csak pont addig volt elnök, amíg nyélbe ütötte az eladást. Milyen érdekes, ez valóban nem lehet véletlen.
6. Tudós 2011-03-01 17:32:55
Ha vaklaki ismeri a Rieb Györgyöt, az tudhatja, hogy még nem kötött olyan üzletet, amiben ő anyagilag ne járt volna jól!!! Nem lehet véletten a nagy gazdagság, amiben él a családjával!!!
Hát vizsgálják is csak meg a hatóságok! Persze, lemondott az elnöki posztról, mert üzleti ügyei elszólították.... gondolom be kellett fektetni az újonnan szerzett sok milliót.... Remélem, végre tudja is a hatóság, hogy mit vizsgáljon!
5. eminem 2011-02-28 19:03:42
Imre fiam hüle vagy.Menj a helyedre.
4. Feriur 2011-02-28 03:12:27
Kasztory Úr,
Nem kellene belekeverni a politikát, inkább a helyesírást meg a futball iránti alázatot kellene gyakorolni. Jó a pesti gőg, de nem itt.
Noti bejegyzése a figyelemreméltó és elgondolkodtató. Vajon Kubatovon kívül miért nem sikított egy emberként minden Fradi-szaki? Kubatov tőlem lehet pártigazgató és Fradi-főnök, mert régebben meg a Mezőgazdasági Minisztérium felügyelte évtizedekig a Fradit.
3. Noti 2011-02-23 15:45:18
hozzátéve, ha Kobatov nem akadályozza meg McCabe-t a végelszámolás elindításában, akkor ma már max. nb3-as csapat a Fradi. ugyanis a szabályok szerint már a végelszámolás megindítása is azonnali licence vesztéssel és ezzel együtt a bajnokságból való kizárással jár. az a csapat meg, amelyik nem fejez be egy bajnokságot, a következő szezonban két osztállyal lejjebb kap besorolást.
így ha jött volna új tulaj, ha nem, az nb3-nál magasabb osztályban nem indulhatott volna a Fradi.
2. Noti 2011-02-23 15:39:38
Imre!
bevallom, én is sokáig bíztam McCabe-ben, de az utóbbi hetek történései sajnos bebizonyították, hogy nem tisztességes szándékkal érkezett ide.
majd nézd meg, ki(k) is áll(nak) Berki "cége" mögött. például a "Tocsik ügyben" jogerősen is elítélt Szókai úr... gyönyörű haveri köre van McCabe-nek: Szász, Rieb, Szókai... kell ennél több?
    1 2    Következő 6 »

Szóljon hozzá!