FN Blog / Fociblog / Ismét elképesztő brutalitás a lelátón
Nyomtatás Betűméret
Ismét elképesztő brutalitás a lelátón 2011-02-19 12:49:47
Ezeknek már semmi sem szent...

 

Újabb döbbenetes példája a magyar stadionokban dúló elképesztő erőszakhullámnak, szurkolói aljasságnak. Mint ahogyan azt a magyar válogatott köré szerveződött, Carpathian Brigade nevű csoport honlapjáról megtudtuk, adományozásra készülnek.

Íme a megjelent hír, teljes valójában:

(figyelem! Csak erős idegzetűeknek! 12 éven aluli gyermekek csak szülői felügyelet mellett olvashatják!)

Tisztelt Szurkolótársak!

Szeptember 6.-án Moldovában játszik majd szeretett válogatottunk. Utunk Erdélyen, a magyar lakta területeken át vezet majd a túra során. Úgy érezzük itt az idő, hogy csoportunk is tegyen valamit a rászorulókért, pláne, hogyha a határon túli területekről beszélünk. Túránk során útba ejtjük Déva városát, ahol egy adomány csomagot szeretnénk átadni a Böjte Csaba vezette Dévai Szent Ferenc Alapítványnak. Ez az alapítvány a szegény sorsú magyar gyermekek felkarolásával és oktatásával foglalkozik. Magyar nyelvű könyvek - tankönyvek, tartós élelmiszerek és pénz adomány az, amire a leginkább szükség lenne! A következő hazai selejtezőnkön - Magyarország - Hollandia, március 25. - lehetőségetek lesz adakozni a T-szektor bejáratánál a mérkőzés előtt és a szünetben. Hasonló akcióra készülünk a svédek elleni hazai selejtező mérkőzésen. Aki úgy érzi, hogy nem csak anyagilag tudná támogatni az ügyet vagy nem lesz ott a hazai mérkőzésen, az érdeklődhet emailen keresztül:
fokiattila@vipmail.hu email címen.

Kérünk mindenkit, hogy aki teheti álljon oda egy nemes ügy mellé!

Segítségeteket előre is köszönjük!

Hajrá Magyarország!


Mint az a hírből egyértelműen kiderül, az előre megfontolt szándék teljesen nyilvánvaló! Kérdés, hogy meddig fajulhat még ez a borzalom? Mikor parancsolunk már megálljt, a lelátókon szerveződő csoportok fékeveszett őrjöngésének? Tavaly, a nagy árvizek idején, különböző szurkolói csoportok, szervezett homokzsák pakolásokkal tartották rettegésben a katasztrófa sújtotta területek lakosságát. De hallhattunk már sunyi módon takarót/meleg ruhát osztogató szurkolókról, véradást szervező csoportokról vagy éppen (belegondolni is rossz!) gyermekkorháznak adományt gyűjtőkről. Mint jól látható, egyáltalán nem egyedi, elszigetelt jelenségről van szó. Ez egy évek óta tartó, borzalmas folyamat része!

Szerencse, nagyon nagy szerencse, hogy a honi média gondosan eltitkolja az ilyen és ehhez hasonló brutális szörnyűségeket a társadalom előtt és igyekszik inkább a pozitívumok hangoztatásával a lehető legjobb képet kialakítani a magyar szurkolói kultúráról...


Megosztás:

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez
Cimkék: szurkolók, magyar foci
61 szavazat alapján

Mi a véleménye a bejegyzésről?

Nagyon gyenge   Nagyon jó

Hozzászólások

7. Noti 2011-02-27 16:30:25
Locksmith926!

akkor személyesen válaszolok rá. :)
tudod az irónia az nem egy ország, ahol az ironok laknak...

nem annyira poén, sokkal inkább görbe tükör, a honi média felé. :)
6. Locksmith926 2011-02-25 11:06:42
A kezdeményezés nemes, de a cikk írója egy barom.
Minek kell mindent poénra venni, te nagyon hülye?
(Igen ez személyes kérdés volt.)
5. Noti 2011-02-20 20:50:20
Antiszurkoló!

látom rákaptál az ízére te is. :)
4. antiszurkoló 2011-02-20 18:41:21
Hihetetlen, hogy egyes elvetemült firkászok mire nem képesek a kín-hírverés, és a nemzeti egyetértés szétverése érdekében. Ez a cikk kimondottan izgat, gyűlöletkeltésre uszít, félelemkeltés céljából íródott, kifejezetten magyar összefogás ellenes. Riogatásra hajaz és manipulál, meg nem történt dolgokkal rémisztget. Szélsőségesen előre prejudikál.

Hírértéke egy tízes skálán nagyjából 1-es (azt is csak lelopta az idézett honlapról). Ha más csoporttal, réteggel kapcsolatban írna ilyen gyalázkodóan eme cikkíró, ki lenne közösítve rasszizmus okán órákon belül.

Nyilvánvalóan hazudik a szerző: beharangoz egy vérmes asszociációkat tápláló eseménysort, de aztán semmi érdemlegeset nem ír:
„(figyelem! Csak erős idegzetűeknek! 12 éven aluli gyermekek csak szülői felügyelet mellett olvashatják!)”

Az ilyen szavahihetetlen, hulladékcikk írót le kell tiltani. Ez bizony minősített médiabotrány, ciki a lapra nézve.
Minden olvasó számára világos: nem a szurkolók részéről mutatkozik az aljasság.

A hírből egy nemes gesztus sugárzik, de a cikkből egyértelműen süt az előre megfontolt szándék (!).
3. Noti 2011-02-20 16:27:50
nem is várja senki, hogy meg nem történté minősüljenek Poirot. :)
amit viszont joggal vár el minden szurkoló, hogy ne csak azoknak legyen hírértéke. mert így, hogy egy-egy nagyritkán elcsattanó pofon hetekig vezető téma minden médiumnál, közben a számos jópéldáról meg nagy a kuss, teljesen eltorzult kép alakul ki a társadalomban.
nem véletlen, hogy az ilyesmi (az ennyire kiegyensúlyozatlan tájékoztatás) szigorúan tilos bármely nemzetiséggel kapcsolatban... mert nyilvánvaló, hogy ez a módi felettébb alkalmas az adott közösség lejáratására, ellenük történő gyűlöletkeltésre.

tömören:
senki nem szólna egy szót sem, ha a negatív és pozitív példákat ugyanúgy "propagálná" a média. de így, hogy a média csak a negatívumokat sulykolja, a pozitívumokat gondosan elhallgatja...
2. Poirot1947 2011-02-20 07:37:24
Követendő és dícséretes dolog, amit
ezek a szurkolók tesznek, de ettől
még a szurkolói túlkapások, randalírozások nem válnak meg-nem-történtté és bocsánatos tettekké!
    1 2    Következő 6 »

Szóljon hozzá!